Hittasmslan Background Image

Bästa kreditkortet 2024

Valet av kreditkort kan kännas komplicerat och kanske svårt att veta vart man ska börja. Vi har en jämförelsetjänst som tillåter dig att jämföra olika kreditkort, i syfte för att du ska kunna ta reda på vilket det bästa kreditkortet 2024 är. Det bästa kreditkortet kan variera från person till person naturligtvis. Det bästa kreditkortet 2024 kanske ser annorlunda ut för dig än någon annan.

Top 5 bästa kreditkort 2024

Här har vi valt ut de populäraste kreditkorten och aktörerna på marknaden. Läs på om de bästa kreditkortet som finns tillgängligt för dig.

Jämför sms lån

Re:member Flex : Oslagbara rabatter på dina kreditkortsköp

 • Ingen årsavgift
 • Rabatt i över 300 webbutiker
 • Upp till 100 000 kr i kredit
 • Upp till 56 dagar räntefri kredit
 • Kompletterande reseförsäkring med avbeställningsskydd ingår
 • Få rabatter med re:member reward

Om du ändå tänkte handla online, kan re:member flex mycket väl vara det bästa kreditkortet för dig. När du handlar med kortet kan du få rabatter i över 300 webbutiker.

Bank Norwegian : Gratis kreditkort med bonus på alla köp

Norwegian kreditkort är också väldigt populär på marknaden. Med detta kreditkort kan du se fram emot ett gratis kreditkort med mycket bra bonussystem. Vidare ingår även reseförsäkring och avbeställningsskydd. Vi rankar detta som det bästa kreditkortet på resan för 2024. Vidare är det även räntefritt i 45 dagar.

KREDITGRÄNS
Upp till 100 000 kr

UTTAGSAVGIFT
Ingen

VALUTAPÅSLAG
1,75 %

RÄNTEFRIA DAGAR
45 dagar

Resurs Gold : Bästa kreditkortet med cashback

Resurs Gold är ett populärt kreditkort som ger dig bonus på det du handlar, de erbjuder dessutom sex månader räntefri delbetalning. Slutligen är det en av få kreditkort som erbjuder 150 000 kr som högst kredit.

ÅRSAVGIFT
245 kr

RÄNTA
12,36 %

KREDITGRÄNS
150 000 kr

UTTAGSAVGIFT
2,97 % (lägst 35 kr)

VALUTAPÅSLAG
1,97 %

RÄNTEFRIA DAGAR
60 dagar

OKQ8 Visa kreditkort : Bästa bensinkortet

Sätt in pengar på ditt kort och få hela 0,75 % sparränta på beloppet du har tillgodo, upp till 150 000 kr. Dina insättningar omfattas av den statliga Insättningsgarantin.

När du skaffar ett OKQ8 VISA blir du per automatik medlem i OK. Medlemskapet i OK gör att du samlar återbäring på allt du tankar och handlar hos oss och ger dig också andra fina rabatter och erbjudanden. OKQ8 VISA ger dig bonus på de köp du gör utanför OKQ8. Betalar du hela semesterresan med ditt OKQ8 VISA ingår en kompletterande reseförsäkring helt utan kostnad.

Marginalen Gold : Bästa allround kortet

Marginalen Gold är ett kreditkort som passar många. Första årets årsavgift bjuder Marginalen Bank på. Vidare har du alltid försäkringar både när du reser och shoppar. Det med kombinationen av deras återbetalningstider, gör detta kreditkort till en favorit hos många.

ÅRSAVGIFT
0 kr

RÄNTA
16,90 %

KREDITGRÄNS
100 000 kr

UTTAGSAVGIFT
3,00 % (lägst 35 kr)

VALUTAPÅSLAG
1,97 %

RÄNTEFRIA DAGAR
50 dagar

Årsavgift 0 kr

För dig kanske det bästa kreditkortet är kortet som har årsavgift 0 kr, räntefria dagar, en bra effektiv ränta, 0 kr valutapåslag. Det kanske också är andra förmåner som attraherar, såsom kompletterande reseförsäkring eller 0 kr årsavgift. Det finns många olika kreditkort att välja mellan, du behöver klargöra hos dig själv vilka behov du har och vilka sammanhang där du behöver ett kreditkort. Ponera att du reser regelbundet i yrket, eller på fritiden, i sådana fall kan ett resekort vara något för dig. Mer information om detta gå att hitta här hos oss.

Vad är ett kreditkort och hur fungerar ett kreditkort?

Ett kreditkort är ett betalkort med kredit som du kan handla produkter och tjänster med. Kreditkort är bland de vanligaste korten i Sverige och anses effektiva. Du handlar med kredit som du sedan behöver betala tillbaka genom en faktura. Det tillkommer även räntor som varier beroende på kreditkort. Du kan få ett kreditkort med en viss begränsning av kredit. En del kreditkort erbjuder oerhört fördelaktiga förmåner och bonusar som gör att du samlar poäng och pengar via cashback exempelvis. Dessutom finns det kreditkort som erbjuder olika bra förmåner vad gäller resor, bensin och mat.

Mobil pengar

Vad är fördelarna med att skaffa ett kreditkort?

Det tillkommer både direkt och indirekta fördelar med ha inneha ett kreditkort. De uppenbara, direkta fördelarna är exempelvis förmåner och bonusar som du kan ta del av i olika sammanhang, exempelvis på resor, drivmedel för fordon, mat och andra inköp. Det finns även bonussystem och cashback som tillåter dig att få tillbaka pengar eller rabatter på framtida köp.

Det blir därför förmånligt i slutändan att ha kreditkort eftersom att pengarna går runt på eller annat sätt. De mer indirekta fördelarna är att ditt kreditvärde höjs och ökar när du innehar ett kreditkort. Genom att kunna visa din kreditkortsutgivare att du betalar tillbaka varje månad enligt fakturan.

Skaffa kreditkort : hur då?

Börja med att jämföra de olika kreditkorten som finns och sedan kan du besöka hemsidan hos din kreditkortsutgivare och ansöka om kreditkortet. Efter det kommer en kreditkorts upplysning att vilja göras eventuellt. För att se om du har tidigare betalningsanmärkningar eller inte. Det går snabbt och enkelt.

Börja med att jämföra här hos oss. När du har hittat det kreditkortet som pas dig bäst och vill ansöka om det så gör du det enkelt genom att gå till kreditkort givarens hemsida och ansöker genom dem.

Det är väldigt enkelt att ansöka om ett kreditkort, dessutom brukar själva processen oftast ta endast två minuter. När du väl har valt ut det kreditkort du vill ha så klickar du vidare på “Till ansökan” så att du kommer till kreditkort företagets hemsida.

Därefter fyller du i dina person- och kontaktuppgifter samt godkänner kreditens villkor. Sedan inväntar du svar på godkännande.

Vanliga frågor om kreditkort

Nedan besvaras några vanliga förekommande frågor vad gäller kreditkort samt vilket det bästa kreditkortet är. Vi besvarar alla funderingar!

Vilket kreditkort ska jag välja?

Du ska ha ett kreditkort som ger dig fördelar du kan utnyttja! Alla kreditkort har ett flertal unika fördelar så som rabatter, bonusar, försäkringar, flexibla betalningsmöjligheter eller VIP-förmåner.

Vad anser du är viktigast?

 • Bonus, rabatter, cashback – Välj ett kort med stora rabatter eller hög bonus – framförallt där du ofta handlar.
 • Resefördelar – Välj resekreditkort med extra förmånlig reseförsäkring, tillgänglighet till flygplatslounger, rabatter och eventuellt concierge service.
 • Smidiga betalningsmöjligheter – Välj kreditkort med betalningsfri månad, räntefri delbetalning, låg ränta samt som är enkel att använda för att betala fakturor.
 • Försäkringsfördelarna – Reseförsäkring hittas på nästan alla kort. Det är utöver denna försäkring som det varierar. En del ger ett flertal försäkringar som skapar säkrare handel medan andra ger extra trygghet vid fritidsaktiviteter.

Vilket kreditkort är bäst?

Vilket kreditkort som är bäst beror på hur du kommer att använda det. Det är exempelvis extremt stor skillnad på om du vill använda kortet enbart för matinköp ett par gånger per månad eller om du har kreditkortet med på utlandsresor flera gånger per år.

Se vår lista över bästa kreditkorten 2024 längre upp i denna text. Här presenteras exempel på vad som kan vara bäst i olika situationer.

För dig som gärna reser kan ett resekreditkort med bonusprogram vara bästa alternativet. Du använder kreditkortet till de flesta inköp och får bonuspoäng på allt. Bonuspoäng som därefter kan växlas till resor, upplevelser, hotellnätter osv. Dessa kort kan även exempelvis ge tillgång till lounger på flygplatser samt ha extra förmånlig reseförsäkring.

För dig som jobbar utomlands kan ett kreditkort utan valutaväxlingspåslag vara bäst. Detta för att undvika den extrakostnad som annars uppstår vid köp i utländsk valuta.

För dig tankar mycket kan ett bensinkort vara bäst utifrån att kortet ger rabatter, förmåner och passande försäkringar.

För dig som har kreditkortet som en buffert är det extra viktigt att se på räntenivå, aviavgift och om det är enkelt att betala fakturor med kortet. Bäst kreditkort innebär i detta fall störst flexibilitet

Kan alla få ett kreditkort?

Vem som helst kan ansöka om ett kreditkort, såvida denne uppfyller samtliga krav på att få ansöka om en kredit.

 • Vad är kraven för att få beviljat kreditkort?
 • Ålderskrav på minst 18 år eller 20 år
 • Inkomstkrav, oftast brukar det vara omkring 100 000 kr per år.
 • Folkbokförd i Sverige
 • Inga tidigare betalningsanmärkningar, även om det förekommer undantag hos en del kreditkortsutgivare.
 • Hur använder man ett kreditkort?
 • Betala upp till kredit nivån
 • Vid inköp använda kortet på samma sätt som vid andra kortbetalningar. Kortet kan blippas, dras eller sättas in i kortterminalen och en PIN-kod används. De allra flesta korten kan även kopplas till Apple Pay och liknande tjänster.
 • När du blir beviljad ett kreditkort har kortet en kreditnivå, exempelvis 25 000 kr. Det är därmed denna summa som du maximalt kan handla för under en faktureringsperiod (ca 30 dagar).
 • Faktura en gång i månaden
 • En gång i månaden får du en faktura från kreditkortsföretaget. På fakturan specificeras varje enskilt köp, totalsumma att betala samt lägsta valbara återbetalningsbelopp, exempelvis 5 % av totalsumman.
 • Välj belopp att betala
 • Betala hela, eller en del av, fakturabeloppet innan förfallodatum. Väljer du att inte betala hela beloppet kommer resterande att skjutas upp till kommande faktura. Det är vid dessa tillfällen som räntekostnad uppstår på detta belopp.

Vad är skillnaden på ett betalkort och ett kreditkort?

Det finns olika sorters kort. Ett så kallat debetkort ges oftast ut av en bank och kallas då för bankkort. När du betalar med kortet dras pengarna direkt från kontot som kortet hör till. Sedan finns även kreditkort som är ett kort där du betalar på kredit vilket innebär att du lånar pengarna från banken/kreditgivaren.

Skillnaden mellan betalkort och kreditkort är att utnyttjad kredit inte kan delbetalas med betalkortet.

Vid bägge dessa korttyper samlas inköpen på en samlingsfaktura. Med betalkort måste hela beloppet betalas. Med kreditkort finns valet att antingen betala hela beloppet eller att beloppet delbetalas under flera månader.

De korttyper som finns är:

 • Bankkort: Vid betalning dras pengarna direkt från det bankkonto som kortet är kopplat till. Ofta är det samma konto som lönen sätts in på från arbetsgivaren.
 • Prepaid kort: Ett kort som behöver laddas med pengar innan det kan användas. Pengar sätts in med exempelvis Swish, banköverföring eller värdebevis.
 • Betalkort: Inköpen samlas på en månadsfaktura. Hela fakturabeloppet måste betalas innan förfallodatum. Betalkort är främst vanligt mot företag.
 • Kreditkort: Inköpen samlas på en månadsfaktura. Hela fakturabeloppet kan betalas eller så betalas ett mindre belopp och resten delbetalas löpande

När ska man använda kreditkort?

Svensk lag anger att kredit enbart få ges till personer som är minst 18 år. En del kreditkortsföretag har däremot satt gränsen på 20 år.

Det kan vara lägre ålderskrav på extrakorten. Exempelvis har Resurs Bank och American Express gräns på 16 år på extrakort. I detta fall är det ägaren av huvudkortet som är helt betalningsansvarig.

Det är skillnad på att skaffa och att ha kreditkort. För att skaffa krävs att du uppfyller krav på bland annat inkomst och att du inte har betalningsanmärkning. Har du däremot ett kreditkort kan du fortfarande använda det oavsett hur dina ekonomiska förutsättningar ändrats. Detta så länge som du inte missköter återbetalningen.

Användarkommentarer

 1. Inga kommentarer än!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

scroll up