Hittasmslan Background Image

Nya sms lån

Här presenterar vi alla senaste långivarna med nya sms lån på marknaden!

Sms lån har den senaste tiden blivit väldigt populärt och flera nya långivare har tillkommit på marknaden. Nedan presenterar vi de långivarna med bäst villkor och erbjudande.

slantar

Senaste nya sms lånen

 1. Slantar: Bästa nya sms lånet sammantaget

  slantar
  star filled star filled star filled star filled star filled star filled star filled star filled star filled star filled

  Vårt betyg 3.5

  10,000 – 30,000 kr

  Lånebelopp

  25 %

  Ränta

  1 – 5 År

  Löptid

  Direkt

  Utbetalning
  • Utan UC Ja
  • Ok. bet.anm Ja
  • Utan UC
  • Ok. bet.anm

  Information om Slantar

  Utan UC: Ja
  Direktutbetalning: Ja

  Villkor och krav Slantar

  Betalningsanmärkningar: Accepteras
  Ålderskrav: 20 år eller äldre
  Effektiv ränta: 28.07 %
 2. Vivus
  star filled star filled star filled star filled star filled star filled star filled star filled star filled star filled

  Vårt betyg 3.5

  2 000 - 50 000 kr

  Lånebelopp

  39 %

  Ränta

  20 - 365 dagar

  Löptid

  18 år

  Åldersgräns

  Direkt

  Utbetalning
  • Utan UC Ja
  • Ok. bet.anm Ja
  • Utan UC
  • Ok. bet.anm
  alert

  Detta är en högkostnadskredit

  Information om Vivus

  Utan UC: Ja, creditsafe
  Svarar på ansökan: Dygnet runt
  Direktutbetalning: Ja

  Utbet. helger & kvällar: Ja

  Villkor och krav Vivus

  Betalningsanmärkningar: Ja
  Ålderskrav: 18 år - 80 år
  Inkomstkrav: 0 kr
  Effektiv ränta: 60% - 983.6%
  alert

  Det här är en högkostnadskredit
  Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallakonsument.se.

 3. Credifi
  star filled star filled star filled star filled star filled star filled star filled star filled star filled star filled

  Vårt betyg 3.5

  2 000 - 50 000 kr

  Lånebelopp

  40,50 %

  Ränta

  3 - 12 månader

  Löptid

  18 år

  Åldersgräns

  Direkt

  Utbetalning
  • Utan UC Ja
  • Ok. bet.anm Nej
  • Utan UC
  • Ok. bet.anm
  alert

  Detta är en högkostnadskredit

  Information om Credifi

  Utan UC: Ja, creditsafe
  Svarar på ansökan: Dygnet runt
  Direktutbetalning: Ja, dygnet runt

  Till Nordea, SEB, Swedbank & Handelsbanken

  Utbet. helger & kvällar: Ja, dygnet runt

  Villkor och krav Credifi

  Betalningsanmärkningar: Nej
  Ålderskrav: 18 - 75 år
  Inkomstkrav: 0 kr
  Lån som arbetslös: Ja
  Effektiv ränta: 12,87 - 236,65 %
  Uppläggningsavgift: 685 kr
  Aviavgift: 60 kr

  En kredit på 5 000 kr till 39,5 % ränta med en återbetalningstid på sex månader (med sex återbetalningar om 929,57 kr, 1 381,57 kr, 1 344,65 kr, 1 307,74 kr, 1 270,83 kr samt 1 233,91 kr) och 685 kr i uppläggningsavgift, 685 kr i förlängningsavgift samt 360 kr i aviavgifter ger en effektiv ränta på totalt 125,59 %. Det totala beloppet att återbetala är 7 468,27 kr.

  alert

  Det här är en högkostnadskredit
  Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallakonsument.se.

Vad menas med nya smslån?

Nya smslån syftar till nya långivare som tillkommit på marknaden som erbjuder nya sms lån. Dessa lån är många gånger extra fördelaktiga av den anledningen att de behöver komma med erbjudanden och kampanjer för att sprida varumärket på lånemarknaden.

Nya sms lån kännetecknas ofta med låg ränta, snabba utbetalningar och kommer med låga krav.

Jämför sms lån

Lägre krav på nya sms lån

Ett bredare utbud av nya sms lån har gjort att långivare tävlar om nya kunder genom att erbjuda konkurrenskraftiga erbjudanden och ha lägre ansökningskrav på sina smslån.

Till skillnad mot traditionella privatlån där kreditprövningen i regel använder striktare riktlinjer, så görs det ofta en mer individuell bedömning av din återbetalningsförmåga när du ansöker om ett nytt sms lån.

I regel behöver du endast utgå från dessa grundkrav för att ha chans att bli beviljad ett sms lån:

 • Minst 18 år gammal
 • Folkbokförd i Sverige sedan minst 3 år tillbaka
 • Inget aktivt skuldsaldo hos Kronofogden
 • Deklarerad inkomst, men inte krav på fast anställning
 • Svenskt BankID för signering och svenskt bankkonto för utbetalning
 • Betalningsanmärkning kan accepteras, men måste vara minst 6 månader gammal

Nya smslån utan UC

Det är vanligt att lån- och kreditgivare erbjuder nya sms lån utan UC.

Även om det är till din fördel så är det viktigt att notera att det inte är samma sak som ett lån utan en kreditupplysning, utan betyder att kreditupplysningen görs av ett annat kreditupplysningsföretag, vanligtvis Creditsafe eller Bisnode.

UC ägs huvudsakligen av Nordea, Swedbank, SEB, Handelsbanken, Danske Bank och Länsförsäkringar Bank. Det är troligen också anledningen till att det är just UC till som används för att utföra kreditupplysningar vid större lån, vilket även gäller när du tecknar olika abonnemang eller ingår ett avtal om delbetalning av något köp.

Detta är i enlighet med konsumentkreditlagen. Kreditupplysning innebär att en bedömning gällande din kreditvärdighet genomförs, kreditvärdigheten i sin tur innefattar betalningsförmågan. Det går att utläsa låntagarens ekonomiska situation och vilka lån samt krediter som finns sedan tidigare.

När ett annat kreditupplysningsföretag än UC utför din kreditprövning så påverkas inte ditt kreditbetyg hos UC negativt. En hög kreditvärdighet ökar tryggheten hos långivare och bidrar således till att det blir enklare att godkänna nya smslån. 

En kreditupplysning finns kvar i UC:s kreditregister i 12 månader, medan andra kreditupplysningsföretag i regel inte sparar upplysningar alls.

Genom att ta ett nytt SMS lån utan UC så ökar du alltså dina chanser att i framtiden ta ett större banklån, kanske planerar du att köpa ny bostad och därmed kan komma att ha behov av att ta ett bolån?

Nya sms lån med snabb utbetalning

De flesta nya sms lån erbjuder snabb eller direkt utbetalning till ditt bankkonto.

Förutsatt att du har konto hos en bank som långivaren kan göra en direktutbetalning till så får du oftast pengarna redan inom 10 – 15 minuter efter godkänd ansökan. De allra vanligaste bankerna med stöd för direkt utbetalning är Swedbank, Nordea, SEB, Handelsbanken och Danske Bank.

Vissa långivare har öppet på helger där din låneansökan kan behandlas och utbetalas under en och samma helg. Ett fåtal långivare har även automatiserat denna processen, vilket gör att vissa långivare kan erbjuda utbetalning dygnet runt. 

I det fall som en manuell bedömning behöver göras om långivaren inte har öppet på helgen så beviljas och betalas lånet oftast ut nästkommande vardag.

Alla långivare som erbjuder utbetalning dygnet runt finner du i listan högst upp på sajten.

Nya smslån med betalningsanmärkning

Om du befinner dig i en situation där du dragit på dig en eller flera betalningsanmärkningar så kommer det att försvåra dina möjligheter till att kunna ta ett nytt sms lån. Det finns dock långivare som beviljar nästan alla, förutsatt att du inte har ett aktivt skuldsaldo hos kronofogden.

Betalningsanmärkningar finns kvar i registret tre år från det datum som att anmärkningen utfärdades. Vidare är det inte möjligt att bli beviljad nya lån för bil eller bostad, men söker du ett mindre lån så kan ett sms lån vara ett fullgott alternativ.

Hos de långivare som erbjuder nya smslån trots betalningsanmärkningar så vägs andra förhållanden istället in i kreditbedömningen. Framför allt inkomst, nuvarande lån och krediter samt andra faktorer som civilstånd och om du har barn med försörjningsplikt.

Din betalningsanmärkning måste dock vara minst 6 månader gammal (hos ett fåtal långivare kan det krävas att din anmärkning är minst 12 månader gammal).

I det fall som du har ett aktivt skuldsaldo hos kronofogden så rekommenderar vi aldrig någon att ta nya sms lån med skulder, utan istället kika på ett omstartslån som är framtaget för dig som hamnat i en ekonomiskt ohållbar situation.

Att tänka på innan du tar ett nytt sms lån

Alla former av lån kräver noga eftertanke och bör ej ses som en spontan lösning på ett tillfälligt bekymmer. Befinner man sig i ett akut behov och behöver låna pengar snabbt så kan det dock framstå som lockande med att kunna få pengarna utbetalda dygnet runt.

Många lockas av tanken av att pengarna betalas ut direkt på bankkontot efter ansökan beviljats. Det är dock viktigt att ha i åtanke att det kan föreligga tuffare räntevillkor och att man rekommenderas att alltid vara säker på att kunna betala tillbaka hela lånet som planerat.

Det kan vara enkelt att hamna i en nedåtgående spiral om du till exempel fortsätter låna pengar för att betala av tidigare skuld.

 

Fördelar med nya sms lån

 • Snabb eller direkt utbetalning
 • Många gånger tas lånet utan UC
 • Möjlighet till lån även om du har betalningsanmärkningar
 • Möjlighet till räntefria lån, vanligtvis i upp till 30 dagar

Den främsta fördelen med nya sms lån är att det är lätt att ansöka om och att utbetalningen går snabbt.

Nackdelar med nya sms lån

 • Ibland kan det handla om högre ränta
 • I många fall kortare löptid som innebär högre amortering
 • Avgifter kan tillkomma, såsom uppläggningsavgift och aviavgifter 

En av de främsta fördelarna med sms lån kan också vara en nackdel; det är lätt att ansöka om lån och det ställs låga ansökningskrav. Detta kan ibland medföra att man lånar pengar när man inte riktigt behöver det och i slutändan hamnar i en skuldfälla.

Vanliga frågor om nya sms lån

Vad menas med nya smslån?

Nya smslån är snabblån som du kan ansöka om och få utbetalt väldigt snabbt (vanligtvis inom 10-15 minuter). Detta gäller förutsatt att du ansöker inom långivarens öppettider och tillhör en bank som långivaren kan göra direktutbetalning till, vilket vanligtvis är Swedbank, Nordea, SEB, Handelsbanken och Danske bank. 

Det är också förhållandevis låga ansökningskrav och du kan bli beviljad ett lån även med betalningsanmärkning eller utan fast inkomst.

Finns det nya smslån utan UC?

Ja, många nya smslån erbjuder kreditprövning genom andra kreditupplysningsföretag än UC, vanligtvis Creditsafe eller Bisnode. Detta påverkar därför inte din UC-score (kreditbetyg hos UC).

Kan jag ta nytt smslån med betalningsanmärkning?

Ja, du har fortfarande möjlighet att bli beviljad ett nytt smslån även om du har en eller flera betalningsanmärkningar. Då vägs istället saker som inkomst och eventuella övriga skulder in.

Din betalningsanmärkning måste allra oftast dock vara minst 6 månader gammal och du får inte ha något aktivt skuldsaldo hos Kronofogden.

Kräver långivare med nya smslån inkomst?

Nej, alla långivare kräver inte att du har en inkomst, men inte alla lån ges till dig utan inkomst heller. Vissa långivare gör en individuell bedömning av din återbetalningsförmåga och väger in faktorer som inte räknas som inkomst, till exempel studiemedel, bidrag eller en viss deklarerad summa.

scroll up