Samla lån

Samla lån bör du göra om du upplever att lån och krediter från olika långivare växer och du vill göra något åt de höga kostnader som motarbetar dig själv och din ekonomi. Slå ihop dina lån till ett så kallat samlingslån eller hopbakslån och hantera dina smålån och mindre krediter med höga kostnader för att sänka dina lånekostnader. Du sparar pengar genom att låna pengar i princip. Ett exempel är om du är belastad av höga månadskostnader och du väljer att ta ett privatlån, vilket vanligtvis innebär en låg ränta och på så sätt går det att minska lönekostnaderna i en relativt stor utsträckning. Förenklat, innebär det att genom att samla sina lån får du ett enda stort lån istället för en rad olika smålån. Detta är för att underlätta för dig och din ekonomi.

Glöm inte att smslån är högkostnadskrediter. Du riskerar en betalningsanmärkning om du inte kan betala tillbaka hela skulden. Du kan vända dig till budget- och skuldrådgivaren i din kommun för stöd. Kontaktuppgifterna hittar du på www.hallakonsument.se.


 • Över 50 stycken långivare
 • Objektiv bedömning
 • Smslån till lägst kostnad

HittaSMSLån Rekommenderar

Lumify
Lumify
star filled star filled star filled star filled star filled star filled star filled star filled star filled star filled

(3.5)

Lumify erbjuder nya kunder 30 dagar räntefritt + 0 kr uppläggningsavgift. Ansök om ett snabbt och effektivt sms lån redan idag!

Samla din lån och få ner din räntekostnad

 1. Lumify

  Månadens rekommendation

  Lumify: 2,000 - 50,000 kr

  star filled star filled star filled star filled star filled star filled star filled star filled star filled star filled

  (3.5)

  Eff. Ränta

  12.87 - 236.5 %

  Betalningsanmärkning

  Betalningsanm.

  Accepteras ej

  UC

  Ja

  Åldersgräns

  18 år

  Löptid

  30 - 365 Dagar

  Belopp: 2,000 kr
  Ränta: 39.5 %
  Effektiv ränta: 12.87 - 236.5 %
  Löptid: 30 - 365 Dagar
  Ålderskrav: 18 år eller äldre
  Utan UC: Nej
  Ansök med BankID: Nej
  Betalningsanmärkningar: Accepteras Ej
  Låneskydd kan tecknas: Nej
  Direktutbetalning: Nej

  Lånexempel

  En kredit på 5 000 kr till 39,5 % ränta med en återbetalningstid på sex månader (med sex återbetalningar om 929,57 kr, 1 381,57 kr, 1 344,65 kr, 1 307,74 kr, 1 270,83 kr samt 1 233,91 kr) och 685 kr i uppläggningsavgift, 685 kr i förlängningsavgift samt 360 kr i aviavgifter ger en effektiv ränta på totalt 125,59 %. Det totala beloppet att återbetala är 7 468,27 kr.

 2. Northmill

  Kundernas favorit

  Northmill: 1,000 - 50,000 kr

  star filled star filled star filled star filled star filled star filled star filled star filled star filled star filled

  (3.5)

  Eff. Ränta

  6.7 - 25.6 %

  Betalningsanmärkning

  Betalningsanm.

  Accepteras

  UC

  Ja

  Åldersgräns

  18 år

  Löptid

  5 - 72 Mån.

  Belopp: 1,000 kr
  Ränta: 4.9 - 19.9 %
  Effektiv ränta: 6.7 - 25.6 %
  Löptid: 5 - 72 Mån.
  Ålderskrav: 18 år eller äldre
  Utan UC: Nej
  Ansök med BankID: Nej
  Betalningsanmärkningar: Accepteras
  Låneskydd kan tecknas: Nej
  Direktutbetalning: Nej

  Lånexempel

  Vid kredit om 50 000 kr till 12,9 % årsränta (rörlig) under ett år med 12 återbetalningar, en uttagsavgift om 195 kr samt en administrativ månadsavgift om 19 kr blir totalt belopp att återbetala 53 999 kr (4 500 kr per månad) och den effektiva räntan 15,4 %.

 3. Brixo

  Brixo: 3,000 - 30,000 kr

  star filled star filled star filled star filled star filled star filled star filled star filled star filled star filled

  (3.5)

  Eff. Ränta

  29.3 %

  Betalningsanmärkning

  Betalningsanm.

  Accepteras

  UC

  Nej

  Åldersgräns

  18 år

  Löptid

  1 - 180 Mån.

  Belopp: 3,000 kr
  Ränta: 25.95 %
  Effektiv ränta: 29.3 %
  Löptid: 1 - 180 Mån.
  Ålderskrav: 18 år eller äldre
  Utan UC: Ja
  Ansök med BankID: Ja
  Betalningsanmärkningar: Accepteras
  Låneskydd kan tecknas: Ja
  Direktutbetalning: Ja

  Lånexempel

  Ett lån på 20 000 kronor till 25,95% bunden ränta som återbetalas under 12 månader med 12 avbetalningar om 1 910 kronor, 0 kr i uppläggningsavgift samt 0 kronor i aviavgift ger en effektiv ränta på totalt 29,3%. Totalt att återbetala blir 22 920 kronor.

Samla lån och krediter

Saken är enkel, genom att samla dina lån på ett och samma ställe blir det billigare för dig att betala räntan på det lånet. Grundregel hos alla långivare är att räntan blir högre om lånebeloppet är mindre. Därför är det billigare att låna mycket än att låna lite. Varje lån löper med ränta och räntan behöver betalas varje månad vanligtvis tillsammans med amorteringar på skulden. Låt säga att dessa lån är exempelvis privatlån, smslån, avbetalningsköp med mera. Det innebär att räntekostnaderna blir relativt höga. Samla dina lån och krediter till ett och samma lån så blir den totala kostnaden lägre. Plötsligt kan du använda dina pengar något annat än räntor.

mobile money

Samla lån utan UC

UC är Upplysningscentralen där kreditupplysningar görs på potentiella låntagare och deras låneansökningar. UC är Sveriges ledande kreditupplysningsföretag. Det är däremot inte obligatoriskt att göra sin kreditupplysning hos dem. Att inte få den gjord där innebär inte heller att en sådan inte behöver göras, men att du måste vända dig till andra kreditupplysningsbolag som exempelvis Soliditet, Creditsafe eller Bisnode. Har du tidigare registrerat dig hos UC kan det finns ett register med tidigare lån i ditt namn. Därför kan det vara fördelaktigt att göra kreditupplysningen någon annanstans i och med att andra kreditupplysningsbolag inte registrerar kreditprövningar.

Hur mycket får jag låna utan UC?

Vanligtvis är det privatlån, smslån och kontokrediter som som tas utan UC. Dessa ligger mellan 500 kronor upp till 2500 kronor. Det är upp till långivaren att avgöra hur mycket pengar som får lånas. Därför kan det vara rimligt att jämföra långivare för att se vilken som passar dig. Det är även fördelaktigt att försöka förbättra din privatekonomi för att få bättre förutsättningar till större lån med bättre ränta.

Samla lån och krediter med medsökande

Ett samlingslån liknar ett privatlån och det innebär att precis som vid ett privatlån kan du ansöka om ett samlingslån med en medsökande. Då är det två stycken som tillsammans kan betala skulderna med två inkomster. Detta ger långivaren intrycket av pålitlighet och säkerhet vad gäller att betala tillbaka. Långivarna är vanligtvis förtjusta i denna idé och ger i de allra flesta fallen en lägre ränta. Å andra sidan, kan inte heller långivaren lita blint på att pengarna kommer att betalas i tid bara för att de är två. Det finns ingen säkerhet att det resultatet kommer bli annorlunda endast på grund av det antalet medsökande. Därför kommer naturligtvis en kreditupplysning att göras här också, på både medsökande. Låt säga att en av de personerna har en låg kreditvärdighet med flera betalningsanmärkningar, då kan det vara så att räntan istället stiger. Var därför noga med vem du ansöker om lån med och att du väljer rätt person.

Samla dina lån

Låter det bekant med att ha för många smålån som måste betalas? Då kanske det är dags att du ser över din lånesituation och fundera på att samla alla dina lån. Lägg ihop alla lån till ett större privatlån och din ekonomi får en chans att förbättras. Ett samlingslån är fördelaktigt om du har flera kreditkortsskulder, avbetalningar, snabblån, mindre privatlån eller andra mindre skulder. Genom att räkna ut totala skulden, teckna ett samlingslån och betala av alla andra skulder så finns det sedan ett enda lån som har bättre villkor förhoppningsvis. Det innebär lägre ränta, månadskostnad och även möjligtvis en lägre totalkostnad. Istället för att ha 5-6 stycken långivare som skickar ut fakturor kan du istället få en enda faktura i månaden med dessutom betydligt bättre villkor. Dessutom, om du väljer ett enda stort lån får du en mycket tydligare bild på hur mycket skulder du faktiskt har, det kan vara svårare att se det om du har flera stycken på olika ställen.

Investera dina sparade pengar

Det kan vara bra att redogöra en buffert. Nu när dina månadskostnader sjunker så kanske det finns utrymme att spara ihop pengar, göra en buffert, så att du är förberedd på oväntade utgifter eller kostnader i framtiden. Du kan också använda de pengar som du lyckats spara ihop till att snabbare amortera ditt samlade lån. Genom att ha en buffert så minskar du också risken för att behöva ta lån i framtiden och om det som sagt skulle uppstå en situation som du inte riktigt har varit beredd på. Dessutom behöver du betala mindre ränta i slutändan om du kan snabbare amortera lånet och det blir återbetalat. Ett annat alternativ skulle också kunna vara att investera dina sparade pengar. Du kan ta risken att investera dina pengar i aktier eller fonder exempelvis och få möjligheten att gå med vinst. Det behöver inte vara en stor summa som du sätter in men en del så att det kan växa. Under en lång tid så har du troligtvis gjort en vinst på det du har investerat. Nu har du istället vänt på din ekonomi och givit dig själv en möjlighet att låta pengarna växa.

Samla lån med dålig kreditvärdighet

Ett samlingslån är likt tidigare nämnt till för att ge dig en chans att betala tillbaka dina skulder en gång för alla. Lånet är till den som har många lån och krediter hos olika långivare med olika räntor och avgifter att betala. Med ett samlingslån tillkommer det bättre villkor och lägre krav än traditionella privatlån.

dokument

Det beror på att de flesta som söker samlingslån troligtvis har haft det svårt med att få ett lån tidigare på grund av betalningsanmärkningar eller har under en kort period varit tvungen att belåna sig med flera smålån som genererat en del frågor från UC. Detta har i sin tur påverkat personens kreditvärdighet negativt. Sammanfattningsvis går det att konstatera ett samlingslån som ytterst flexibilitet i och med att tidigare betalningsanmärkningar inte väger särskilt tungt. Dessutom underlättar samlingslånet din ekonomi på sådant sätt att istället för att särskilja på alla skulder och krediter hit och dit får du allt på samma ställe. Det spelar alltså ingen roll hur många lån du erhåller eller att du har låg kreditvärdighet. Ett samlingslån vänder sig just till dem som innehar det för att det är sådana som behöver extra hjälp.

Samla lån med betalningsanmärkning

Samlingslån kan erbjudas även till den med låg kreditvärdighet, svag ekonomi och till den med betalningsanmärkningar till och med den som erhåller en skuld hos kronofogden. Det innebär däremot att det finns ett färre utbud av långivare och dessutom en betydligt högre ränta. Naturligtvis kommer det att vara svårare att hitta en långivare som är villig att teckna ditt lån men inte omöjligt. Det beror på att teckna lån med någon som har betalningsanmärkning inte är särskilt populärt i och med att långivaren vill kunna känna en viss trygghet med att pengarna kommer att betalas tillbaka. Utbudet av långivare blir något ännu mindre med skuld hos kronofogden men även här finns det undantag. I sådana fall kallas lånen för “skuldhjälp, skuldsanering, eller skuldfinansiering”. Med dessa tillkommer det även hårdare krav på hur lånet får utformas och hur det ska återbetalas. Anledningen till varför en del känner sig manade att ansöka om ett samlingslån trots skuld hos kronofogden eller betalningsanmärkningar som försvårar processen, beror på att detta kan vara en väg att gå för att ta sig ur dyrare lånealternativ. Det vill säga, när inget annat alternativ känns bättre. Att ta ett samlingslån innebär även högre räntor för dig som har skuld hos kronofogden, betalningsanmärkningar eller en svag kreditvärdighet. Detta kan över tid förbättras genom att kreditvärdigheten förbättras och du kan ansöka om nytt lån och försöka pressa räntan och förbättra villkoren. Kreditvärdigheten kan förbättras om du exempelvis skulle få en löneförhöjning bland annat.

Samla alla lån på ett ställe

Genom att ha flera lån kan bli dyrt i längden. Att ha flera lån innebär flera höga räntor och avi-avgifter och uppläggningsavgifter för varje enskilt lån. Om du istället samlar alla dina lån på ett och samma ställe kan din månadskostnad minska enormt. Inte bara det, du får får även en bättre översikt över din ekonomi i och med att ett lån är lättare att hantera och övervaka än flera olika. Det är även möjligt att det kommer att gå snabbare att betala av lånet när de är samlade på ett och samma ställe. Om du hittar rätt långivare finns även möjligheten att du får ett bättre ränteerbjudande än det du erhåller just nu.

Samla lån med bäst ränta

Det finns ett par steg som går att följa om du önskar att samla lån med bäst ränta. Detta är för att det ska bli billigare för dig genom att samla dina lån men också att försöka att göra det till så låg ränta som möjligt. Till att börja med, räkna ut hur mycket du tjänar på att samla lånen till ett. Banken räknar ut hur mycket du tjänar direkt via deras hemsida, så det du gör är att fylla i hur stora lån du har och hur hög räntan är för dem. Vidare, är det dags för att ansöka om samlingslånet. Du fyller i din låneansökan och får oftast ett lånelöfte eller preliminärt besked omgående. Till sist, ska du signera ditt låneavtal med e-leg direkt via nätet. Nu har du möjlighet att hantera dina gamla lån med ditt nya lån och på så sätt spara pengar varje månad! Orsaken till att det går att få ner räntan så pass mycket beror på att långivare sätter en lägre ränta på större lån. En av många fördelar med att samla lån till ett stort.

Samla dyra lån och krediter

Har du samlat på dig dyra lån och krediter och andra smålån? Spara pengar genom att samla dessa till ett enda men ännu bättre villkor än det du har idag. Dessutom får du sannolikt en mindre komplicerad avbetalnings-procedur. Fördelar med att samla dyra lån och krediter:

 • Du sparar pengar och kan bli av med skulden fortare om du samlar dina lån
 • Du sparar tid genom inte behöva betala flera räkningar varje månad men istället en enda räkning med ett nytt samlingslån
 • Din kreditvärdighet höjs genom att inte ha fler lån i ditt namn
 • Du riskerar inte att glömma någon räkning och betalningsanmärkning

Välj inte samlingslån om…

Var uppmärksam på att du bör undvika att välja ett samlingslån om exempelvis du blir erbjuden en sämre ränta eller villkor mot vad du redan erhåller idag på dina lån. Det kanske är klokt att dela upp lånen så att en del lån sätts ihop till ett samlingslån men att några andra lån får löpa på som tidigare. Du bör också undvika ett samlingslån om du exempelvis har målet att få en lägre månadskostnad i syfte att kunna konsumera mer. Ett samlingslån är effektivt och ekonomiskt men du bör fundera över varför du har behov av det och hur det kommer sig att du har hamnat där. För att det inte bör bli en vana. Du som vet med dig att du är i behov, ta en titt på långivare vi kan erbjuda och känn dig för vad som fungerar för dig och din ekonomi! Lycka till.

scroll up