Vi jämför bästa
snabblån för 2020

Att välja snabblån kan kännas jobbigt när det finns en djungel av olika långivare. Med vårt verktyg kan du snabbt få en överblick över alla långivare och den totala kostnaden för snabblånet. Hitta SMS lån jämför snabblån mellan 500 kronor till över 15 000 kronor hos 44 olika snabblån företag. Välj önskat belopp och löptid på ditt snabblån. Därefter får du en överskådlig bild över den totala kostnaden på ditt snabblån.

Vidare ser du vilken åldersgräns långivaren har som krav på dig som lånar samt om de använder UC eller inte.

Glöm inte att smslån är högkostnadskrediter. Du riskerar en betalningsanmärkning om du inte kan betala tillbaka hela skulden. Du kan vända dig till budget- och skuldrådgivaren i din kommun för stöd. Kontaktuppgifterna hittar du på www.hallakonsument.se.

HittaSMSLån Rekommenderar

Lumify
Meddelandelån
star filled star filled star filled star filled star filled star filled star filled star filled star filled star filled

(5)

Ferratum är en enkel, flexibel och smidig långivare. De lyssnar på sina kunder och vi på Hitta SMS lån rekommenderar dem starkt. De erbjuder smslån från 1000 kr till 45 000 kr.

Bästa snabblån

Snabblån med betalningsanmärkning

Om du letar efter snabblån trots betalningsanmärkning har du hittat rätt. Nedan redogör vi för vad som krävs för att du ska göra en lyckad låneansökning trots din anmärkning.

Du ser även vårt urval på de långivare som godkänner flest ansökningar med betalningsanmärkningar.

mobile money

Vilka krav ställer långivaren på dig?

Nedan finner du de vanligaste kraven som ställs på dig som söker ett snabblån med betalningsanmärkning. När det kommer till att låna pengar, framför allt för dessa snabblån är betalningsanmärkningar endast en faktor av många som snabblån-företagen kollar på när de beslutar om du är berättigad ett lån. Detta är goda nyheter för den som har en betalningsanmärkning.

När bedömningen görs tar de hänsyn till antalet betalningsanmärkningar mot dig disponibla inkomst och dina utgifter.

 1. Långivaren vill hela tiden försäkra sig om att du kan betala tillbaka de lånade pengarna plus ränta. Långivarna kollar därför på din totala inkomst. Har du en högre inkomst ökar chansen att de accepterar dig som låntagare.
 2. Viktigt att notera är att många gånger kan långivaren godkänna dig som låntagare fast till ett lägre lån än du initialt ansökt om. Låt säga att du söker lån för 8000 kr, men långivaren kan endast godkänna 3000 kr då du har flera betalningsanmärkningar. Återigen, de vill försäkra sig om att du kan betala tillbaka.
 3. Viktigt att vet är att du inte får ha några skulder hos kronofogden. Enligt lag får smslångivare inte bevilja lån till människor som har en stående skuld hos kronofogden. De ända som kan bevilja ett så kallat ”omstartslån” är storbankerna.
 4. Alla långivare har givetvis en intern gräns på hur många betalningsanmärkningar de kan acceptera. Många använder sig också av hur nära i tiden dina anmärkningar har erhållits. Vissa går efter halvårs mått, där de alltså kan acceptera ett lån om betalningsanmärkningen är äldre än sex månader. Återigen gör de allra flesta långivare en helhetsbedömning där de ser på din betalningsförmåga.
 5. Slutligen kan vissa långivare kräva att du uppfyllt en viss ålder om du ska kvalificera dig för ett sms lån med betalningsanmärkning.

Vad krävs för att åka på en betalningsanmärkning?

Det kan vara en god idé att belysa hur en faktiskt får en betalningsanmärkning för att undvika dem i framtiden om du redan har en eller fler.

 1. Du har en räkning som inte blivit betald och hamnat hos Kronofogden.
 2. Du har inte betalt ditt lån.
 3. Ett företag eller privatperson har begärt ett betalningsföreläggande, vilket innebär att kronofogden tar över ärendet för att driva in skulden.
 4. En av de lite vanligare faktorerna kan faktiskt vara att du inte skött ditt bankkonto. Det har blivit övertrasserat flera gånger.

När försvinner en betalningsanmärkning?

För privatpersoner försvinner betalningsanmärkningen efter tre år att du först erhållit den.
För företag försvinner betalningsanmärkningen efter fem år vanligtvis.

Är det skillnad på betalnings ovilja eller betalningsoförmåga?

Korta svaret är nej. I slutändan blir resultatet det samma.

Däremot kan vi ställa oss frågan om företag faktiskt ska ge ut lån till en person som redan har betalningsanmärkningar eller inte. Vi på Hitta SMS lån brukar tala ur två perspektiv.

Det första handlar om personen i fråga har åkt på en betalningsanmärkning för att den vägrat betala för en räkning som den trott sig vara felaktig. Vi brukar göra följande exempel:

Låt säga att ett par bor ihop och ena har råkat beställa hem en produkt utan att riktigt veta om det. Fakturan kommer och ingen vet varför de har erhållit fakturan. De kanske till och med kommunicerar dåligt och personen som sköter räkningarna inte bryr sig om fakturan och låter tiden gå. Om det nu dröjer så pass länge att de hinner få en betalningsanmärkning för att de missförstått vad de råkat köpa och därefter betalar fakturan.

I detta exempel säger inte den betalningsanmärkningen mycket, då parets ekonomi kan vara väldigt bra. Skulle nu dessa två ett par månader senare vilja ta ut ett lån, och blivit nekad för en anmärkning som uppstått av ren betalnings ovilja. Hade långivaren gått miste om en bra affär och paret hade kunnat låna pengar till det ändamål de lånat för.

Givetvis om betalningsanmärkningen kommit av att personen ifråga har skulder upp till öronen. Ska de inte bli beviljad ytterligare lån.

Det vi försöker belysa är att en noggrann granskning bör göras innan någon blir nekad eller godkänd för ett snabblån.

Vad är ett snabblån?

Ett snabblån är egentligen en benämning på sms-lån, mikrolån, telefonlån, internetlån eller korttidskredit.

Det som kännetecknar ett snabblån är följande;

 • Lån på låga belopp, ofta mellan 500-15000 kr.
 • De beviljas och betalas ut snabbare än vanliga traditionella lån.
 • Vanligtvis ska de betalas tillbaka inom en månad.

Viktigt att veta är att avgifterna och den effektiva räntan på dessa lån är betydligt högre än ett bostadslån till exempel. Vill du läsa mer om snabblån så kan du göra det här: lånen.se/snabblan

mobile money

Snabblån utan ränta

Räntefritt snabblån finns det en del snabblån-företag som ger ut. Nedan kan ni se vår lista på de långivarna som ger ut snabblån utan ränta. Kort på fem stycken.

Det uppstår situationer där pengar kan behövas snabbt. Varför inte ta ett snabblån utan ränta? Om du ändå behöver låna pengar snabbt är det ett bra sätt att minska den totala kostnaden att hitta en långivare som ger ut lån utan ränta. Hur detta är möjligt är följaktligen för att snabblån-företagen brukar endast erbjuda det första lånet hos dem räntefritt. Detta för att värva dig som kund för att senare kunna ta ut ränta på ditt nästa lån.

Ångerrätt för snabblån

Vanligt är att snabblån-företagen erbjuder dig en räntefri period under de 14 första dagarna. Det kan verka generöst att en långivare erbjuder en räntefri period under två veckor, men faktum är att du som låntagare alltid har rätt till en sådan räntefri period. Enligt konsumentkreditlagen 21§ har du som konsument alltid en ångerrätt som löper i 14 dagar efter att du tecknade lånet. Detta innebär att om du av någon anledning vill häva ditt köp blir du endast skyldig att betala tillbaka lånet exklusive räntan och avgifter.

Snabblån med direkt utbetalning

När du söker efter ett snabblån vill du inte bara att din ansökan ska handläggas snabbt utan du vill också att utbetalningen sker direkt. I dagsläget finns flertalet långivare som förstått att kunderna är ute efter snabba utbetalningar och har därför anslutit sig till de vanligaste bankerna SEB, Handelsbanken, Nordea, Swedbank och Danske Bank som för att kunna uppfylla behovet att låna pengar direkt.

Så gör du för att få pengarna direkt:

 • Tillgång till bankkonto hos samma bank som långivaren du vill låna hos.
 • Ha BankID aktiverat i mobil, dator eller kort.
 • Låneansökan sker och godkänns under långivarens öppettider om inget annat anges (en del har även helgöppet).
 • Bland privatlånen kan lånet behöva godkännas före en viss tid (oftast innan kl. 13:30) om pengarna ska hinna landa på kontot samma dag.

Snabblån utan inkomst

Om du undrar om det är möjligt att ta ett snabblån utan inkomst är svaret ja. Det finns en del långivare som ger ut snabblån utan att du behöver ha någon inkomst. Nedan finner du de långivare som accepterar snabblån trots att du inte har någon fast anställning.

Hur fungerar det?

Snabblånen som du kan låna utan någon inkomst är belopp som är lägre än 50,000 kr vanligtvis. Processen brukar se ut på följande vis.

 • Långivaren tar dina uppgifter.
 • Långivaren gör en intern kreditprövning.
 • De kollar på din generella ekonomi

Därefter beslutar de om du är berättigad till ett snabblån utan inkomst eller inte.

Snabblån med helgutbetalning

Här listar vi 5 långivare som erbjuder snabblån med helgutbetalning. Detta är en fantastisk möjlighet dessa långivare erbjuder för den som behöver pengarna direkt under helgen. För att låna på helgen krävs det att du väljer en långivare nedan som har samma bankkonto som du själv har. Därefter ser du till att ansöka under snabblån företagets öppettider.

 • Lumify
  Plats 1. Lumify

  Lumify är en ny spelare som dök upp på marknaden våren 2019 och beviljar överlägset flest ansökningar. Långivare som har så hög beviljandegrad brukar med tiden skärpa sina bedömningar med tiden. Dock är det värt att passa på när de först anländer till marknaden.

  Hos Lumify kan du låna 2000 – 20000 kr med flexibel löptid. Du får förvisso bara låna 6000 kr efter första ansökningstillfället, men längre fram kan du höja din kredit, om du skött dina återbetalningar.

  Det finns många fördelar att låna hos Lumify. Nummer ett är det lätt att få ett smslån hos dem, krediten har en räntefri och avgiftsfri månad, du får dina pengar på en gång om du har ett bankkonto hos SEB och de tar inte UC. Viktigt att notera är att de inte godkänner snabblån med betalningsanmärkning.

  Månadsräntan är 3,29 % och årsräntan 39,50 %.

 • Kredit 365
  Plats 2. Kredit365

  Kredit 365 erbjuder sms lån upp till 5000 kr. Det finns mycket positivt med Kredit365, de accepterar betalningsanmärkningar, du kan låna när du är 18 år fyllda slutligen gör de en individuell inkomstprövning och ser till att du får lånet samma dag om din ansökan beviljas innan 13:00 en vardag.

  Du kan låna 2000 – 5000 kr hos Kredit365.

  Årsräntan är 39 %

 • Daypay
  Plats 3. DayPay

  Daypay är en allmänt känd aktör som har en hög beviljandegrad när det handlar om sms lån.

  Daypay kan vara ett bra val för dig som har ett bankkonto hos Swedbank eller Handelsbanken eftersom de gör direktinsättningar till dessa konton. Dessutom accepterar de betalningsanmärkningar.

  Viktigt att notera är att de börjar använda sig av UC vid lån på över 11 000 kr.

  Vidare har de en åldersgräns på 20 år och du behöver ha en inkomst som överstiger 100 000 kr om året.

  Hos Daypay kan du låna 1000 – 20000 kr i en månad – fem år beroende på lånebelopp. Årsräntan för lån upp till 10000 kr är 39 % och 33 % för större lån.

 • Ferratum SE
  Plats 4. Ferratum

  Ferratum har också en mycket hög beviljandegrad och beviljar fler lån i förhållanden till antal ansökanden än vad de allra flesta andra långivare gör.

  Ferratum gör direktinsättningar till Nordea, accepterar anmärkningar, gör en individuell inkomstbedömning och deras kredit har inga avgifter alls utöver räntan, vilket är ovanligt idag.

  Vidare erbjuder de en tjänst som kallas för ”onlinekredit” som inte har någon ränta den första månaden för alla nya kunder.

  Ferratum har en åldergräns på 21 år.

  Ferratum erbjuder lånebelopp på 1000 – 30000 kr med flexibel löptid. Årsräntan är 39,6 %.

 • Monetti SE
  Plats 5. Monetti

  Monetti placerar vi som vårt sista tips för denna lista.

  Monetti erbjuder dels flexibla krediter, dels snabblån med en månads löptid och lånebeloppet är 2000 – 20000 kr. Om du ansöker om ett lån före kl. 13:00 en vardag sätts pengarna in på ditt konto redan samma dag. Monetti tar ingen UC och det är även okej att ansöka med betalningsanmärkningar.

  Årsräntan hos Monetti är typisk för snabblån och smslån, den är på 39 % (månadsränta 3,25 %).

 • Så här går det till

  Som tidigare nämnt krävs det att du och långivaren har samma bankkonto för att en direkt utbetalning ska vara möjlig. Detta är för att bankenssystem är byggt på så vis att processen är längre om pengar måste föras över externt kontra internt.

  mobile money

  Instruktioner för att låna på helgen

  Välj ut ett snabblån med helgutbetalning i vår lista ovan. Se till att långivaren använder sig av samma bank som du har och kolla att kontoret är öppet. Denna info hittar du i listan. En del långivare använder sig bara av en, eller kanske två, banker medan andra har bankkonton hos alla svenska storbanker.

  Vi brukar rekommendera att du ansöker i god tid innan kontoret stänger. Handläggningstiden brukar ta en kvart från att ansökan har skickats till att pengarna betalas ut, men det är ändå bra att ha lite marginal utifall att långivaren får väldigt många ansökningar precis innan stängning.

  Om du ansöker för sent får du pengarna nästa morgon, det gäller även på söndagar om snabblån företaget har öppet då också. Det är emellertid inte helt omöjligt att ditt ärende handläggs efter stängning vilket gör att du får pengarna på en gång även efter kontorstid, men det är ingen garanti.

  Om din ansökan blir godkänd får du skriva under ditt låneavtal på en gång med BankID eller via Instantor (som också innebär att du använder ditt BankID). Långivaren sätter in pengarna på ditt bankkonto utan omvägar, vilket såklart är ett måste för att en helgutbetalning ska kunna ske. Pengarna hamnar på ditt bankkonto och det är fritt fram att använda dem!

  Snabblån utan bankid

  Sedvanligt när du lånar pengar är att skriva på ett så kallat skuldebrev. Detta är ett avtal som reglerar lånet och innehåller information rörande nominell och effektiv ränta på lånet, löptiden och så klart beloppet som skall lånas.

  Tidigare har det varit ett måste att fysiskt signera detta dokument med giltig legitimation. Idag under 2020 talet finns möjligheten att legitimera sig via så kallad elektronisk identifikation, vanligast är kanske BankID.

  Viktigt att veta är att de långivare som endast existerar över internet det vill säga att de inte har en fysisk plats att besöka för att skriva på avtal, kan du endast låna pengar via elektronisk påskrift.

  Det finns dock långivare som också ger dig möjlighet att låna pengar utan BankID eller annan elektronisk legitimation. Nedan finner vi vårt skräddasydda urval som tillåter dig att ta ett snabblån utan bankid.

  Snabblån med bankid

  Är du ute efter en snabb utbetalning för ditt snabblån så är Bankid ett måste. Tidigare hade du behövt fysiskt skriva på avtal på banken du valt att låna pengar på.

  Idag under 2020 talet har vårt samhälle blivit allt mer tekniskt och vi hittar hela tiden ytterligare sätt att effektivisera vår vardag. Identifiering av en själv är något som nu går att sköta helt elektroniskt, detta via BankID eller liknande tjänst. Med elektroniken så finns det möjlighet att alltså ”signera digitalt” vilket underlättar mycket.

  Framförallt om du är ute efter ett snabblån. Dessa långivare som du kan se nedan använder sig av Bankid för snabba utbetalningar.

  Snabblån med skulder

  Viktigt att veta är att snabblån företagen får inte enligt lag betala ut lån om du har en skuld hos kronofogden. Har du däremot en betalningsanmärkning finns det goda möjligheter för att bli accepterade som låntagare.Nedan finner du tre långivare som accepterar en eller flera betalningsanmärkningar.

  Snabblån med kronofogdeskulder

  Som tidigare nämnt blir det knepigt att låna pengar om du har en skuld hos Kronofogden. Skuldnoteringen i sig är ett bevis för att personen den gäller för av olika anledningar har misskött sina ekonomiska åtaganden och detta faktum får varningsklockorna att ringa hos bland annat kreditgivare, telekomföretag och hyresvärdar. Då skulden har registrerats hos Kronofogden registreras också en betalningsanmärkning som är kvar i tre år för en privatperson.

  Betalar du däremot av din skuld och endast har en betalningsanmärkning kan du låna pengar från många snabblån företag.

  Kontakta oss

  Skulle ni ha några frågor som inte besvaras direkt här på hemsidan kan ni kontakta Alexander som har högskoleutbildning inom finans från Stockholms universitet på: [email protected]

  mail
  scroll up