Hittasmslan Background Image

Företagslån utan UC

Är du på jakt efter ett företagslån och möjligen ett utan UC? Det finns flera låneförmedlare som endast tar en kreditupplysning och därefter jämför mellan fler banker och långivare.

Kreditupplysningen tas hos vissa långivare istället via Creditsafe eller Bisnode.

Krea företagslån

Jämför företagslån utan UC

 1. Krea: Bästa företagslånet sammantaget

  Krea företagslån
  star filled star filled star filled star filled star filled star filled star filled star filled star filled star filled

  Vårt betyg 4.5

  10 000 kr - 30 milj

  Lånebelopp

  Individuell

  Ränta

  1 mån - 5 år

  Löptid
  • Utan UC Nej
  • Ok. bet.anm Ja
  • Utan UC
  • Ok. bet.anm

  Information om Krea företagslån

  Utan UC: Nej

  Villkor och krav Krea företagslån

  Betalningsanmärkningar: Ja
  Effektiv ränta: Individuell
 2. Lendo: Bäst företagslån som jämför hos flest banker

  Lendo företagslån
  star filled star filled star filled star filled star filled star filled star filled star filled star filled star filled

  Vårt betyg 4

  50 000 kr - 3 milj kr

  Lånebelopp

  Individuell

  Ränta

  6 mån - 5 år

  Löptid
  • Utan UC Nej
  • Ok. bet.anm Ja
  • Utan UC
  • Ok. bet.anm

  Information om Lendo företagslån

  Utan UC: Nej

  Villkor och krav Lendo företagslån

  Betalningsanmärkningar: Ja
  Effektiv ränta: Individuell
 3. Toborrow företagslån
  star filled star filled star filled star filled star filled star filled star filled star filled star filled star filled

  Vårt betyg 3.5

  30 000 kr - 20 milj kr

  Lånebelopp

  Individuell

  Ränta

  3 - 60 mån

  Löptid
  • Utan UC Nej
  • Ok. bet.anm Ja
  • Utan UC
  • Ok. bet.anm

  Information om Toborrow Företagslån

  Utan UC: Nej

  Villkor och krav Toborrow Företagslån

  Betalningsanmärkningar: Ja
  Effektiv ränta: Individuell
 4. Creddo företagslån
  star filled star filled star filled star filled star filled star filled star filled star filled star filled star filled

  Vårt betyg 4

  10 000 kr - 10 milj kr

  Lånebelopp

  Individuell

  Ränta

  1 mån - 5 år

  Löptid
  • Utan UC Nej
  • Ok. bet.anm Ja
  • Utan UC
  • Ok. bet.anm

  Information om Creddo Företag

  Utan UC: Nej

  Villkor och krav Creddo Företag

  Betalningsanmärkningar: Ja
  Effektiv ränta: Individuell

Omfattande guide för företagslån utan UC

Här kan du ta del av alla långivare och banker som erbjuder företagslån. Värt att nämna dock är att en kreditupplysning alltid tas när du ansöker om ett företagslån. Skillnaden när det kommer till flera av dessa företagslån är dock att kreditupplysningen istället tas via Bisnode eller Creditsafe, istället för via UC (upplysningscentralen). Du som företagare med enskild firma kan även ansöka om lån utan UC, men gör det då som privatperson.

icon pengar

Låna pengar till företaget utan UC

Nästan alla företag drabbas någon gång utav ett behov av mer kapital. Anledningarna kan vara många och behöver inte alls handla om att företaget inte går bra, tvärtom.

Många gånger så hamnar företag i något som kallas för “växtvärk”. Detta är ett fenomen som ofta uppstår då inköpen av varor eller material ökar i takt med att företaget växer, dock växer också fordringarna från kunderna och kapitalet i form av rena pengar på banken att betala sina räkningar och utgifter med kan bli ett bekymmer.

Låna pengar till nystartat företag, går det?

Ja, det går att låna pengar till ett nystartat företag. För att det ska beviljas så krävs dock ofta en personlig borgen från dig som företagsägare om du ska få igenom ditt företagslån.

Vad en personlig borgen är och anledningen till att den krävs har att göra med att om du har ett nystartat företag så finns ingen historik eller trygghet på ditt företag i bankens ögon. Därför ställs också självklart vissa krav på dig som företrädare för företaget för att långivare ska kunna ge dig ett företagslån.

Jämföra företagslån innan du väljer

Om behovet av att låna pengar nu uppstått så är det mycket viktigt att jämföra företagslån och dess villkor innan du bestämmer dig för vilken bank du ska ta företagslånet via.

De viktigaste sakerna att kolla på när du ska jämföra företagslån

 1. Räntan (nominella och effektiva räntan)
 2. Löptid på lånet
 3. Avgifter & kostnader
 4. Kostnad för att lösa in lånet i förtid

När det kommer till räntan så är det lätt att göra bort sig och blanda ihop nominell ränta och effektiv ränta. Skillnaden är att den nominella räntan enbart avser räntan på ditt företagslån, exklusive avgifter som uppläggningsavgift, fakturaavgift och övriga administrativa avgifter. Medan den effektiva räntan avser räntan inklusive alla övriga avgifter.

Om det är så att du har möjlighet att lösa lånet i förtid så skulle vi starkt rekommendera att göra det för att inte sitta och betala tillbaka lånet med tillhörande avgifter i ränta längre tid än nödvändigt.

Jämför företagslån utan UC

Krav för att beviljas ett företagslån

Ofta krävs som ovan nämnt en personlig borgen om du önskar ansöka om ett företagslån. Långivarna kan även välja att ta inventarier som exempelvis fastigheter eller bilar som betryggande pant och säkerhet för lånet. Detta gäller dock som tidigare nämnt framför allt nystartade företag.

Grundkrav för att ansöka om företagslån

 • Du är minst 18 år gammal
 • Företaget är registrerat i Sverige
 • Företaget måste vara aktivt och ha en aktiv bedrivande verksamhet

Utöver dessa punkter så är även punkterna nedan mycket vanligt förekommande för att beviljas ett företagslån via banker och långivare.

 • Företaget har inga betalningsanmärkningar
 • Banken önskar någon form av personlig borgen som trygghet

Dessa saker är något som långivare kräver för att kunna försäkra sig om att du har förmåga att betala tillbaka lånet.

Vad är räntan på ett företagslån

Räntan på ett företagslån via banker och långivare skiljer sig väldigt kraftigt och baseras på saker som löptid på lånet, vilket belopp det rör sig om och hur stor kreditrisk banken tar enligt deras bedömning. Ränta på företagslån under 2023 har legat på allt mellan 4 – 30 % i årsränta och förväntas stanna omkring där under 2024 också.

Fördel med ett lån till företaget utan UC

Den främsta fördelen med att välja en bank som inte tar någon kreditupplysning via UC är att kreditupplysningar på företag som görs via Creditsafe och Bisnode inte sparas och på så vis heller inte påverkar ditt kreditbetyg negativt.

Det betyder med andra ord att du enkelt kan ansöka om företagslån via flera långivare och på så vis ställa banker och långivare mot varandra i jakten på bästa möjliga villkoren.

Fördel med företagslån utan UC

Företagslån med UC

Faktum är att när du ansöker om ett företagslån hos någon av storbankerna så måste de enligt lag ta en kreditupplysning hos UC. Storbankerna i Sverige är idag följande.

 1. Swedbank
 2. SEB
 3. Nordea
 4. Handelsbanken

Dessa storbanker äger och driver även det enskilda företaget UC, eller upplysningscentralen som det heter. Det är därför även mycket vanligt att när du ansöker om lån till företag så görs även en kreditupplysning via UC på dig som privatperson. Därefter syns dessa helt offentligt i 12 månader, vilket kan komma att påverka ditt kreditbetyg negativt. Både på ditt förtag och på dig som privatperson.

Företagslån med endast en kreditupplysning

För många år sedan så dök det upp flera långivare på marknaden som erbjöd lån till privatpersoner där man kunde ansöka om ett lån med endast en kreditupplysning. Vilket togs emot fantastiskt bra med tanke på att kreditbetyget kan påverkas negativt för varje kreditupplysning som görs.

Många år har gått sedan dess och nu finns även flera långivare som agerar låneförmedlare för dig som önskar lån till företag.

Långivare får därefter inkomma med sina bud på ränta och avgifter för sina lån till dig som kund och du själv väljer den långivare som du tycker erbjuder bäst villkor på ditt företagslån.

Företagslån till små företag och enskild firma

Det finns många olika typer av företagslån, beroende på vad för typ av företag som du bedriver och hur stort företaget är.

ALMI Invest riktar sig specifikt på bolag som är under uppstart eller i en speciellt expansiv fas och brukar även utöver rent kapital erbjuda kompetens till företaget i sin investering.

Här ställs dock höga krav på dig som låntagare om du önskar ta et företagslån med enskild firma. Anledningen till att det ställs extra hårda krav är för att banken har låg säkerhet för lånet av den enkla anledningen att företagets ekonomi också är din personliga egna ekonomi.

Här kan du med andra ord vara helt säker på att en kreditupplysning görs på dig om du ska ansöka om lån till företaget samt att en personlig borgen kommer att krävas för att få ett företagslån. Dock är det även här mycket viktigt att du jämför företagslån och tittar noga på kostnader och villkor kring lånet.

Hur du enklast ansöker om ett företagslån

Det enklaste sättet att ansöka om ett företagslån är att använda sig av en låneförmedlare som vi nämnt ovan tidigare i artikeln. På grund av den enkla anledningen att låneförmedlaren då hjälper dig att ta in offerter ifrån flera olika banker och långivare med endast en kreditupplysning. Jämför företagslån gör du helt kostnadsfritt genom denna metod då du inte förbinder dig på något sätt att ta ett företagslån bara för att du gjort en ansökan.

Såhär går processen till för att ansöka om företagslån

 1. Du börjar med att surfa in på exempelvis vår undersida för företagslån där vi jämför företagslån och låneförmedlare.
 2. Därifrån klickar du dig enkelt vidare till den bank eller låneförmedlare som passar just dig bäst och fyller i din ansökan med dina företagsuppgifter.
 3. Därefter signerar du enkelt ansökan med hjälp av mobilt bank-ID och en kreditupplysning tas på företaget.
 4. Redan samma dag börjar erbjudanden från olika långivare att trilla in med förslag på olika företagslån och inom max 2 dagar har du fått samtliga erbjudanden.
 5. Känner du att något företagslån passar dig så signerar du enkelt ansökan och har ofta pengarna på kontot inom 1 – 2 dagar.

Med det sagt så är processen väldigt enkel. Från att ansöka om företagslån tills att pengarna sitter på kontot så pratar vi bara någon enstaka dag. Förutsatt att banken inte behöver några kompletterande uppgifter kring dig eller företaget.

Hur stort företagslån kan jag få?

Det finns företagslån som sträcker sig upp till flera miljoner kronor och allting handlar egentligen om hur kreditvärdig banken och långivaren tycker att du är. Du kan som ovan nämnt också förbättra dina möjligheter till att få ett företagslån genom att ställa dig själv som personlig borgen för ditt lån. Detta förutsatt att du inte har några skulder eller problem med din privatekonomi.

Vad händer om jag inte kan betala tillbaka mitt företagslån?

Om någonting skulle gå snett och du inte har möjlighet att betala tillbaka lånet som du tagit så riskerar du att framför allt få en betalningsanmärkning på företaget. Det i sin tur kan kan göra fler saker besvärligt då det är svårt att ta ett lån med betalningsanmärkningar, om behovet skulle uppstå igen i framtiden.

Om du ställt dig som personlig borgen på ditt företagslån så har banken och långivaren även rätt att kräva dig som privatperson på pengar tills dess att hela lånet betalas tillbaka.

Om du som privatperson inte heller kan betala tillbaka så riskerar du också att få en betalningsanmärkning och i slutändan kan det även leda till att en utmätning görs i ditt hem där kronofogden utmäter dina tillgångar för att täcka upp för dina skulder.

Det är därför viktigt att tänka igenom allting noggrant och planera hur kapitalet ska användas om man väljer att låna pengar, oavsett om det rör sig om en enskild firma eller aktiebolag.

scroll up