Mikrolån

Har du ett mindre kapitalbehov? Behöver du ett litet lån snabbt? Då är ett mikrolån vad du är ute efter. Det är alltså ett lån som handlar om en mindre summa pengar. Fördelen med ett mikrolån är att du kan ansöka om det online och få svar inom några minuter. Dessutom behövs det ingen säkerhet för ett mikrolån. Ibland dyker det upp oväntade utgifter eller så behöver du den där lilla extra summan och då är ett mikrolån adekvat. Oavsett vem du är och vad du behöver lånet till, så är du välkommen att ansöka om ett mikrolån hos oss.

Glöm inte att smslån är högkostnadskrediter. Du riskerar en betalningsanmärkning om du inte kan betala tillbaka hela skulden. Du kan vända dig till budget- och skuldrådgivaren i din kommun för stöd. Kontaktuppgifterna hittar du på www.hallakonsument.se.


 • Över 50 stycken långivare
 • Objektiv bedömning
 • Smslån till lägst kostnad

HittaSMSLån Rekommenderar

Lumify
Meddelandelån
star filled star filled star filled star filled star filled star filled star filled star filled star filled star filled

(5)

Meddelandelån är en enkel, flexibel och smidig långivare. De lyssnar på sina kunder och vi på Hitta SMS lån rekommenderar dem starkt. De erbjuder smslån från 2000 kr till 30 000 kr.

Mikrolån till lägst kostnad för 2020

 1. Flexlimit

  Månadens rekommendation

  Flexlimit: 5,000 - 20,000 kr

  star filled star filled star filled star filled star filled star filled star filled star filled star filled star filled

  (5)

  Eff. Ränta

  58.74 - 98.8 %

  Betalningsanmärkning

  Betalningsanm.

  Accepteras ej

  UC

  Nej

  Åldersgräns

  20 år

  Löptid

  0 - 72 Mån.

  Belopp: 5,000 kr
  Ränta: 39 %
  Effektiv ränta: 58.74 - 98.8 %
  Löptid: 0 - 72 Mån.
  Ålderskrav: 20 år eller äldre
  Utan UC: Ja
  Ansök med BankID: Ja
  Betalningsanmärkningar: Accepteras Ej
  Låneskydd kan tecknas: Nej
  Direktutbetalning: Ja

  Lånexempel

  Lånebeloppet 5 000 kr i 360 dagar (12 månader /delbetalningar). Totalt belopp att betala 7 114,76 kr. Räntekostnad 1 189,36 kr, fast månadsränta 3,25%. Övriga avgifter totalt 920 kr. Det sammanlagda beloppet och den effektiva räntan är uträknade utifrån att ett uttag gjorts om 5 000 kr och där krediten är återbetald på 360 dagar. Nominell årsränta är 39% ,effektiva årsräntan är 98,80%.

 2. Brixo

  Brixo: 5,000 - 30,000 kr

  star filled star filled star filled star filled star filled star filled star filled star filled star filled star filled

  (3.5)

  Eff. Ränta

  33.07 - 58.8 %

  Betalningsanmärkning

  Betalningsanm.

  Accepteras

  UC

  Nej

  Åldersgräns

  18 år

  Löptid

  12 - 48 Mån.

  Belopp: 5,000 kr
  Ränta: 29.95 - 39.48 %
  Effektiv ränta: 33.07 - 58.8 %
  Löptid: 12 - 48 Mån.
  Ålderskrav: 18 år eller äldre
  Utan UC: Ja
  Ansök med BankID: Ja
  Betalningsanmärkningar: Accepteras
  Låneskydd kan tecknas: Ja
  Direktutbetalning: Ja

  Lånexempel

  Representativt exempel är ett lån på 15 000 kronor som återbetalas under 36 månader. Uppläggningsavgift är 495 kronor och aviavgifter är 36 x 45 = 1 620 kronor. Nominell bunden årsränta är 39,48 % och den effektiva årsräntan blir 58,8 %. Månadskostnaden kommer att vara 786 kronor och du kommer totalt att ha betalat 28 296 kronor (786 kronor x 36 månader) när lånet är återbetalat. Detta innebär en kostnad för krediten som uppgår till 13 296 kronor.

 3. Cashbuddy

  Cashbuddy: 5,000 - 25,000 kr

  star filled star filled star filled star filled star filled star filled star filled star filled star filled star filled

  (3.5)

  Eff. Ränta

  29.4 %

  Betalningsanmärkning

  Betalningsanm.

  Accepteras

  UC

  Ja

  Åldersgräns

  20 år

  Löptid

  1 - 5 År

  Belopp: 5,000 kr
  Ränta: 26.05 %
  Effektiv ränta: 29.4 %
  Löptid: 1 - 5 År
  Ålderskrav: 20 år eller äldre
  Utan UC: Nej
  Ansök med BankID: Ja
  Betalningsanmärkningar: Accepteras
  Låneskydd kan tecknas: Nej
  Direktutbetalning: Nej

  Lånexempel

  Prisexempel: 25.000 kr på 5 år. Bunden årsränta: 26,05 %. Effektiv årsränta: 29,40 %. Månadskostnad: 749 kr (60 ggr). Totalt att återbetala: 44.955 kr.

Vad är mikrolån?

Likt namnet avslöjar lånar du en liten summa pengar med en kort löptid. Summan ligger vanligast mellan 500- och 10 000 kr. Ett mikrolån går att jämföras med ett snabblån eller ett smslån. Det är även möjligt att få ännu högre summor till längre löptider upp till ett år, genom att finna långivare som kan erbjuda det. Mikrolån är en av de enklare lånen du kan ta i och med att summan är låg och återbetalningstiden är oftast kort.

Mobil pengar

Ett mikrolån kan komma att vara användbart om en oförutsägbar utgift tillkommit eller tillgång till en mindre summa pengar behövs för att lösa den situation som uppstått. Exempelvis om någonting måste akut repareras, eller om det behövs det där lilla extra för att dina mål ska kunna möjliggöras, en resa kanske. Mikrolånet är däremot inte ämnat för onödiga utgifter, exempelvis shopping. Någonting som är värt att ha i åtanke är att lånet är kostsamt och att det rekommenderas att endast ta ett mikrolån förutsatt att man är säker på att man klarar av att betala tillbaka lånet inklusive dess kostnader inom utsatt tid.

Krav för att ta mikrolån

För att kunna ta ett lån måste långivaren godkänna dig som låntagare. Det är först möjligt när du uppfyller dessa krav;

 • Åldersgräns
 • God återbetalningsförmåga
 • Kreditupplysning
 • Koll av betalningsanmärkningar

Relevanta krav är att vara myndig och svensk medborgare. Det är även viktigt att kunna påvisa en deklarerad inkomst så att du har god möjlighet att kunna betala tillbaka. Det är även mycket möjligt att långivaren vill undersöka låntagarens ekonomi och göra en kreditkontroll för att se så ingen skuldkonto eller att kronofogden har någon inblandning.

Att välja mikrolån

Vi på Hitta SMS lån anser att det är viktigt att jämföra olika alternativ för mikrolån vad gäller den totala kostnaden. Genom att jämföra olika långivare ökar dina chanser att få en långivare som uppfyller dina krav bäst, istället för att välja den första bästa du finner och bli missnöjd. Långivare specialiserar sig även på olika typer av kunder. Det är bra att jämföra långivare i och med att de kommer med olika krav och kostnader. Exempelvis, uppläggningsavgifter, andra avgifter och den effektiva räntan skiljer sig även. En rekommendation är även att ansöka hos ett fåtal långivare på grund av den stundande kreditkollen.

Mikrolån med betalningsanmärkning

Det är möjligt att det uppstår diskussion om du som låntagare skulle ha en betalningsanmärkning när du ansöker om ett lån. Det behöver nödvändigtvis inte innebära något problem då det är vanligt att långivare godkänner anmärkningarna, men det förutsätter att du som låntagare kan bevisa att du har i övrigt stark ekonomi. Du riskerar även att få högre ränta. Utifrån några faktorer kan långivaren avgöra om lånet ska godkännas eller inte. Dessa faktorer är ålder, vilka belopp de uppgår till och hur stort antal anmärkningar du som låntagare har.

Mikrolån utan UC

En kreditkoll är vanlig att göra bland långivare när du ansöker om mikrolån. Det är nödvändigt för att säkerställa låntagarens återbetalningsförmåga genom att undersöka låntagarens ekonomiska tillstånd. Om man inte för sin kreditupplysningen genom upplysningscentralen (UC) innebär det alltså mikrolån utan UC. Upplysningscentralens uppgift är att samla och sälja kreditinformation. Upplysningscentralen ägs av flera banker.

Ansöka om mikrolån

Det går snabbt och enkelt att ansöka om mikrolån. Ansökan skickas in via internet till långivarens hemsida. Där fyller du i beloppet du önskar låna samt och dina personuppgifter. Vanligtvis får den som söker lånet besked direkt när ansökan skickats in, svaret tar inte lång tid efter det. Sedan utreder en handläggare ansökan för att godkänna den. Vanligtvis får man inte ett nej som slutsvar men saker och ting kan behöva korrigeras, exempelvis beloppet. Då är det också upp till långivaren att avgöra summan på det nya beloppet.

Ansöka om flera mikrolån

Tänk på att om du redan har ett mikrolån hos en långivare utan att det är återbetalt, är det inte möjligt att ansöka om ytterligare ett hos samma långivare. Vänd dig istället mot andra långivare.

Motta sitt lån

När lånet har godkänts är pengarna påväg. Tillgången till pengarna brukar inte dröja. Hur snabbt det faktiskt tar varierar från bank till bank. Allt från några minuter till en dag. Långivare godkänner vanligtvis endast ett lån under vardagar och kontorstid. Pengarna blir utbetalda under bankdagar. Är du i behov av att snabbt få tillgång till pengar kan det vara en fördel att se vilken bank ens potentiella långivare använder för att föra över de utlånade pengarna. Det går att hitta på deras hemsidor hur lång tid en transaktion till olika banker tar.

Återbetala ett mikrolån

Eftersom ett mikrolån består av en mindre summa pengar är löptiden mycket kort i många fall. Det innebär att låneavgiften är billigare, vilket är till låntagarens fördel. Det krävs en god ekonomi för att kunna betala tillbaka sina lån för att följa den korta återbetalnings-planen. Låt säga att du inte lyckas betala tillbaka pengarna, då kommer det en betalningspåminnelse ganska snart med en högre kostnad. Efter det skickas ärendet iväg till Kronofogden där risken finns att man får en betalningsanmärkning eller ett skuldkonto. Därför är det viktigt att du som låntagare säkerställer att ens ekonomi klarar av lånet.

Ränta och löptid för mikrolån

Ett mikrolån har som sagt kort löptid, mer specifikt rör det sig kring 30, 60 eller 90 dagar. Fakturan skickas hem, eller automatisk dragning från bankkontot varje månad. Det kan också vara bra att hitta ett lån som ger dig en låg totalkostnad. Det även bra att ha en låg effektiv ränta på sitt lån. Då blir den totala kostnaden för lånet mindre, i sin tur.

scroll up