Låna pengar snabbt och enkelt

Som låntagare och behov av pengar snabbt, finns det enkla sätt att få ett lån. Det finns långivare som erbjuder snabblån med direkta utbetalningar, det vill säga omedelbar utbetalning på bankkontot. Olika långivare erbjuder olika sorters snabba och enkla lån, en del är exempelvis snabblån, privatlån, smslån, bolån, blancolån och samlingslån. I nedanstående text redogör vi för de olika lånen och de möjligheter du har som låntagare för att låna snabbt och enkelt.

HittaSMSLån Rekommenderar

Lumify
Lumify
star filled star filled star filled star filled star filled star filled star filled star filled star filled star filled

(3.5)

Lumify erbjuder nya kunder 30 dagar räntefritt + 0 kr uppläggningsavgift. Ansök om ett snabbt och effektivt sms lån redan idag!

Låna pengar snabbt & enkelt för 2022

 1. Lumify

  Månadens rekommendation

  Lumify: 2,000 - 50,000 kr

  star filled star filled star filled star filled star filled star filled star filled star filled star filled star filled

  (3.5)

  Eff. Ränta

  12.87 - 236.5 %

  Betalningsanmärkning

  Betalningsanm.

  Accepteras ej

  UC

  Ja

  Åldersgräns

  18 år

  Löptid

  30 - 365 Dagar

  Belopp: 2,000 kr
  Ränta: 39.5 %
  Effektiv ränta: 12.87 - 236.5 %
  Löptid: 30 - 365 Dagar
  Ålderskrav: 18 år eller äldre
  Utan UC: Nej
  Ansök med BankID: Nej
  Betalningsanmärkningar: Accepteras Ej
  Låneskydd kan tecknas: Nej
  Direktutbetalning: Nej

  Lånexempel

  En kredit på 5 000 kr till 39,5 % ränta med en återbetalningstid på sex månader (med sex återbetalningar om 929,57 kr, 1 381,57 kr, 1 344,65 kr, 1 307,74 kr, 1 270,83 kr samt 1 233,91 kr) och 685 kr i uppläggningsavgift, 685 kr i förlängningsavgift samt 360 kr i aviavgifter ger en effektiv ränta på totalt 125,59 %. Det totala beloppet att återbetala är 7 468,27 kr.

 2. Northmill

  Kundernas favorit

  Northmill: 1,000 - 50,000 kr

  star filled star filled star filled star filled star filled star filled star filled star filled star filled star filled

  (3.5)

  Eff. Ränta

  6.7 - 25.6 %

  Betalningsanmärkning

  Betalningsanm.

  Accepteras

  UC

  Ja

  Åldersgräns

  18 år

  Löptid

  5 - 72 Mån.

  Belopp: 1,000 kr
  Ränta: 4.9 - 19.9 %
  Effektiv ränta: 6.7 - 25.6 %
  Löptid: 5 - 72 Mån.
  Ålderskrav: 18 år eller äldre
  Utan UC: Nej
  Ansök med BankID: Nej
  Betalningsanmärkningar: Accepteras
  Låneskydd kan tecknas: Nej
  Direktutbetalning: Nej

  Lånexempel

  Vid kredit om 50 000 kr till 12,9 % årsränta (rörlig) under ett år med 12 återbetalningar, en uttagsavgift om 195 kr samt en administrativ månadsavgift om 19 kr blir totalt belopp att återbetala 53 999 kr (4 500 kr per månad) och den effektiva räntan 15,4 %.

 3. Brixo

  Brixo: 3,000 - 30,000 kr

  star filled star filled star filled star filled star filled star filled star filled star filled star filled star filled

  (3.5)

  Eff. Ränta

  29.3 %

  Betalningsanmärkning

  Betalningsanm.

  Accepteras

  UC

  Nej

  Åldersgräns

  18 år

  Löptid

  1 - 180 Mån.

  Belopp: 3,000 kr
  Ränta: 25.95 %
  Effektiv ränta: 29.3 %
  Löptid: 1 - 180 Mån.
  Ålderskrav: 18 år eller äldre
  Utan UC: Ja
  Ansök med BankID: Ja
  Betalningsanmärkningar: Accepteras
  Låneskydd kan tecknas: Ja
  Direktutbetalning: Ja

  Lånexempel

  Ett lån på 20 000 kronor till 25,95% bunden ränta som återbetalas under 12 månader med 12 avbetalningar om 1 910 kronor, 0 kr i uppläggningsavgift samt 0 kronor i aviavgift ger en effektiv ränta på totalt 29,3%. Totalt att återbetala blir 22 920 kronor.

Flera låneformer att låna pengar enkelt med

Marknaden erbjuder ett brett utbud av olika typer av lån, lånen är vidare anpassade och varierar efter olika behov och situationer. De mest förekommande är följande,

mobile money

Privatlån och blancolån

Med privatlån och blancolån går det att ansöka om lån utan säkerhet, dessutom förekommer inget krav gällande redovisning av lånets syfte. Det innebär att pengarna kan gå till vilken utgift som du önskar. Lån utan säkerhet innebär att du som låntagare ej behöver lämna in något du äger till banken om du ej klarar att betala skulden. Dessa brukar exempelvis avse lägenhet eller hus. Med denna låneform går det även att uppnå ett relativt högt lånebelopp, vilket lämpar sig bra vid akut behov av en större summa pengar.

Smslån

Smslån eller olika former av weblån ansöks om i allt större utsträckning. Lånejämförelsesidor hjälper dig som kund att hitta det mest prisvärda snabblånet, det är något vi hjälper dig med här på Hitta SMS lån. Fördelen med denna låneform är att kraven för att bli beviljad lån är lägre, dessutom går det att få lån trots tidigare betalningsanmärkningar, vilket kan vara en snabb och lösning om du är i akut behov av pengar. Lånet och kommunikationen sker via sms mellan bank och låntagare, och direkt utbetalning gäller så fort lånet är beviljat och brukar hållas kring 1000-50 000 kronor. Vid istället skuld hos kronofogden är ett så kallat skuldfinansieringslån det optimala tillvägagångssättet, då ingen långivare beviljar lån vid en skuld hos kronofogden. Med detta lån kan den skuldsatta låna pengar direkt från en annan långivare med bättre räntevillkor, för att betala av resterande skulder. Det är också viktigt att notera att återbetalningstiden är oftast kort vid smslån och höga räntor kan förekomma.

Mikrolån

Ett annat snarlikt alternativ för smslån är så kallat mikrolån, som är en relativt ny och populär låneform. Skillnaden är följande, beloppen är mindre med snabb återbetalningstid, på ungefär 20-60 dagar. Räntan vid snabblån kan uppgå till 100-200 % av det totala lånebeloppet. Det är därför viktigt att du som låntagare kan betala tillbaka totala summan inom tidsramen för återbetalningen.

Krav för att låna pengar snabbt

Idag är det väldigt smidigt och enkelt att låna pengar, den nödvändiga tillgången är internet. Via internet kan du välja mellan ett flertal aktörer, istället för att fysiskt besöka en bankperson och göra en ansökan. Dessa aktörer erbjuder bland annat smslån och privatlån.

document

I lånekalkylatorn bestämmer du ditt låns utseende, det vill säga dess belopp och återbetalningstid. Beroende på belopp och återbetalningstid kommer månadskostnaden variera. När det gäller smslån brukar återbetalningstiden vara fast angiven. Vidare kan en del långivare kräva annan åldersgräns såsom 20, 21 eller 25, vilket måste tas reda på innan ansökan om lån genomförs.

Vidare är följande krav avgörande gällande beviljande av lån,

 • Vara minst 18 år gammal
 • Vara folkbokförd i Sverige
 • Genomföra kreditprövning med goda resultat (ytterst få eller inga betalningsanmärkningar)
 • Inneha ett svenskt bankkonto
 • Mobilabonnemang registrerat i eget namn med svenskt telefonnummer.
 • Inkomstkrav (privatlån) som avser fast årsinkomst mellan 80-250 000 kronor.

Hur mycket pengar kan man låna?

Lånebeloppet varierar beroende på omständigheter och given ekonomisk situation, samt om kunden tidigare besitter någon skuld eller betalningsanmärkning hos Kronofogden. Ur långivarens perspektiv uppfattas personen i fråga som oansvarig och opålitlig om det föreligger flera krediter och lån sedan tidigare och även flera betalningsanmärkningar.

Trots detta är det rimligtvis enkelt att få smslån, personer som ansöker om smslån kommer ha ett lägre tak gällande beloppet, vanligtvis mellan 10-50 000 kronor. Detta beror på att banken vill se till att personen kan betala tillbaka belopp inom återbetalningstid. Det går även att för dig som låntagare kombinera ditt snabblån med ett annat lån utan UC, detta kan förbättra dina chanser att få en riktig fördelaktig ränta.

Låna pengar snabbt med låg räntesats

Pengarna du sparar på lägre ränta bör du så klart använda så smart som möjligt, förslagsvis till investeringar. Och har du inte tiden eller orken att sätta dig in i investeringar kan vi rekommendera att du investerar med en automatiskt plattform, exempelvis genom att börja spara genom en fondrobot.

Rent teoretiskt presenteras de lägsta räntesatserna och alternativ på lånet. I praktiken varierar detta med avseende på individens enskilda finansiella situation, räntan bestäms således individuellt med hänsyn till diverse faktorer. En del av dessa är inkomst, betalningsanmärkningar, ålder samt om medsökande förekommer eller ej. Medsökande innebär att två parter delar solidariskt betalningsansvar för lånet.

Snabblån kan uppfattas som dyra då räntan i en del fall vilket ställer ett stort ansvar på dig som låntagare. Däremot ges inte alltid en helt rättvisande bild av den totala kostnaden, även om räntan för lånet verkar hög. Detta beror på att räntan anges som årsränta medan lånet ska återbetalas inom en eller två månader, vanligtvis. Det medför att räntan verkar vara betydligt högre än den egentligen är. Det står vidare i låneansökan hur mycket den totala kostnaden blir av lånet.

Vi på Hitta SMS lån samarbetar enbart med professionella aktörer på den svenska lånemarknaden, där samtliga är registrerade hos Finansinspektionen. Kostnaden för ett snabblån har ett tak, tack vare nyinförda lagar som reglerar volymen för högkostnadskrediter.

Fördelar och nackdelar med att låna pengar

Fördelar med ett snabblån

 • Snabba utbetalningar
 • Enkelt och smidigt
 • Går att låna utan UC
 • Snabb ansökningsprocess
 • En del lån är räntefria
 • Lån trots betalningsanmärkning

Nackdelar med ett snabblån

 • Höga räntor och andra avgifter
 • Mycket kort återbetalningstid
 • Höga avgifter vid utebliven betalning

Utbetalning efter att man lånat pengar

En fördel med smslån är dess utbetalning då kunden får lånet direkt, pengarna överförs in på kontot ibland efter några minuter bara. Många lockas av detta och använder således smslån som en lösning på akuta ekonomiska problem. Snabblån är en snabb och enkel lösning om du behöver låna pengar. Smslån kan komma till användning om exempelvis en person har en fast och stadig inkomst samt ekonomisk situation, erhåller en oförutsedd kostnad eller utgift eller helt enkelt . Personen vet att lönen kommer om två dagar och har därför råd men den ibland högre räntan.

Att tänka på när man önskar låna pengar snabbt

Efterfrågan att låna pengar idag snabbt och enkelt har ökat hos låntagare. Efterfrågan är stor vid snabblån samt möjligheten att ansöka om lån trots betalningsanmärkning. Snabblån är fördelaktigt då det tillåter dig låna pengar snabbt och enkelt om du är i behov av det men av någon anledning har en betalningsanmärkning. Vidare kan det vara en hjälpande hand för att åtgärda det sista som behövs för att du ska kunna åstadkomma en dröm eller vision.

Så går ett snabblån till

Smslånet är ett juridiskt bindande avtal och får svåra konsekvenser om det ej tas på allvar, det är viktigt att använda lånet till din fördel och inte nackdel. Ansökningen sker via internet mellan bank och låntagare, processen tar endast några minuter att genomföra. Kunden fyller i ett formulär och anger sina personuppgifter, vidare legitimerar kunden sig via Bank-ID. Efter några minuter har avtalet gått igenom och utbetalningen sker oftast inom en dag.

Inspektera

Snabba utbetalningar under helger

Det finns olika lämpliga långivare som varierar beroende på ditt ekonomiska behov. Det är därför viktigt att när du vill låna pengar snabbt och enkelt, ta reda på vilken som är bäst för dig. Vidare om du befinner dig i ett akut ekonomiskt behov av pengar, bör du välja en långivare som betalar ut lånebeloppet under helgtid. Alla långivare för snabblån erbjuder inte utbetalning under helgen.

Korrekta uppgifter när du lånar pengar snabbt

Med lånekalkylator fyller låntagaren i sina uppgifter och blir ansökningsformuläret för lånet. Det är viktigt för dig som kund att du fyller i korrekta personuppgifter för att processen ska gå snabbare och enklare.

När är det rätta valet att låna snabbt och enkelt?

Efter noga eftertanke, det vill säga inget spontant eller impulsivt beslut som exempelvis kan fattas vid berusning eller vårdslöshet. Att låna pengar snabbt och enkelt på detta sätt kan fungera som en nödlösning och vara väldigt hjälpsamt vid ett akut behov av pengar. Det är viktigt att rationellt överväga lånets syfte och nödvändighet. Om du inte kan betala tillbaka skulden innan förfallodagen riskerar du en betalningsanmärkning, du kan vända dig till en budget- och skuldrådgivning i din kommun för stöd och rådgivning.

scroll up