Hittasmslan Background Image

Vad är Creditsafe kreditupplysning

Creditsafe är ett internationellt företag specialiserat på kreditupplysning och företagsinformation. En kreditupplysning från Creditsafe ger information om ett företags eller en individs ekonomiska status och betalningshistorik

creditsafe kreditupplysning

Vilka är Creditsafe?

Creditsafe är ett kreditupplysningsföretag som grundades 1977 i Norge, och har sedan dess vuxit till att bli ett av världens mest använda kreditupplysningsföretag. 

De erbjuder kompletta kreditupplysningar på privatpersoner och företag i över 160 länder. Dessutom är Creditsafe ett av de största kreditupplysningsföretagen i Sverige – efter UC. 

Till skillnad mot Sveriges banker – som i regel använder UC (Upplysningscentralen) för kreditupplysningar – så använder många långivare Creditsafe som ett alternativ till UC.

Detta är ett sätt att locka till sig nya kunder eftersom en upplysning via Creditsafe inte syns i UC:s kreditregister. Likaså syns inte en UC upplysning i Creditsafes kreditregister. 

Har en person redan många förfrågningar hos UC – och därav svårigheter att få lån beviljade – så kan det alltså underlätta att göra en låneansökan hos en långivare som använder Creditsafe för kreditupplysning.  

Vad ingår i en kreditupplysning via Creditsafe?

Informationen som visas i Creditsafes personupplysning (kreditupplysning på privatperson) är bland annat personuppgifter, inkomst, fastigheter i ägo och eventuella betalningsanmärkningar. 

Creditsafes scoring 

Creditsafe använder sig av något som kallas för scoring. Detta är ett sätt att ge ett kreditbetyg på dig som ansöker om ett lån. Långivaren som beställer kreditinformationen kan sedan väga in scoringen i deras beslut. 

För privatpersoner mäts detta i en skala från 1-100. Ju högre scoring desto bättre betalningsförmåga. 

Ju högre scoring desto sannolikare är det att långivaren som beställt kreditupplysningen känner sig trygg att låna ut pengar till dig. 

Skalan mellan 1-100 delas upp i fyra steg:

  • 100 – 70 = Mycket hög betalningsförmåga.

  • 69 – 40 = Hög betalningsförmåga.

  • 39 – 20 = Medel betalningsförmåga.

  • 19 – 1  = Låg betalningsförmåga.

Källa

Användarkommentarer

  1. Inga kommentarer än!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

scroll up