Nystartslån

Ett omstartslån är avsett för den som önskar sig en nystart med sin ekonomi. Ett omstartslån kan vara bra om en låntagare har samlat på sig en hel del olika lån, som snabblån, kreditlån och lån i allmänhet och önskar betala av dessa på ett så smidigt sätt som möjligt. En nystart får du genom att betala av tidigare skulder och lån för att erhålla ett nytt enklare lån samt endast amortera av denna. Nystartslån innebär även lägre kostnader och en större kontroll över dina egna utgifter. I och med att du endast har ett lån att hantera med ränta, amortering, aviavgifter och faktuer. Ett nystartslån handlar inte endast om att samla alla lån hos en ny långivare utan det innebär även en nystart och en förbättra sin ekonomiska situation för att kunna hantera eventuella avgifter och återbetalningar.

Glöm inte att smslån är högkostnadskrediter. Du riskerar en betalningsanmärkning om du inte kan betala tillbaka hela skulden. Du kan vända dig till budget- och skuldrådgivaren i din kommun för stöd. Kontaktuppgifterna hittar du på www.hallakonsument.se.


 • Över 50 stycken långivare
 • Objektiv bedömning
 • Smslån till lägst kostnad

HittaSMSLån Rekommenderar

Lumify
Lumify
star filled star filled star filled star filled star filled star filled star filled star filled star filled star filled

(3.5)

Lumify erbjuder nya kunder 30 dagar räntefritt + 0 kr uppläggningsavgift. Ansök om ett snabbt och effektivt sms lån redan idag!

Nystartslån till låg kostnad

 1. Everydayplus

  Månadens rekommendation

  Everydayplus: 1,000 - 25,000 kr

  star filled star filled star filled star filled star filled star filled star filled star filled star filled star filled

  (3.5)

  Eff. Ränta

  47 - 99 %

  Betalningsanmärkning

  Betalningsanm.

  Accepteras ej

  UC

  Ja

  Åldersgräns

  20 år

  Löptid

  1 - 60 Mån.

  Belopp: 1,000 kr
  Ränta: 39 %
  Effektiv ränta: 47 - 99 %
  Löptid: 1 - 60 Mån.
  Ålderskrav: 20 år eller äldre
  Utan UC: Nej
  Ansök med BankID: Nej
  Betalningsanmärkningar: Accepteras Ej
  Låneskydd kan tecknas: Nej
  Direktutbetalning: Nej

  Lånexempel

  7 000 kr uttag på 12 månader med 39 % nominell ränta. Vid betalning av minsta beloppet (4 % av totala kapitalskulden eller 200 kronor) samt tillkommande avgifter och räntan varje månad i 11 månader (4525 kr i sista månaden), blir effektiv ränta 63,86 %. Att återbetala: 10 092 kr inkl. alla avgifter. Inkluderade avgifter avser uppläggningsavgift om 395 kr, uttagningsavgift 50 kr samt administrationsavgift om 39 kr.

 2. Loanstep

  Kundernas favorit

  Loanstep: 3,000 - 25,000 kr

  star filled star filled star filled star filled star filled star filled star filled star filled star filled star filled

  (3.5)

  Eff. Ränta

  30 - 1177 %

  Betalningsanmärkning

  Betalningsanm.

  Accepteras

  UC

  Nej

  Åldersgräns

  18 år

  Löptid

  5 - 60 Mån.

  Belopp: 3,000 kr
  Ränta: 15.4 - 38.4 %
  Effektiv ränta: 30 - 1177 %
  Löptid: 5 - 60 Mån.
  Ålderskrav: 18 år eller äldre
  Utan UC: Ja
  Ansök med BankID: Ja
  Betalningsanmärkningar: Accepteras
  Låneskydd kan tecknas: Nej
  Direktutbetalning: Nej

  Lånexempel

  Ett lån taget 2021-05-06 med kreditbelopp på 5 500 kr till 38,4 % bunden kreditränta med en återbetalningstid på 5 månader, med fem avbetalningar om ca 1 792 kronor, totalt 3 000 kr förmedlingsavgifter och 60 kronor i aviavgifter, ger en effektiv ränta på totalt 1 051 % och ett sammanlagt belopp om 8 839 kr. Kreditförmedling sker i samarbete med Savelends peer to peer lending.

 3. Lumify

  Lumify: 2,000 - 50,000 kr

  star filled star filled star filled star filled star filled star filled star filled star filled star filled star filled

  (3.5)

  Eff. Ränta

  12.87 - 236.5 %

  Betalningsanmärkning

  Betalningsanm.

  Accepteras ej

  UC

  Ja

  Åldersgräns

  18 år

  Löptid

  30 - 365 Dagar

  Belopp: 2,000 kr
  Ränta: 39.5 %
  Effektiv ränta: 12.87 - 236.5 %
  Löptid: 30 - 365 Dagar
  Ålderskrav: 18 år eller äldre
  Utan UC: Nej
  Ansök med BankID: Nej
  Betalningsanmärkningar: Accepteras Ej
  Låneskydd kan tecknas: Nej
  Direktutbetalning: Nej

  Lånexempel

  En kredit på 5 000 kr till 39,5 % ränta med en återbetalningstid på sex månader (med sex återbetalningar om 929,57 kr, 1 381,57 kr, 1 344,65 kr, 1 307,74 kr, 1 270,83 kr samt 1 233,91 kr) och 685 kr i uppläggningsavgift, 685 kr i förlängningsavgift samt 360 kr i aviavgifter ger en effektiv ränta på totalt 125,59 %. Det totala beloppet att återbetala är 7 468,27 kr.

Varför samla lånen med nystartslån?

Är du trött på att ha ett lån där, en skuld här, en ränta som ska betalas, en ytterligare avbetalning som måste göras, avgifter generellt? Det är anledningen till varför du vill samla dina lån med nystartslån. Du vill och behöver en nystart helt enkelt. Du samlar dina lån till ett gemensamt lån där du slår ihop skulder och avgifter och plötsligt sparar du tid, pengar och energi! Det kan vara vardagliga kostnader, exempelvis TV eller en resa. Istället för att sprida ut kostnaderna och känna dig själv splittrad med flera saker samtidigt så underlättar du för dig själv.

mobile money

Nystartslån företag

En företagsstart kan ibland vara tuff ekonomiskt sett och kräva lite extra stöd. Det är därför inte ovanligt att företagare ansöker om ett nystartslån eller också kallat “uppstartslån”. Det behövs en viss summa för att starta ett nytt företag och det är just det nystartslån hjälper dig med. En del svenska banker är inte särskilt intresserade av att bevilja sådana lån och det krävs vanligtvis någonting speciellt som låter dig ta upp krediter via en traditionell bank. Det finns en del krav att ta hänsyn till när du som ny företagare ansöker om ett lån. Dessa inkluderar:

Din personliga bakgrund:

 • Vad du gjort tidigare, tidigare erfarenhet av eget företagande eller om det är din första företagsstart
 • Privatekonomi, finns det andra lån eller obetalda skulder? Banken kommer att göra en kreditprövning på både företaget och dig personligen
 • Utbildning? Speciella referenser? Specialkunskaper? Vem du är har stor påverkan på dina chanser till företagslån

Affärsplan:

 • En välarbetad och gedigen affärsplan väger tungt
 • Var beredd på frågor och svar

Hur drivs bolaget?

 • Fler eller en person som har ansvar?
 • Etablerade kontakter med andra bolag inom branschen?
 • Finns tillgång till revisor/ekonomisk hjälp?

För övrigt kräver banken säkerhet på lånet. Det kan vara säkerhet i form av mark, lokaler, fastigheter eller avsluta avtal med borgen. Oavsett är det någonting som behöver göras. Det är högst ovanligt att låna pengar utan säkerhet. Handlar det om en mindre summa pengar är det möjligt att använda företagskort med kredit.

Nystartslån med betalningsanmärkning

Trots att du skulle besitta en och annan betalningsanmärkning betyder inte det att det är omöjligt för dig ansöka om ett nystartslån. Långivarna har överseende med det. Nystartslån är som sagt till för en nystart så genom att samla dina lån har du större chans att betala tillbaka de skulder du besitter. Det gäller även om du råkar ha en betalningsanmärkning eller två. Det finns också de långivare som erbjuder nystartslån även om du skulle besitta låg kreditvärdighet. De utgår då ifrån din inkomst samt betalningsförmåga. Har du en tillräckligt hög betalningsförmåga bryr de sig inte om låg kreditvärdighet eller betalningsanmärkningar. Det är positivt med dessa krav i och med att vanligtvis är det personer med betalningsanmärkningar som är i behov av ett nystartslån. Vi hjälper dig!

Nystartslån utan säkerhet

Det är möjligt att erbjuda ett nystartslån utan säkerhet men det tillkommer en del konsekvenser till det naturligtvis. Exempelvis en högre hyra. Det beror på att låntagaren utsätter sig själva för en risk när de erbjuder ett lån utan någon säkerhet som skulle kunna vara i form av bostad eller bil exempelvis. Du kan alltså ansöka om ett nystartslån utan säkerhet även om du skulle besittas någon betalningsanmärkning. Det kan däremot vara krav i detta fall att du har en medsökande eller borgenär.

Nystartslån utan kreditupplysning hos UC

Det kan vara fördelaktigt för dig som låntagare att ansöka om nystartslån utan att göra en kreditupplysning via Upplysningscentralen (UC) och istället använda dig utav andra kreditupplysningsföretag som exempelvis Bisnode och Creditsafe. Det beror på att Upplysningscentralen lagrar tidigare uppgifter och låt säga att du har en del upplysningar kan det se oroväckande ut för långivarna. Det sänker din kreditvärdighet vilket i sin tur kan komplicera chansen att få lån hos banker och andra aktörer senare. Det kan alltså vara bättre att undvika att göra kreditupplysningar hos UC. Andra upplysnings-företag sparar inte upplysningar så varken någon bank eller långivare kan se att det har blivit gjorda.

Hur ansöker du om nystartslån?

Det är smidig process att ansöka om nystartslån, inledningsvis ser du över vilka olika smålån och krediter du erhåller. Vidare jämför du olika långivare för nystartslån och utser den som verkar stämma överens med dina kriterier och krav samt erhåller kriterier du kan uppfylla. Dessa inkluderar:

 • Hur höga inkomst bör du erhålla för att bli beviljad?
 • Vilka summor kan beviljas?
 • Vad är räntan och den effektiva räntan?
 • Hur lång återbetalningstid gäller hos aktören och vad blir månadskostnaden?

Sedan följer du anvisningarna online och efter det kommer den att behandlas och om det behövs någon kompletterande uppgift så blir du kontaktad. Beskedet går vanligtvis fort. Ansök om nystartslån och vänd på din ekonomi!

dokument

En nystart när det gäller den privata ekonomin

Kanske är det alltså ett nystartslån du behöver för att lösa dina ekonomiska svårigheter och verkligen få en gedigen nystart med din privata ekonomi. Det finns även en del långivare som hjälper dig med rådgivning, håller kontakten under själva lånetiden och ser till att du fattar rätt besult och råder dig på bästa sätt hur du har hand om din ekonomi. Det är dock upp till dig som låntagare hur mycket hjälp du är i behov av. Med ett nystartslån kan du bryta mönster och få chansen att betala av alla dina dyra små skulder och byta ut dem med ett enda lån med betydligt bättre villkor. Lycka till!

scroll up