Hittasmslan Background Image

Har sms lån ett oförtjänt dåligt rykte

Det är inte ovanligt att man stöter på sms lån målat i ett negativt ljus. Det är sant att sms lån är det dyraste sättet att låna pengar idag, men det är inte nödvändigtvis de höga räntorna eller de olika avgifterna som leder till att människor hamnar hos inkasso och kronofogden. Behovet till att behöva låna pengar snabbt kan vara många och jag vill mena på att man måste se från fall till fall.

I en artikel från 2010 hos SVD (svenska dagbladet) kan vi läsa att Folkias kunder har en medelålder på 35 år och en årsinkomst på 250 000 kronor. Nu må artikeln vara från 2010 men med lite egna efterforskningar kan vi se att den kundgruppen fortfarande är mycket aktuell när det kommer till smslån.

Precis som alla lån idag finns det risker, där är inte smslån något undantag. Men så länge du väljer en långivare som är seriös och du betalar av din skuld inom den utsatta tiden fungerar sms lånen precis som vilken tjänst som helst. De stora problemen finns snarare i svenskens privatekonomi.

Om du känner att du behöver hjälp att sluta låna pengar så kan du läsa mer om det här.

Vi är generellt dåliga på att göra en budget och klarar ofta inte av en större oväntat utgift. Svenskens levnadsstandard är ganska hög, vi har mobilabonnemang med bra telefoner och konsumtionen inom detaljhandeln har i direkt störtat det senaste åren. Men kanske är det just det som gör att när diskmaskinen går sönder klarar vi inte av den utgiften rakt av utan måste låna oss till den.

Sen självklart finns det dom personer som kanske egentligen inte har det ekonomiska förutsättningarna att ta ett sms lån men gör det ändå. Eftersom det finns en lönsamhet i dessa personer är företagen kanske inte fullt så hårda i sina kreditprövningar som de borde. Det är just det här vinstintresset som varit väldigt omtalat. Har företaget ett moraliskt ansvar gentemot kunden eller ligger hela ansvaret hos kunden enbart.

Just nu på pågår en diskussion där marknaden håller på att regleras och blir hårdare. Vilket vi tycker är bra! Det behövs fler regler och sätt för kunden att kunna nyttja en lånetjänst och känna sig trygg i det. Att förbjuda marknaden helt hjälper inte de personer som egentligen kanske behöver hjälp att hantera och justera sin ekonomiska situation.

Vi tror mer på att ha ett öppet debattklimat där vi tillsammans kan diskutera och resonera runt sms lån. Ge varandra feedback och utvecklas tillsammans. Sätta kunden i fokus och skapa en tryggare mer transparent marknad kring smslån.

Användarkommentarer

  1. Inga kommentarer än!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

scroll up