Hittasmslan Background Image

Vårstäda din ekonomi

Nu är våren runt hörnet och vi kan ana kärleken i luften. Vi har snart tagit oss igenom de två tuffaste månaderna på året. Vid den här tiden på året brukar bostadsföreningarna anordna den årliga vårstädningen, vi byter till ljusa härliga pastellfärger hemma och tulpanerna pryder våra matbord

När vi ändå är fulla av energi från solen vi lapat i oss de få soltimmarna vi har denna mörka årstid så tycker vi att du även ska vårstäda din privatekonomi. Börja det här året med de bästa förutsättningarna vi kan få.

Att göra en budget och plan för året ökar chanserna för att göra den där resan eller maxa semestern till fullo markant. Oavsett om du är i en relation eller singel kommer du tjäna på att se över din ekonomi

Operation vårstädning

  1. Sätt dig på närmaste mysiga cafe med valfri varm dryck. Har du en förkärlek till det analoga? Medtag papper och penna. Föredrar du en mer digital approach, medtag mobil eller laptop. En härlig miljö kan göra även det tråkigaste ämnen lustfyllda. Sen kan ju inte en god bakelse skada det kreativa flödet.
  2. Börja lista de stora event som infaller under året. Födelsedagar, konserter, resor, högtider m.m. Här försöker vi skaffa oss ett lite bredare perspektiv. Många event kräver lite extra sparande och noggrannare planering. Så som semestrar och skollov.
  3. Det är även en god ide att ta en närmare titt på skulder och utgifter. Du kanske har bostadslån eller avbetalningar som behöver ses över. Hur mycket är det kvar på de aktuella skulderna? Om du samlar lånen hos en och samma bank kan du ibland få ner den effektiva räntan och därmed slippa onödiga avgifter.
  4. Kika in på Tink. Tink samlar all information från alla dina konton och pedagogisk visar var pengarna tar vägen. För i ärlighetens namn vi vet alla att pengarna helt plötsligt bara får ben och springer iväg. Men frukta inte nu kan vi se vart exakt de går någonstans. Man kan också göra budgetar direkt i appen.
  5. Nästa steg är att ta en titt på om det finns fakturor och tjänster som du kan lägga in som E-fakturor eller autogiron. Ett bra sätt att undvika fakturor som försvinner med reklam utskicken eller påminnelseavgifter som plågar våra själar.

En bra rutin att införa är att innan löning, lägga in allt som ska betalas dagen efter att lönen kommer in på kontot. Så när lönen kommer är alla räkningar redan inlagda och kommer dras på engång. Risken för att missa en räkning blir då inte lika stor, plus att du inte behöver oroa dig över att använda pengar som du egentligen inte har.

Användarkommentarer

  1. Inga kommentarer än!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

scroll up