Hittasmslan Background Image

SMS lån med kronofogden

Att få lån med skuld hos Kronofogden är inte det lättaste. Hos Kronofogden hamnar man om man inte betalat räkningar eller fakturor i tid och för långivare är det ett tecken på att man saknar betalningsförmåga. Trots detta är det många som söker efter sms lån trots Kronofogden och därför tänkte vi reda ut vad det är som egentligen gäller samt svara på frågan man man låna med skulder?


 • Hitta lån trots skulder
 • Objektiva rekommendationer
 • Alltid ärliga villkor

Omstartslån trots Kronofogden

Sms lån med kronofogden
star filled star filled star filled star filled star filled star filled star filled star filled star filled star filled

(4.5)

Lendo är en låneförmedlare som erbjuder snabblån, samlingslån och omstartslån. Således är de bra för dig med skulder hos Kronofogden.

Jämför SMS lån trots Kronofogden

 1. Omstartslån trots Kronofogden

  Lendo
  star filled star filled star filled star filled star filled star filled star filled star filled star filled star filled

  Vårt betyg 4

  10 000 - 600 000 kr

  Lånebelopp

  2,95 % - 29,95 %

  Ränta

  18 år

  Åldersgräns

  Direkt

  Utbetalning
  • Utan UC
  • Ok. bet.anm
  • Enkel och tydlig ansökningsprocess
  • Ingen säkerhet krävs

  Information om Lendo

  Utan UC: Nej
  Direktutbetalning: Ja

  Beror på långivare

  Utbet. helger & kvällar: Ja

  Villkor och krav Lendo

  Betalningsanmärkningar: Ja
  Ålderskrav: 18 år
  Lån som arbetslös: Ja
  Effektiv ränta:Beror på lånet
  Uppläggningsavgift:0 - 495 kronor

  Annuitetslån 12 år. Effektiv årsränta 5.69 %. Ett lån på 200 000 kr kostar då 1 905 kr/månad (144 avbetalningar), dvs totalt 274 411 kr. Ingen start-/aviavgift. 5.55 % nominell ränta (rörlig ränta, sätts individuellt baserat på dina förutsättningar). Ansökan kommer att skickas till de kreditgivare som bäst matchar din profil, uppdaterat 2021-10-15.

  Återbetalningstid 1-15 år. Maximala räntan är 29,95%. Räntespann mellan: 2,95%-29,95%.

 2. Lån med skulder

  Zmarta loggo
  star filled star filled star filled star filled star filled star filled star filled star filled star filled star filled

  Vårt betyg 4

  5 000 - 600 000 kr

  Lånebelopp

  2,95 % – 26,05 %

  Ränta

  18 år

  Åldersgräns

  Direkt

  Utbetalning
  • Utan UC
  • Ok. bet.anm
  • Enkel och tydlig ansökningsprocess
  • Ingen säkerhet krävs

  Information om Zmarta

  Utan UC: Nej
  Svarar på ansökan: Snabbt
  Direktutbetalning: Ja

  Beror på långivaren

  Utbet. helger & kvällar: Ja

  Villkor och krav Zmarta

  Betalningsanmärkningar: Ja
  Ålderskrav: 18 år
  Inkomstkrav: 100 000 kronor
  Lån som arbetslös: Ja
  Effektiv ränta:2,99 % – 29,40 %
  Uppläggningsavgift:0 - 495 kronor

  Annuitetslån 10 år, 180 000:-, rörlig ränta 5.95% (startavg. 0:- / aviavg. 0:-) ger eff. ränta 6.11%, tot. belopp 239 262:-, kostnad 1 994:-/mån (120 mån avbet.). Räntor 2022-05-30.

  Individuell ränta 2.95–26.05% (effektiv ränta 2.99–29.40%). Återbet. tid 1-20 år.

Kan man få lån med skuld hos Kronofogden?

Både ja och nej. Har man hamnat hos Kronofogden så är det ett tydligt tecken på att man saknar betalningsförmåga och att man har en instabil ekonomi. Därför kommer väldigt få långivare att godkänna en ansökan. Det innebär att man inte kan godkännas för ett vanligt smslån (snabblån), privatlån, bostadslån eller liknande.

Anledning till detta är för att skydda både långivaren som skulle ta en enorm risk genom att bevilja ett sådant lån, men även för att skydda låntagaren som inte bör låna mer pengar i en sådan situation.

Däremot finns det en sorts lån som man kan beviljas och det är ett så kallat omstartslån. Ett omstartslån är ett lån som betalas ut för att betala av de skulder låntagaren har hos Kronofogden för att på så sätt ge personen i fråga en nystart.

Jämför sms lån

Hitta långivare trots skuld hos Kronofogden

Som sagt är det mycket svårt att godkännas för ett lån om man har en skuldnotering hos KFM. Men det är inte heller helt hopplöst och man kan ansöka om så kallade omstartslån (eller nystartslån).

Antalet långivare som erbjuder denna typ av lån är mycket begränsat. Det är framför allt banker som godkänner det men under väldigt strikta krav.

Det enklaste sättet att hitta dessa långivare är att vända sig till en av de låneförmedlare som vi har listat längre upp på sidan. De aktörerna samarbetar med flera långivare som sysslar med denna sorts lån och genom att göra en korrekt ansökan där kan du snabbt hitta banker du kan vända dig till.

Tänk dock på att det aldrig finns garantier på att du får denna sortens lån eftersom du måste leva upp till mycket strikta krav.

Krav för att få lån trots Kronofogden

Oavsett vilken sorts lån man ansöker om måste man uppfylla vissa krav. I regel är kraven lägre för smslån och privatlån, men desto högre för bostadslån, omstartslån, etc.

Har du en aktiv skuld så krävs följande:

 • Du behöver en säkerhet, i regel en bostad som du äger och kan pantsätta eller en medsökande som kan ta ansvaret för hela din skuld ifall du inte kan betala.
 • Dina skulder får inte vara större än att de går att betala av inom en viss tidsram.
 • Du måste gå med på att långivaren sköter betalningen till KFM och att du inte får behålla några av pengarna för eget bruk.
 • Dessutom måste du vara myndig, bokförd i Sverige, ha en anställning samt deklarerad inkomst.

Dessa villkor granskas i detalj när du ansöker om lånet och du får även en handläggare som går igenom din ekonomiska situation för att lägga upp en lösning som passar dina förutsättningar.

Samla dina lån innan du hamnar hos Kronofogden

Har du ett stort antal lån och krediter som du har svårt att betala av på grund av den höga månadskostnaden så rekommenderar vi att du stannar upp och försöker lösa situationen innan du hamnar hos Kronofogden.

Det enklaste sättet att göra detta på är att samla dina lån på ett större lån. Ett samlingslån – som det också kallas – är en praktisk och mycket populär lösning som vi står bakom helt och håller. För många är det enda sättet att undvika att skulderna går vidare till KFM.

Den främsta fördelen med ett samlingslån är att man kan sänka räntan. Har man flera små lån så betalar man ränta (oftast hög ränta) om alla enskilda lån, men med ett stort lån så betalar man bara en ränta. Samlingslån gör det också lättare att få en överblick på sin ekonomi vilket är ett måste om man vill få kontroll över sitt liv igen.

Tänk på det här innan du ansöker om ett lån

Innan du ansöker om ett lån är det viktigt att fundera över din rådande ekonomiska situation och noggrant planera framtiden så att du är säker på att du kan betala tillbaka det belopp du lånar.

Är du inte i akut behov av ett lån så ska du undvika det. Istället föreslår vi att du börjar spara undan pengar varje månad tills du sparat ihop till den summa du tänkte låna. Då utsätter du inte dig själv för någon ekonomisk risk, och dessutom känns det alltid bättre att spendera sina egna pengar än lånade pengar.

Ska du ta ett lån för nöjen eller andra sekundära intressen är sparandet av pengar en bättre prioritering än lån. Har du svårt att spara kan du vända dig till din bank för att få tips och rådgivning över vad du kan göra för att stabilisera din ekonomi,

Vill du trots detta ändå ta ett lån så är det en god idé att vända sig till olika låneförmedlare och kreditgivare för att jämföra de olika lånen innan du fattar beslut om vilket som är bäst för dig. Detta är viktigt då räntevillkoren och avgifter kan skilja sig åt ordentligt beroende på vilken långivare du väljer.

Alternativ till lån

Det finns även andra alternativ än att låna om du har en skuld hos Kronofogden och du inte beviljas lån. Det går att använda sig utav pantbanker där du pantsätter ett föremål av högre värde. Dessa föremål brukar avse smycken, konst, teknik, klockor, tavlor, vintagekläder och föremål med andrahandsvärde.

Detta är ett smidigt sätt för att enkelt få kontanter och betala en akut utgift eller kostnad. Det pantsatta föremålet kommer att finnas hos pantbanken under lånets löptid. Låntagare har därför möjlighet att under hela löptiden förlänga lånet eller betala av det och få tillbaka det pantsatta föremålet.

Kan du inte betala av din skuld?

Är det omöjligt för dig att betala av de skulder du har så ska du inte vara rädd för att söka hjälp. Det är mycket bättre än att vänta tills skulden går vidare då kostnaden för lånet hela tiden ökar ju längre du väntar.

Du kan och ska även i första hand kontakta fordringsägarna gällande din ekonomiska situation. Diskutera skuldernas storlek och försök nå fram till en överenskommelse och betalningsplan. Många lån- och kreditgivare är anpassningsbara så länge man är öppen och ärlig med dem.

Utöver det bör du även kartlägga samtliga skulder och dess storlek genom att skriva ner belopp, borgenärens betalningsuppgifter, räntesatsen, inbetalningsdatum och kontaktinformation får du struktur på hela ditt ärende. Prioritera dessa skulder, rangordna de med tidigast förfallodatum och dina betalningsmöjligheter. Att betala hyra och el föregår en påminnelseavgift då hyresvärden har rätt att vräka hyresvärden liksom elföretaget stänga av elen. Vidare kan en god idé vara att betala den skuld med högst ränta, detta för att dra ner lånekostnaden så fort som möjligt.

Du kan även i vissa fall förhandla dig till att frysa ner skulder över en period för att kunna återuppta dem senare. Genom förhandling med företag kan du få rätt till förskjuten faktura, som oftast avser en månad. Om du även har möbler eller föremål som har ett visst värde, är dessa säljbara och på så sätt spara in på en del utgifter.

Mobil pengar

Skuldsanering – en sista utväg

En skuld som inte betalas går först till ett inkassobolag och därefter till Kronofogden. Har du inte möjlighet att ansöka om omstartslån eller betala av skulden kommer en utmätning att genomföras. Då har Kronofogden rätt att komma hem till dig och mäta ut ägodelar du har som de säljer på aktion för att täcka din skuld. Har du en fast anställning kan de dessutom utmäta din lön och då får man leva på existensminimum tills skulden är betald.

Den allra sista utvägen är en så kallad skuldsanering. Processen går till på följande sätt:

Kronofogdemyndigheten förhandlar ner den aktuella skulden som du är skyldig till långivarna eller företagen i fråga. Efter denna förhandling kommer en avbetalningsplan att upprättas och den gäller alltid i fem år. Det innebär att du under 5 år kommer leva på existensminimum och allt du tjänar eller köper utöver det beloppet har KFM rätt att ta ifrån dig. Givetvis har du heller inte möjlighet att låna mer pengar under denna period.

Som du säkert förstår är det en hemsk situation att hamna i och något du måste undvika.

– Felaktigt betalningskrav

Om du anser av goda skäl att betalningskrav från exempelvis inkasso är felaktigt, bör du kontakta inkassoföretaget och föra en “protest”. Liksom om du har erhållit ett felaktigt betalningsföreläggande, bör du kontakta Kronofogden. I dessa ärenden ska du förklara utförligt och ge stöd för varför kraven är felaktiga. Om du inte har betalat i tid men har goda skäl till detta, ska det framgå med sakliga argument i ditt utlägg. Observera att om din ekonomiska situation har påverkat utebliven betalning, det vill säga att du inte har råd att betala, är inte ett giltigt skäl.

Övriga tips för dig som vill låna trots Kronofogden

I första hand är det bör du se över dina alternativ till lån och med ovanstående förslag ansöka om lån i sista utväg. Genom att också ta reda på och strukturera upp inkomster och utgifter och försök minimera utgifterna. Om du tvingas ansöka om lån bör det vara ett så kallat samlingslån, där mindre lån blir till ett enda stort lån då lånevillkoren förbättras för dig som låntagare.

Vidare ska du alltid betala dina skulder så fort du kan föra att reducera risken för en betalningsanmärkning. Fokusera även på att bli av med aktuella skulder och gör en planering för att undvika att befinna dig i liknande situation igen.

Frågor och svar

Kan jag få lån med skuld hos Kronofogden?

Har du en skuld hos Kronofogden så kan du inte ansöka om “traditionella lån”, dvs. smslån, privatlån, billån, bostadslån, etc. Detta eftersom långivare inte anser att du har tillräckligt stark kreditvärdighet eller betalningsförmåga.

Du kan däremot ansöka om ett få ett lån med en borgenär, det är en person som går i god för din betalningsförmåga. Denna person är då också medskyldig att betala tillbaka skulden i det fall som du inte klarar av det på egen hand. Däremot att få ett lån trots kronofogden utan borgenär är mycket svårt om du har ett aktivt skuldsaldo.

I vissa fall kan man däremot ansöka om ett omstartslån med målet att bli av med skulderna och bara ha ett lån att betala av. För detta krävs det att du lever upp till strikta krav och bland annat att du har en säkerhet, exempelvis en bostad.

Kan man ta sms lån med skuldsaldo?

Nej, du kan inte få smslån med en aktiv skuld hos Kronofogden. Du kan ansöka om omstartslån och det gör du lättast via de låneförmedlare vi listat på denna sajt. Vissa låneförmedlare erbjuder också smslån, men dessa är alltså inte tillgängliga för dig.

scroll up