Hittasmslan Background Image

Nya sms lån 2022

Det kan finnas många anledningar varför ett nytt lån behöver tas omgående, de flesta hamnar någon gång i livet i en situationen som kräver en akut belåning av pengar. Men oavsett anledning så finns det flera olika lån som är anpassade för olika situationer och individer. År 2022 har smslån blivit allt mer vanligt, fler personer inser nyttan och fördelarna med alla sms lån och nya snabblån. Därför erbjuder flera aktörer bland annat nya sms lån 2022. Här på Hitta SMS lån finner du all den information du behöver om långivare och olika snabblånen.


 • Över 50 stycken långivare
 • Objektiv bedömning
 • Smslån till lägst kostnad
Nya sms lån 2022

Lista för alla nya sms lån 2022

 1. Månadens rekommendation

  Lumify
  star filled star filled star filled star filled star filled star filled star filled star filled star filled star filled

  Vårt betyg 4.5

  2 000 – 70 000 kr

  Lånebelopp

  40,25 %

  Ränta

  18 år

  Åldersgräns

  Direkt

  Utbetalning
  • Utan UC
  • Ok. bet.anm
  • Enkel och tydlig ansökningsprocess
  • Ingen säkerhet krävs
  • Använder inte UC
  alert

  Detta är en högkostnadskredit

  Information om Lumify

  Utan UC: Ja, använder Creditsafe
  Svarar på ansökan: Dygnet runt
  Direktutbetalning: Ja, dygnet runt

  Till Nordea, SEB, Swedbank & Handelsbanken

  Utbet. helger & kvällar: Ja, dygnet runt

  Villkor och krav Lumify

  Betalningsanmärkningar: Accepteras Ej
  Ålderskrav: 18 år eller äldre
  Inkomstkrav: Inget min. krav - Individuell bedömning
  Lån som arbetslös: Ja
  Effektiv ränta:12,87 - 236,5 %
  Uppläggningsavgift:200 - 400kr
  Aviavgift:60kr

  En kredit på 5 000 kr till 39,5 % ränta med en återbetalningstid på sex månader (med sex återbetalningar om 929,57 kr, 1 381,57 kr, 1 344,65 kr, 1 307,74 kr, 1 270,83 kr samt 1 233,91 kr) och 685 kr i uppläggningsavgift, 685 kr i förlängningsavgift samt 360 kr i aviavgifter ger en effektiv ränta på totalt 125,59 %. Det totala beloppet att återbetala är 7 468,27 kr.

  alert

  Det här är en högkostnadskredit
  Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallakonsument.se.

 2. Northmill
  star filled star filled star filled star filled star filled star filled star filled star filled star filled star filled

  Vårt betyg 4.5

  1 000 - 50 000 kr

  Lånebelopp

  4,9% - 21,9%

  Ränta

  20 år

  Åldersgräns
  • Utan UC
  • Ok bet. anm.
  • Enkel och tydlig ansökningsprocess
  • Ingen säkerhet krävs

  Information om Northmill

  Utan UC: Nej
  Svarar på ansökan: Vardagar
  Direktutbetalning: Nej

  Utbet. helger & kvällar: Ja

  Villkor och krav Northmill

  Betalningsanmärkningar: Accepteras
  Ålderskrav: 20 år eller äldre
  Inkomstkrav: 120 000 kronor
  Lån som arbetslös: Ja
  Effektiv ränta:6,05% - 27,41%
  Uppläggningsavgift:0 kronor
  Aviavgift:0 kronor

  Vid kredit om 25 000 kr till 13,9 % årsränta (rörlig) under fem år med 60 återbetalningar, en uttagsavgift om 195 kr samt en administrativ månadsavgift om 19 kr blir månadsbeloppet 604 kr (totalt 36 237 kr) och den effektiva räntan 16,88 %.

Vad är skillnaden mellan ett smslån och ett snabblån?

Det finns ett fåtal skillnader som särskiljer smslån och snabblån åt, men i de flesta fall åsyftas dessa till samma sak. Smslån är ett mindre lån än snabblån, snabblånets löptid sträcker sig lite längre och går att beviljas ett lite större belopp. Förutom detta är lånen snarlika och är samma typ av lån med lika villkor och egenskaper. Nya begrepp såsom konsumentkredit och kontokredit har etablerats inom branschen.

Jämför sms lån

Smslån har fått sitt namn från sitt ursprungs början, då ansökningsprocessen skedde via sms. För ungefär ett decennium lanserades de första lånen på marknaden och ansökan kunde se ut på följande sätt,

2000
30
750805XXXX
82578467124366

(Belopp)
(Återbetalningstid)
(Personnummer)
(Bankontonummer)

Sedan sms lånen tog fart har ansökan om det fortsatt och nya sms lån 2022 är lika populärt. Idag tillkommer emellertid en del andra krav vid ansökan om nya sms lån, kunden måste fylla i sina uppgifter om inkomst, utgifter och dess boendesituation. På detta sätt så blir processen och avtalet mer säkert och professionellt. Det fungerar även som en säkerhetsåtgärd för dig som låntagare att inte bli beviljad det nya lånet om långivare anser att det inte är möjligt för dig att betala tillbaka det. Liksom fungerar det som säkerhetsåtgärd för långivare som ingår en risk vid utlåning av pengar.

Nya smslån utan UC

Vid ansökan om nya sms lån kommer en kreditupplysning att registreras på ditt namn, oavsett om det rör sig om ett smslån, privatlån eller ett lån utan UC. Detta är i enlighet med konsumentkreditlagen. Kreditupplysning innebär att en bedömning gällande din kreditvärdighet genomförs, kreditvärdigheten i sin tur innefattar betalningsförmågan. Det går att utläsa låntagarens ekonomiska situation och vilka lån samt krediter som föreligger sedan tidigare. En hög kreditvärdighet ökar din trovärdighet för en långivare och blir således enklare att ansöka om nya lån. Kreditvärdigheten försämras däremot om du exempelvis varit sen med att betala fakturor exempelvis som sedan har lett till inkassokrav. Det finns emellertid lån utan UC, det innebär att kreditupplysningsföretag såsom Bisnode och Creditsafe sparar ej upplysningen och förblir osynlig för andra långivare. Eftersom lån med UC (upplysningscentralen) registrerar varje upplysning och är synlig för samtliga långivare, den är synlig i 12 månader. UC som aktör sammanställer all din ekonomiska information.

Tänk efter - innan du tar ett nytt smslån!

Smslån kräver noga eftertanke och bör ej ses som ett spontant beslut att fatta. Många lockas av tanken av att pengarna utbetalas direkt på bankkontot efter ansökan gjorts och dess krav för att få lån beviljat är lågt. Det är viktigt för låntagaren att ha i åtanke att det kan föreligga tuffare räntevillkor, personen måste ha vetskap om att denne kan betala tillbaka hela beloppet samt under återbetalningstiden, som kan vara relativt kort. Det kan vara enkelt att hamna i en nedåtgående spiral om du till exempel fortsätter låna pengar för att betala av tidigare skuld, att ingå i ett sms lån förutsätter att du som rationell individ vet om dess villkor och vetskap om att du klarar av det. Men återigen kan smslån vara att föredra om du behöver ett tillskott omgående.

Nya smslån med betalningsanmärkning

Om du befinner dig i en situation där du erhållit en betalningsanmärkning kommer det försvåra dina möjligheter begränsas och din ekonomiska situation försvåras. Det kan till exempel komplicera dina möjligheter att få boende, eller teckna abonnemang för telefoni eller internet. Betalningsanmärkningen kommer kvarstå som registrerad i tre år och sedan tas bort. Vidare är det inte möjligt att bli beviljad nya lån för bil eller banklån, vid denna situation är lösningen att vända sig till snabblån. Snabblåneföretag kan erbjuda dig lån fastän du har en betalningsanmärkning, vilket är omöjligt med andra långivare.

Mobil pengar

Det är vidare acceptabelt att ingå smslån med betalningsanmärkning då summan är väldigt liten. Det innebär att långivaren ej tar en för stor risk vid utlåning av pengar. Vidare är löptiden oftast relativt kort och med en hyfsad ekonomi ska det gå att återbetala summan under denna tid. Risken för att din ekonomi ska rasera under denna tid är inte troligt, det gör det mer säkert för långivare att ta en risk och låna ut pengar om du behöver låna pengar snabbt.

Lanseras nya sms lån

I takt med digitaliseringen förenklas även processen att ingå avtal digitalt och även 2022 ansöks nya sms lån via bankID. Det tar i regel enbart några minuter att fylla i ansökan och sedan erhålla pengarna direkt på kontot. Många långivare erbjuder utbetalning under helgtid och kvällar, vilket skiljer sig från möjligheter med privatlån.

Nya långivare 2022

Vi på Hitta SMS lån hjälper dig som kund att hitta den bästa långivaren för just dig och dina förutsättningar. Med ett brett utbud och samarbete med professionella långivare erbjuder vi all den information du behöver för att fatta rätt beslut. För dig som låntagare är det viktigt att du hittar ett lämpligt lån med bättre förmåner eller räntevillkor, eller ansöka om nytt lån hos annan aktör.

Hitta de bästa nya sms lånen

Vi på Hitta SMS lån arbetar aktivt för att du ska få samtlig information om långivare på marknaden och de nya sms lånen 2022. I vårt samarbete med banker garanterar vi att de är fullständigt säkra att använda sig av. Som låntagare finns det en del krav som måste uppfyllas för att du ska bli beviljad smslån, olika banker eller långivare har olika krav och de flesta är lägre ställda vid smslån, trots det så måste de befintliga kraven vara uppfyllda. Det får till exempel inte föreligga en skuld hos kronofogden. Du måste även vara myndig och svensk medborgare.

scroll up