Nya sms lån och
snabblån för 2020

Det kan finnas många anledningar varför ett nytt lån behöver tas omgående, de flesta hamnar någon gång i livet i en situationen som kräver en akut belåning av pengar. Men oavsett anledning så finns det flera olika lån som är anpassade för olika situationer och individer. År 2020 har smslån blivit allt mer vanligt, fler personer inser nyttan och fördelarna med alla sms lån och nya snabblån. Därför erbjuder flera aktörer bland annat nya sms lån 2020. Här på Hitta SMS lån finner du all den information du behöver om långivare och olika snabblånen.

Glöm inte att smslån är högkostnadskrediter. Du riskerar en betalningsanmärkning om du inte kan betala tillbaka hela skulden. Du kan vända dig till budget- och skuldrådgivaren i din kommun för stöd. Kontaktuppgifterna hittar du på www.hallakonsument.se.


 • Över 50 stycken långivare
 • Objektiv bedömning
 • Smslån till lägst kostnad

HittaSMSLån Rekommenderar

Lumify
Lumify
star filled star filled star filled star filled star filled star filled star filled star filled star filled star filled

(3.5)

Lumify erbjuder nya kunder 30 dagar räntefritt + 0 kr uppläggningsavgift. Ansök om ett snabbt och effektivt sms lån redan idag!

Lista för alla nya sms lån 2020

 1. Everydayplus

  Månadens rekommendation

  Everydayplus: 1,000 - 25,000 kr

  star filled star filled star filled star filled star filled star filled star filled star filled star filled star filled

  (3.5)

  Eff. Ränta

  47 - 99 %

  Betalningsanmärkning

  Betalningsanm.

  Accepteras ej

  UC

  Ja

  Åldersgräns

  20 år

  Löptid

  1 - 60 Mån.

  Belopp: 1,000 kr
  Ränta: 39 %
  Effektiv ränta: 47 - 99 %
  Löptid: 1 - 60 Mån.
  Ålderskrav: 20 år eller äldre
  Utan UC: Nej
  Ansök med BankID: Nej
  Betalningsanmärkningar: Accepteras Ej
  Låneskydd kan tecknas: Nej
  Direktutbetalning: Nej

  Lånexempel

  7 000 kr uttag på 12 månader med 39 % nominell ränta. Vid betalning av minsta beloppet (4 % av totala kapitalskulden eller 200 kronor) samt tillkommande avgifter och räntan varje månad i 11 månader (4525 kr i sista månaden), blir effektiv ränta 63,86 %. Att återbetala: 10 092 kr inkl. alla avgifter. Inkluderade avgifter avser uppläggningsavgift om 395 kr, uttagningsavgift 50 kr samt administrationsavgift om 39 kr.

 2. Loanstep

  Kundernas favorit

  Loanstep: 3,000 - 25,000 kr

  star filled star filled star filled star filled star filled star filled star filled star filled star filled star filled

  (3.5)

  Eff. Ränta

  30 - 1177 %

  Betalningsanmärkning

  Betalningsanm.

  Accepteras

  UC

  Nej

  Åldersgräns

  18 år

  Löptid

  5 - 60 Mån.

  Belopp: 3,000 kr
  Ränta: 15.4 - 38.4 %
  Effektiv ränta: 30 - 1177 %
  Löptid: 5 - 60 Mån.
  Ålderskrav: 18 år eller äldre
  Utan UC: Ja
  Ansök med BankID: Ja
  Betalningsanmärkningar: Accepteras
  Låneskydd kan tecknas: Nej
  Direktutbetalning: Nej

  Lånexempel

  Ett lån taget 2021-05-06 med kreditbelopp på 5 500 kr till 38,4 % bunden kreditränta med en återbetalningstid på 5 månader, med fem avbetalningar om ca 1 792 kronor, totalt 3 000 kr förmedlingsavgifter och 60 kronor i aviavgifter, ger en effektiv ränta på totalt 1 051 % och ett sammanlagt belopp om 8 839 kr. Kreditförmedling sker i samarbete med Savelends peer to peer lending.

 3. Lumify

  Lumify: 2,000 - 50,000 kr

  star filled star filled star filled star filled star filled star filled star filled star filled star filled star filled

  (3.5)

  Eff. Ränta

  12.87 - 236.5 %

  Betalningsanmärkning

  Betalningsanm.

  Accepteras ej

  UC

  Ja

  Åldersgräns

  18 år

  Löptid

  30 - 365 Dagar

  Belopp: 2,000 kr
  Ränta: 39.5 %
  Effektiv ränta: 12.87 - 236.5 %
  Löptid: 30 - 365 Dagar
  Ålderskrav: 18 år eller äldre
  Utan UC: Nej
  Ansök med BankID: Nej
  Betalningsanmärkningar: Accepteras Ej
  Låneskydd kan tecknas: Nej
  Direktutbetalning: Nej

  Lånexempel

  En kredit på 5 000 kr till 39,5 % ränta med en återbetalningstid på sex månader (med sex återbetalningar om 929,57 kr, 1 381,57 kr, 1 344,65 kr, 1 307,74 kr, 1 270,83 kr samt 1 233,91 kr) och 685 kr i uppläggningsavgift, 685 kr i förlängningsavgift samt 360 kr i aviavgifter ger en effektiv ränta på totalt 125,59 %. Det totala beloppet att återbetala är 7 468,27 kr.

Vad är skillnaden mellan ett smslån och ett snabblån?

Det finns ett fåtal skillnader som särskiljer smslån och snabblån åt, men i de flesta fall åsyftas dessa till samma sak. Smslån är ett mindre lån än snabblån, snabblånets löptid sträcker sig lite längre och går att beviljas ett lite större belopp. Förutom detta är lånen snarlika och är samma typ av lån med lika villkor och egenskaper. Nya begrepp såsom konsumentkredit och kontokredit har etablerats inom branschen.

mobile money

Smslån har fått sitt namn från sitt ursprungs början, då ansökningsprocessen skedde via sms. För ungefär ett decennium lanserades de första lånen på marknaden och ansökan kunde se ut på följande sätt,

2000
30
750805XXXX
82578467124366 

(Belopp)
(Återbetalningstid)
(Personnummer)
(Bankontonummer)

Sedan sms lånen tog fart har ansökan om det fortsatt och nya sms lån 2020 är lika populärt. Idag tillkommer emellertid en del andra krav vid ansökan om nya sms lån, kunden måste fylla i sina uppgifter om inkomst, utgifter och dess boendesituation. På detta sätt så blir processen och avtalet mer säkert och professionellt. Det fungerar även som en säkerhetsåtgärd för dig som låntagare att inte bli beviljad det nya lånet om långivare anser att det inte är möjligt för dig att betala tillbaka det. Liksom fungerar det som säkerhetsåtgärd för långivare som ingår en risk vid utlåning av pengar.

Nya smslån utan UC

Vid ansökan om nya sms lån kommer en kreditupplysning att registreras på ditt namn, oavsett om det rör sig om ett smslån, privatlån eller ett lån utan UC. Detta är i enlighet med konsumentkreditlagen. Kreditupplysning innebär att en bedömning gällande din kreditvärdighet genomförs, kreditvärdigheten i sin tur innefattar betalningsförmågan. Det går att utläsa låntagarens ekonomiska situation och vilka lån samt krediter som föreligger sedan tidigare. En hög kreditvärdighet ökar din trovärdighet för en långivare och blir således enklare att ansöka om nya lån. Kreditvärdigheten försämras däremot om du exempelvis varit sen med att betala fakturor exempelvis som sedan har lett till inkassokrav. Det finns emellertid lån utan UC, det innebär att kreditupplysningsföretag såsom Bisnode och Creditsafe sparar ej upplysningen och förblir osynlig för andra långivare. Eftersom lån med UC (upplysningscentralen) registrerar varje upplysning och är synlig för samtliga långivare, den är synlig i 12 månader. UC som aktör sammanställer all din ekonomiska information.

Tänk efter - innan du tar ett nytt smslån!

Smslån kräver noga eftertanke och bör ej ses som ett spontant beslut att fatta. Många lockas av tanken av att pengarna utbetalas direkt på bankkontot efter ansökan gjorts och dess krav för att få lån beviljat är lågt. Det är viktigt för låntagaren att ha i åtanke att det kan föreligga tuffare räntevillkor, personen måste ha vetskap om att denne kan betala tillbaka hela beloppet samt under återbetalningstiden, som kan vara relativt kort. Det kan vara enkelt att hamna i en nedåtgående spiral om du till exempel fortsätter låna pengar för att betala av tidigare skuld, att ingå i ett sms lån förutsätter att du som rationell individ vet om dess villkor och vetskap om att du klarar av det. Men återigen kan smslån vara att föredra om du behöver ett tillskott omgående.

Nya smslån med betalningsanmärkning

Om du befinner dig i en situation där du erhållit en betalningsanmärkning kommer det försvåra dina möjligheter begränsas och din ekonomiska situation försvåras. Det kan till exempel komplicera dina möjligheter att få boende, eller teckna abonnemang för telefoni eller internet. Betalningsanmärkningen kommer kvarstå som registrerad i tre år och sedan tas bort. Vidare är det inte möjligt att bli beviljad nya lån för bil eller banklån, vid denna situation är lösningen att vända sig till snabblån. Snabblåneföretag kan erbjuda dig lån fastän du har en betalningsanmärkning, vilket är omöjligt med andra långivare.

document

Det är vidare acceptabelt att ingå smslån med betalningsanmärkning då summan är väldigt liten. Det innebär att långivaren ej tar en för stor risk vid utlåning av pengar. Vidare är löptiden oftast relativt kort och med en hyfsad ekonomi ska det gå att återbetala summan under denna tid. Risken för att din ekonomi ska rasera under denna tid är inte troligt, det gör det mer säkert för långivare att ta en risk och låna ut pengar.

Lanseras nya sms lån

I takt med digitaliseringen förenklas även processen att ingå avtal digitalt och även 2020 ansöks nya sms lån via bankID. Det tar i regel enbart några minuter att fylla i ansökan och sedan erhålla pengarna direkt på kontot. Många långivare erbjuder utbetalning under helgtid och kvällar, vilket skiljer sig från möjligheter med privatlån.

Nya långivare 2020

Vi på Hitta SMS lån hjälper dig som kund att hitta den bästa långivaren för just dig och dina förutsättningar. Med ett brett utbud och samarbete med professionella långivare erbjuder vi all den information du behöver för att fatta rätt beslut. För dig som låntagare är det viktigt att du hittar ett lämpligt lån med bättre förmåner eller räntevillkor, eller ansöka om nytt lån hos annan aktör.

Hitta de bästa nya sms lånen

Vi på Hitta SMS lån arbetar aktivt för att du ska få samtlig information om långivare på marknaden och de nya sms lånen 2020. I vårt samarbete med banker garanterar vi att de är fullständigt säkra att använda sig av. Som låntagare finns det en del krav som måste uppfyllas för att du ska bli beviljad smslån, olika banker eller långivare har olika krav och de flesta är lägre ställda vid smslån, trots det så måste de befintliga kraven vara uppfyllda. Det får till exempel inte föreligga en skuld hos kronofogden. Du måste även vara myndig och svensk medborgare.

scroll up