Hittasmslan Background Image

Lån med låg kreditvärdighet

Det är tämligen svårt att ta sig ur en ekonomisk knipa när du fortfarande är i behov av pengar, eller hur? Det är därför inte ovanligt att man befinner sig i en situation där ett behov av ett lån är stort trots en låg kreditvärdighet. Anledningen till varför du har en låg kreditvärdighet kan bero på ett antal saker, bland annat för att du har ett tidigare registerar av låneansökningar. Trots det kan det vara just ett lån du behöver just nu och då är det tur att det finns lån som du kan ta trots låg kreditvärdighet. Dessa lån är exempelvis, sms lån, samlingslån eller ett vanligt lån. Det finns ett par aktörer som erbjuder dessa lån. Se dig omkring och få hjälp med ett lån med låg kreditvärdighet!

Glöm inte att smslån är högkostnadskrediter. Du riskerar en betalningsanmärkning om du inte kan betala tillbaka hela skulden. Du kan vända dig till budget- och skuldrådgivaren i din kommun för stöd. Kontaktuppgifterna hittar du på www.hallakonsument.se.


 • Över 50 stycken långivare
 • Objektiv bedömning
 • Smslån till lägst kostnad

HittaSMSLån Rekommenderar

Lumify
Lumify
star filled star filled star filled star filled star filled star filled star filled star filled star filled star filled

(3.5)

Lumify erbjuder nya kunder 30 dagar räntefritt + 0 kr uppläggningsavgift. Ansök om ett snabbt och effektivt sms lån redan idag!

Lån till låg kostnad

 1. Månadens rekommendation

  Lumify
  star filled star filled star filled star filled star filled star filled star filled star filled star filled star filled

  Vårt betyg 4.5

  2 000 – 70 000 kr

  Lånebelopp

  40,25 %

  Ränta

  18 år

  Åldersgräns

  Direkt

  Utbetalning
  • Utan UC
  • Ok. bet.anm
  • Enkel och tydlig ansökningsprocess
  • Ingen säkerhet krävs
  • Använder inte UC
  alert

  Detta är en högkostnadskredit

  Information om Lumify

  Utan UC: Ja, använder Creditsafe
  Svarar på ansökan: Dygnet runt
  Direktutbetalning: Ja, dygnet runt

  Till Nordea, SEB, Swedbank & Handelsbanken

  Utbet. helger & kvällar: Ja, dygnet runt

  Villkor och krav Lumify

  Betalningsanmärkningar: Accepteras Ej
  Ålderskrav: 18 år eller äldre
  Inkomstkrav: Inget min. krav - Individuell bedömning
  Lån som arbetslös: Ja
  Effektiv ränta:12,87 - 236,5 %
  Uppläggningsavgift:200 - 400kr
  Aviavgift:60kr

  En kredit på 5 000 kr till 39,5 % ränta med en återbetalningstid på sex månader (med sex återbetalningar om 929,57 kr, 1 381,57 kr, 1 344,65 kr, 1 307,74 kr, 1 270,83 kr samt 1 233,91 kr) och 685 kr i uppläggningsavgift, 685 kr i förlängningsavgift samt 360 kr i aviavgifter ger en effektiv ränta på totalt 125,59 %. Det totala beloppet att återbetala är 7 468,27 kr.

  alert

  Det här är en högkostnadskredit
  Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallakonsument.se.

 2. Northmill
  star filled star filled star filled star filled star filled star filled star filled star filled star filled star filled

  Vårt betyg 4.5

  1 000 - 50 000 kr

  Lånebelopp

  4.9 - 20,9 %

  Ränta

  20 år

  Åldersgräns
  • Utan UC
  • Ok bet. anm.
  • Enkel och tydlig ansökningsprocess
  • Ingen säkerhet krävs

  Information om Northmill

  Utan UC: Nej
  Svarar på ansökan: Vardagar
  Direktutbetalning: Nej

  Utbet. helger & kvällar: Ja

  Villkor och krav Northmill

  Betalningsanmärkningar: Accepteras
  Ålderskrav: 20 år eller äldre
  Inkomstkrav: 120 000 kronor
  Lån som arbetslös: Ja
  Effektiv ränta:6.7 - 26,5 %
  Uppläggningsavgift:0 kronor
  Aviavgift:0 kronor

  Vid kredit om 50 000 kr till 12,9 % årsränta (rörlig) under ett år med 12 återbetalningar, en uttagsavgift om 195 kr samt en administrativ månadsavgift om 19 kr blir totalt belopp att återbetala 53 999 kr (4 500 kr per månad) och den effektiva räntan 15,4 %.

Vad innebär låg kreditvärdighet?

En låg kreditvärdighet kan bero på olika faktorer, det är inte alltid de orsaker som de flesta tror, vilket är skulder hos kronofogden eller hos inkassobolag. Det kan exempelvis bero på att du har ansökt om lån för mycket eller har blivit beviljad lån för ofta. Speciellt blir din kreditvärdighet sämre om du har gjort kreditupplysningar via Upplysningscentralen i och med att de registrerar de lån du har ansökt om och detta kan i sin tur orsaka en sämre kreditvärdighet för dig.

Mobil pengar

Lån med svag kreditvärdighet

Att ha en svag kreditvärdighet kan påverka dina chanser att bli beviljad ett större lån. Det är faktiskt närmare omöjligt eftersom återbetalnings-möjligheterna bedöms som låga. Trots det finns det företag som ger ut lån trots svag kreditvärdighet eftersom de inte har speciellt höga krav på låntagaren. Ett krav som är grundläggande för nästan alla långivare är dock att låntagaren inte har något skuldsaldo hos kronofogden och är myndig, även folkbokförd i Sverige.

Går det att förbättra sin kreditvärdighet?

Det är absolut möjligt att förbättra sin kreditvärdighet. Det kommer att ta lite tid och det behöver du vara beredd på men det finns några åtgärder du kan utföra för att höja din kreditvärdighet.Till att börja med kan du se till att betala av skulder hos kronofogden om du har sådana. Anmärkningen ligger kvar tre år efter. En annan åtgärd kan vara att se över hur många lån exakt du har just nu och se om du kanske kan samla dessa till ett enda för att bara betala ränta till ett företag och dessutom kan själva amorteringen bli lägre månadsvis än det sammanslagna beloppet för de flesta avbetalningarna.

Vilka typer av lån kan beviljas åt låntagare utan kreditvärdighet?

Smslån kan vara ett lån för dig som är i behov av pengar och besitter låg kreditvärdighet. Här kan du låna upp till 50 000 kronor vanligtvis. Skillnaden på dessa lån och traditionella lån är att amorteringstiden är en månad mer eller mindre. Räntan kan även vara en aning högre med dessa lån. Kika därför runt för att se vilken långivare som fungerar bäst för dig! Viktigt för dig är även att undersöka hur hög ränta företaget har, hur hög uppläggningsavgiften uppgår till samt längden på återbetalningstiden. Ibland går det att förlänga återbetalningstiden men det resulterar i summan som ska betalas blir högre. Enligt vissa företag går det att betala tillbaka inom en månad och då behöver du inte betala någon ränta på det. Varför det är vanligt med ett lån som detta är på grund av den korta återbetalningstiden som ibland ligger på fem minuter. Är du i behov av pengar just nu kan du även få dina pengar i samma stund. De flesta snabblån betalas ut samma dag som de har beviljats.

Övriga lån med svag kreditvärdighet

Någonting som rekommenderas är att samla dina lån om du besitter svag kreditvärdighet. Du kan samla dina lån med ett så kallat samlingslån. Ett samlingslån fungerar för dig som har en fast inkomst men erhåller även höga räntekostnader, månadskostnader och gamla smålån. Långivare för samlingslån har även överseende med en svag kreditvärdighet som grundar sig i för många låneansökningar. Vidare finns det ett så kallat omstartslån som också skulle kunna vara gynnsamt för dig med en svag kreditvärdighet. Ett omstartslån hade varit till din fördel i och med att långivarna här erbjuder detta lån trots tidigare betalningsanmärkningar samt skulder hos Kronofogden. Köper du med dessa pengar en bostad eller en bil exempelvis går det ha det som säkerhet.

Pantbanken

Ett ytterligare alternativ för dig som är i behov av pengar men besitter en låg kreditvärdighet just nu, är pantbanken. Ett ganska traditionellt koncept som inte talas allt för mycket om idag. I större städer finns inrättningar där det går att pantsätta exempelvis föremål som säkerhet för ett lån. Detta kallas pantbelåning. Processen är enkel, du visar upp det föremål du önskar pantsätta som sedan värderas. Efter det får du ett erbjudande om ett kortfristigt lån på ungefär tre till fyra månader som anges med värderingen. Hur länge föremålet pantsätts är upp till låntagaren. Beloppet som låntagaren får motsvarar föremålets värde. Inte hela värdet naturligtvis. Låt säga att låntagaren inte har möjlighet att betala tillbaka pengarna då får pantbanken rätt att sälja föremålet på auktion. De saker som går att pantsätta är exempelvis smycken i ädla metaller, klockor, tavlor och antikviteter. Det måste alltså finnas ett allmänt värde på föremålen. På detta sätt får du tillgång till pengar trots den låga kreditvärdighet.

Använd befintligt kreditkort

Alternativt kan du som vill låna men har svag kreditvärdighet använda ett befintligt kreditkort. Om du erhåller ett kreditkort sedan tidigare med kreditram som du inte använt går det bra att använda ett sådant. Om du inte kan få ett privatlån eller smslån kan detta vara fördelaktigt i och med att du kan utnyttja kreidtramen och göra uttag från kortet. Det finns även möjlighet att höja krediten om du tidigare har betalat dina fakturor och skött krediten. Viktigt är även att betala tillbaka i tid, annars kan du behöva betala övriga avgifter.

scroll up