Hittasmslan Background Image

Ferratum

Kreditlån eller blancolån utan säkerhet. Upp till 45 000 kr med flexibel återbetalning upp till 1 år. Helhetsbedömning av återbetalningsförmåga ligger till grund för bedömning, så en betalningsanmärkning behöver inte betyda avslag. Inga dolda avgifter. Ingen uppläggningsavgift och ingen uttagsavgift.


 • Ingen uppläggningsavgift
 • Flexibla uttag utan uttagsavgift
 • Flexibel återbetalning
Belopp:1,000 – 45,000 kr
Ränta:39.6 %
Effektiv ränta:47.64 %
Löptid:4 – 46 Mån.
Ålderskrav:21 år eller äldre
Utan UC: Ja
Ansök med BankID: Ja
Betalningsanmärkningar: Accepteras
Låneskydd kan tecknas: Nej
Direktutbetalning: Ja

Support

TELEFONSUPPORT: 020-12 30 30
LIVE-CHATT: Ja
E-POST: : kundtjanst@ferratumbank.se FAKTURAFRÅGOR:fakturagruppen@ferratumbank.se

FERRATUM

ORGANISATIONSNUMMER:
C 56251

Kort om Ferratum

Ferratum ingår i Ferratum Group som grundades 2005, med huvudkontor i Helsingfors. Ferratum Group är en internationell leverantör av banktjänster och finns i 25 Europeiska länder, samt Afrika, Syd- och Nordamerika och Asien-Stillahavsregionen.

Visionen är att bli den ledande mobila banken på marknaden, och företaget har varit en drivande aktör inom digitala bankvärldens utveckling. Ferratums mobila bank lanserades 2016 med en nyskapande teknik som kunde erbjuda många olika finansiella tjänster i en och samma app.

De lyfter fram styrkan i att ta personligt ansvar för sina kunder i beslutsfattandet och alltid utgå ifrån kundens behov. För att erhålla sina kunders förtroende tror de på öppenhet och transparens i alla led, samt ett etiskt och professionellt förhållningssätt.

Kreditupplysning sker genom creditsafe. Betalningsanmärkning kan vara ok, men ej under de senaste 6 mån, och du får ha högst 6 st och inget skuldsaldo hos Kronofogden. För att få kredit eller smslån ska du vara fyllda 21 år och ha en deklarerad inkomst. Du behöver även vara folkbokförd i Sverige.

Det finns tre alternativ att låna pengar, beroende på vilket som passar dig bäst. Ferratum kredit, blancolån eller smslån.

Kundservice finns tillgängligt alla dagar på telefon eller mail. De har även en chatt på hemsidan. Om det är svårt att komma fram på telefon uppmanas kunden att skicka ett mail.

Lånevillkor

Du behöver uppfylla dessa villkor:

 • 21 år
 • Deklarerad inkomst
 • Inget skuldsaldo hos Kronofogden
 • Folkbokförd i Sverige

 

Du får ej ha betalningsanmärkningar de senaste 6 månaderna och ha sammanlagt högst 6 anmärkningar. Om ditt smslån inte blir beviljat kan det bero på flera olika anledningar. Om du har ett gammalt smslån som inte återbetalat kan det vara ett skäl. Du behöver då lösa det lånet för att få det nya beviljat.

Sedvanlig kreditprövning behöver kunna göras, och alla uppgifter behöver vara korrekta. I det fall du blir beviljad en mindre summa än den du önskat, kan anledningen vara att din kreditvärdighet inte medger en högre summa. Ferratum baserar sin kreditbedömning både på kreditupplysningen och hur man skött sina tidigare betalningar. De grundar även bedömningen på andra faktorer som påverkar betalningsförmågan.

Överenskommen återbetalning ska ske på förfallodagen varje månad. Faktura skickas till angiven e-postadress månadsvis. Kunden uppmanas att kontakta kundtjänst om det uppstår svårigheter att betala på förfallodagen, för att komma överens om en lösning. Viktigt att tänka på är att en fördröjning av en betalning leder till en högre kostnad, och kan sänka din kreditvärdighet.

Belopp att betala är specificerat på fakturan, med minsta återbetalningsbelopp. Det är alltid möjligt att betala in mer än minsta beloppet om du vill betala av snabbare. Varje månad skapas en ny faktura där beloppet ändras över tid, i och med att det sjunker varefter du amorterar.

Du har också möjlighet att förtidslösa ditt lån, och kan då kontakta kundtjänst för att få slutsumma uträknad. Det utgår ingen kostnad för att förtidslösa lånet.

Avgifter

Uppläggningsavgift

0 krKostnad för att teckna ett nytt lån.

Administrativ kostnad

0 kr/månAdministrativ ht för upprättande och utskick av betalningsavi.

Påminnelseavgift

60 krAvgift som debiteras om långivaren skickar en betalningspåminnelse.

Dröjsmålsränta

2.5%Ränta som debiteras vid dröjsmål med betalning

Portokostnad

19kr

Vad tycker vi om Ferratum

Kostnad

star filled star filled star filled star filled star filled star filled star filled star filled star filled star filled

(3.5)

Lumify kan som lägst erbjuda en ränta på 39,50 %. Ett lån på 10 000 kr i 2 mån kostar som minst 616 kr.

Tydliga avgifter

star filled star filled star filled star filled star filled star filled star filled star filled star filled star filled

(3.5)

Ja

Beviljandegrad

star filled star filled star filled star filled star filled star filled star filled star filled star filled star filled

(3.5)

Hög

Kundservice

star filled star filled star filled star filled star filled star filled star filled star filled star filled star filled

(3.5)

Verkar ha vissa brister i sin kontakt med kunderna.

Helhetsintryck

star filled star filled star filled star filled star filled star filled star filled star filled star filled star filled

(3.5)

Tänk igenom och kolla upp information innan du tar ett beslut.

Övertygad?

Verkar Ferratum passa dina ändamål? Låna idag!

Fördelar

 • Ingen uppläggningsavgift eller uttagsavgift
 • Flexibla lånelösningar

Nackdelar

 • Bristfällig eller svårtillgänglig information på hemsidan.
 • Skiftande kundomdömen
 • Hög ränta

Om Ferratum

Ferratum ingår i Ferratum Group som grundades 2005. De har sedan dess haft en geografisk expansion och lönsam tillväxt. Huvudkontor ligger i Helsingfors. Nyskapande inom mobil bankteknik med målet att erbjuda de bästa privatlånen.

Service & säkerhet

Ferratum behandlar kunduppgifter enligt lagen om banksekretess. Eventuella förändringar som gäller kundens uppgifter behöver omgående komma till Ferratums kännedom.

Om kunden ej kan betala minsta belopp på förfallodag, tas dröjsmålsränta ut. Vid 2 förfallna minimumbetalningar under en period av 4 veckor, förfaller krediten med krav om att betala hela beloppet inklusive avgifter och dröjsmålsränta. Utebliven betalning av lån inkasseras av inkassoföretag och indrivningskostnader tillfaller kunden.

Hur du ansöker

Ansökan görs via hemsidan, där du fyller i ansökningsblankett digitalt. Du identifierar dig genom bankid – mobilt bankid eller internetbank. På ansökan behöver du ange ditt personnummer och bankdetaljer. Du behöver även ange din e-postadress och mobilnummer. Fyll i önskat belopp för lån eller kredit. Tidigare kunder går in via hemsidan för att fylla i belopp.

Du får svar på din ansökan inom 10 min via sms, under kontorstider på vardagar. Om du skickat in din ansökan efter kontorstid, får du svar nästkommande vardag.

Ett godkänt lån betalas ut så fort som möjligt, beroende på vad du har för bank och vilken tid på dagen det är. Har du Nordea, Swedbank, Handelsbanken eller SEB kan du ha pengarna direkt på kontot. Hos andra banker sker utbetalning helgfri vardag.

Öppettider

Måndag:09:00 – 17:00
Tisdag:09:00 – 17:00
Onsdag:09:00 – 17:00
Torsdag:09:00 – 17:00
Fredag:09:00 – 17:00
Lördag:11:00 - 18:00
Söndag:11:00 - 18:00

Företagsinformation

Företagsnamn:FERRATUM
Org.nummer:C 56251
Adress:Ferratum Bank p.l.c. ST Business Centre 120 The Strand, Gzira GZR 1027 Malta
Telefon:020-12 30 30
E-post:kundtjanst@ferratumbank.se fakturagruppen@ferratumbank.se

Sammanfattning

Ferratum erbjuder lån mellan 1000 – 45 000 kr, utan UC och med hög beviljandegrad. Snabba svar med sms. Godtar betalningsanmärkningar och har snabb hantering. Helhetsbedömning av betalningsförmåga.

Flexibla lånelösningar microlån, snabblån, blancolån och kreditlån. Även smslån på helger, beroende på vilken bank du har.

Ansökan digitalt via hemsidan. Identifiering med bankid. Kundtjänst finns på telefon och chatt.

Krav är att du är fyllda 21 år, har deklarerad inkomst. Inget skuldsaldo hos Kronofogden och du behöver vara folkbokförd i Sverige.

Faktura varje månad som ska betalas på förfallodag. Minsta belopp att betala finns angivet på fakturan. Du kan också betala av snabbare eller förtidslösa hela lånet. Krediten kan sägas upp när du vill. Kostnader utgör för den tid tjänsten varit använd.

scroll up