Hittasmslan Background Image

Swish lån : Låna pengar med Swish

Swish lån är en nyhet på marknaden och att då kunna låna pengar med swish är något som vi kommer se mer av från långivare i framtiden, alltså att fler långivare erhåller swish lån. Då handlar det inte om att man går in via swish appen och tar lån via swish utan istället att man får sitt lån utbetalt via swish, så egentligen är det inte så att man lånar pengar med swish som namnet föreslår utan att man tar ett sms lån och får sin utbetalning via swish, detta är idag väldigt ovanligt utan sker via en Trustly överföring istället som är lika snabb och du får pengarna bara några minuter efter ditt lån har blivit beviljat.

Glöm inte att smslån är högkostnadskrediter. Du riskerar en betalningsanmärkning om du inte kan betala tillbaka hela skulden. Du kan vända dig till budget- och skuldrådgivaren i din kommun för stöd. Kontaktuppgifterna hittar du på www.hallakonsument.se.

HittaSMSLån Rekommenderar

Lumify
Lumify
star filled star filled star filled star filled star filled star filled star filled star filled star filled star filled

(3.5)

Lumify erbjuder nya kunder 30 dagar räntefritt + 0 kr uppläggningsavgift. Ansök om ett snabbt och effektivt sms lån redan idag!

Bästa swish lån för 2022

 1. Månadens rekommendation

  Lumify
  star filled star filled star filled star filled star filled star filled star filled star filled star filled star filled

  Vårt betyg 4.5

  2 000 – 70 000 kr

  Lånebelopp

  40,25 %

  Ränta

  18 år

  Åldersgräns

  Direkt

  Utbetalning
  • Utan UC
  • Ok. bet.anm
  • Enkel och tydlig ansökningsprocess
  • Ingen säkerhet krävs
  • Använder inte UC
  alert

  Detta är en högkostnadskredit

  Information om Lumify

  Utan UC: Ja, använder Creditsafe
  Svarar på ansökan: Dygnet runt
  Direktutbetalning: Ja, dygnet runt

  Till Nordea, SEB, Swedbank & Handelsbanken

  Utbet. helger & kvällar: Ja, dygnet runt

  Villkor och krav Lumify

  Betalningsanmärkningar: Accepteras Ej
  Ålderskrav: 18 år eller äldre
  Inkomstkrav: Inget min. krav - Individuell bedömning
  Lån som arbetslös: Ja
  Effektiv ränta:12,87 - 236,5 %
  Uppläggningsavgift:200 - 400kr
  Aviavgift:60kr

  En kredit på 5 000 kr till 39,5 % ränta med en återbetalningstid på sex månader (med sex återbetalningar om 929,57 kr, 1 381,57 kr, 1 344,65 kr, 1 307,74 kr, 1 270,83 kr samt 1 233,91 kr) och 685 kr i uppläggningsavgift, 685 kr i förlängningsavgift samt 360 kr i aviavgifter ger en effektiv ränta på totalt 125,59 %. Det totala beloppet att återbetala är 7 468,27 kr.

  alert

  Det här är en högkostnadskredit
  Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallakonsument.se.

 2. Northmill
  star filled star filled star filled star filled star filled star filled star filled star filled star filled star filled

  Vårt betyg 4.5

  1 000 - 50 000 kr

  Lånebelopp

  4.9 - 20,9 %

  Ränta

  20 år

  Åldersgräns
  • Utan UC
  • Ok bet. anm.
  • Enkel och tydlig ansökningsprocess
  • Ingen säkerhet krävs

  Information om Northmill

  Utan UC: Nej
  Svarar på ansökan: Vardagar
  Direktutbetalning: Nej

  Utbet. helger & kvällar: Ja

  Villkor och krav Northmill

  Betalningsanmärkningar: Accepteras
  Ålderskrav: 20 år eller äldre
  Inkomstkrav: 120 000 kronor
  Lån som arbetslös: Ja
  Effektiv ränta:6.7 - 26,5 %
  Uppläggningsavgift:0 kronor
  Aviavgift:0 kronor

  Vid kredit om 50 000 kr till 12,9 % årsränta (rörlig) under ett år med 12 återbetalningar, en uttagsavgift om 195 kr samt en administrativ månadsavgift om 19 kr blir totalt belopp att återbetala 53 999 kr (4 500 kr per månad) och den effektiva räntan 15,4 %.

Swish lån 2022

Ett swish lån ser ut som de flesta andra lånen men swish har blivit ett snabbt, enkelt och även tryggt sätt för många att överföra pengar till och från varandra. Dessutom är det lätt att se om man har fått sina pengar eller inte via swish appen och man får även en notis när man får en betalning via swish i form av en pling på telefonen så man kan enkelt se om man fått sitt swish lån utbetalt.

Mobil pengar

Swish lån : SMS lån med Swish

Det är inte alltid man kan planera allt i minsta detalj i förväg. Om oturen är framme kan man kanske behöva låna pengar med swish eller smslån just för att Ibland dyker jobbiga oväntade saker upp och man kan inte alltid vara förberedd på allt.

Oftast går dessa saker att lösa men när det gäller pengar kan det snabbt bli ganska knepigt, en parkeringsbot eller bilstrul kan till exempel vara ganska kostsamma oväntade utgifter som kan rubba månadens privatekonomi. Att då kunna låna pengar med swish och ta ett så kallat swish lån kan hjälpa dig med detta och släppa stressen som finns för månadens fasta kostnader såsom hyran, telefonräkningen, eller din internetkostnad.

Även om ett swishlån kan vara ett hjälpmedel för dessa situationer så är det viktigt att tänka på att du klarar av att betala tillbaka hela skulden. För att säkerställa att ditt swish lån istället inte skadar din ekonomi mer än vad det är till hjälp att låna pengar med swish. Räkna alltid på ditt swish lån för att se dess kostnader när du tar lån med swish så att du ser klart och tydligt vad du har för nominell ränta och effektiva ränta och får full koll på ditt swish lån och vad det har för totala kostnader. Dessa kostnader avgörs beroende på hur mycket du vill låna

Låt oss säga att du har problem med bilen och får en dyr räkning så du tar ett lån, exempelvis väljer du att låna med swish utan UC som har direkt utbetalning och du får en deal med. Du vill till exempel låna 15 000 kr.

Räkneexempel: startavgift 0 kr, du lånar 15 000 med 1 år löptid, nominell ränta 15%, aviavgift 0 kr.

Det skulle då kosta dig 1437 kr mån under alla dina 12 avbetalningar att låna med swish och totalt skulle ditt swish lån kosta 17250 kr I detta fallet är det en effektiv ränta på 15% då det inte är någon uppläggningsavgift du betalar under lånets löptid: 1 år samt har vi inte lagt in en aviavgift i detta enkla räkneexempel.

Om vi haft annan än aviavgift 0 kr och kanske haft en 25 kr aviavgift samt en startavgift på 500 kr hade du haft totalt att återbetala 18050 kr och betalat 3050 kr per månad, då hade du haft 20.3 % effektiv ränta på ditt lån på 15 000 kr och betalat hela 3050 kr för ditt lån.

Swish lån : Lån med Swish utan UC

Vill du låna med swish utan UC så kan man precis som vanliga sms lån ansöka om ett swish lån utan UC, egentligen är det ingen större skillnad på dessa lån annat än hur utbetalning sker det är endast en typ av nya smslån som har fördelen att de funkar snabbt och smidigt så att du ska kunna utnyttja ditt lån direkt, Swish lån utan UC har även ofta utbetalning dygnet runt.

Lån utan UC innebär att kreditupplysningen inte görs via UC, alltså tar du ett lån utan UC inte helt utan kreditupplysning utan att den istället görs av en annan kreditupplysning, UC står för Upplysningscentralen och kreditupplysningen registreras då inte av dem så att det inte påverkar ditt kreditbetyg då det ofta anses som en indikation att du har dålig kreditvärdighet när du har flera kreditupplysningar utfärdade av upplysningscentralen. Alltså UC vilket kan avgöra om du får lån eller inte när du ansöker om allt ifrån swishlån till om du vill låna för bostad. Detta är anledningen till att många föredrar att låna utan UC när de ska låna pengar.

Värt att notera är dock att det finns lån som klassas som swish lån trots att man inte får utbetalningen genom swish. De klassas som swish lån för att du får den direkt utskickad när du är godkänd på bara några minuter och det liknas med att de lånen är lika snabba som swish så du har dina 5 000 kr, 10 000 kr, 15 000 kr, 30 000 kr eller din specifika lånesumma på kontot direkt. Ett swish lån utan UC fungerar precis likadant som ett vanligt sms lån utan UC.

Fakta om Swishlån

Ett swishlån eller lån med swish är precis som ett smslån ett korttidslån men med speciellt snabb utbetalning, det finns inte jättemånga långivare som erbjuder direkt utbetalning genom swish men det finns en hel del som istället erbjuder utbetalning på bara någon minut och påvisar att det är lika snabbt som swish. Det är ingen skillnad på ett swish lån och ett smslån eller lån med trustly när det gäller ränta, startavgift, handläggningstider eller kreditkontroller det enda som skiljer är hur du får ditt lån utbetalt. Swish är en applikation som är till för att skicka och ta emot betalningar på ett snabbt och smidigt sätt, denna applikation har blivit väldigt populär just på grund av dess enkla användning och smidighet men är idag ovanlig att få pengar utbetalda genom.

Mobil pengar

Vad menas med Swishlån?

Det som menas med swishlån idag är ofta inte att man får betalt genom swish utan att det går snabbt att få pengarna. Detta sker oftast genom Trustly då de är extremt snabba på att betala ut pengarna till kontot och du får dem bara efter några minuter när din ansökan har gått igenom.

Ett swish lån kan vara i allt från 3 månader till 1 år eller flera år beroende på hur länge du vill slå ut dina kostnader, dessa lån har ofta en ränta på allt ifrån 6% upp till 29% och du kan ofta låna allt från 5 000 kr upp till 100 000 kr. Precis som ett vanligt sms lån fungerar alltså ett swishlån.

Det är många som vill få sina pengar utbetalade snabbt och söker efter en långivare som kan betala ut via swish idag men det krävs inte att ett lån utbetalas via swish för att det ska gå snabbt att få pengarna, många långivare som erbjuder swishlån utbetalar på annat sätt än swish men att de gör de snabbt nog för att det ska kunna jämföras med en enkel swish betalning.

Swishlån är precis som smslån en högkostnadskredit och det är viktigt att tänka på att du ska ha möjlighet att betala tillbaka hela skulden som du har lånat. Låna inte pengar om du inte kan betala tillbaka under lånets löptid, gör du inte det i tid får du nämligen betalningsanmärkningar som kommer att skada din kreditvärdighet och kan skapa dyra kostnader som kan göra situationen värre istället för bättre. Låna aldrig ett större belopp än du har råd med, och är du osäker så låna inte ens 5 000 kr utan avstå lånet istället.

Långivare som erbjuder Swish lån

För endast 5 år sedan så fanns inte swish lån, idag kommer det ständigt mer och mer långivare som erbjuder swish lån till sina kunder eller vad som innebär ett swish lån. Det swish lån menas med idag är att det är ett lån där man snabbt får pengarna och vad man egentligen letar efter är ett lån med Trustly. Däremot finns det fler långivare som är villiga att ta emot avbetalningar av lån via swish, alltså att du swishar in till ett konto för att betala av ditt lån.

De långivare som erbjuder swish lån är vanliga sms långivare eller korttidslångivare och erhåller ofta samma ränta för swishlån som ränta för dessa andra lån. De har alla grundkrav på tex 18 år och minst 10 000 kr inkomst per månad.

Grundkrav för att låna pengar med Swish

Swishlån är precis som smslån ett korttidslån eller ett högkreditslån och för att du ska få låna pengar med swishlån så krävs det att du uppfyller de krav som ställs.

Grundkrav Swishlån : Ålder
Man behöver ofta vara mellan 18 år och 20 år minst för att få ta ett swishlån eller sms lån.

Grundkrav Swishlån : Kreditupplysning
Man behöver gå igenom någon form av kreditupplysning oavsett om du valt lån utan UC eller med UC.

Grundkrav Swishlån : Inkomstkrav
Det finns de långivare som inte har några inkomstkrav men de kommer fortfarande fråga efter din lön och utvärdera den även om de inte har ett utsätt inkomstkrav, andra har inkomstkrav på minst 10 000 kr/mån.

Grundkrav Swishlån : Betalningsanmärkningar
Detta är något som går lite hand i hand med kreditupplysningen men även här beror det på. Vissa långivare kan tillåta betalningsanmärkningar om de bedömer dig pålitlig för lånet ändå.

Så hur går man tillväga för att ta ett swishlån?

Att ansöka om swishlån är precis som att ansöka om sms lån då de i grund och botten är precis samma sak. Du fyller enkelt i din ansökan om lån med dina uppgifter samt hur mycket du vill låna och under hur lång tid, tex vill du låna ett belopp på 20 000 kr under 1 år så fyller du i det och får en ungefärlig siffra på dina 12 avbetalningar sedan skickar du in din ansökan. Därefter väntar du bara tills du blir godkänd för lånet och får sedan belopp lånat utbetalat med pengar på kontot inom bara några minuter.

Mobil pengar

Hur stora summor får sändas med Swish?

Swish är som sagt en applikation som hjälper dig med allt ifrån överföringar av pengar i form av gåvor eller lån, man kan nu även ta betalt med swish förfrågningar och på så sätt ta emot betalningar från kunder.

Detta beror på vem man är, man kan själv välja sin dagliga maxgräns för swish per dag på sin internet bank om man loggar in och går till “E tjänster”. Den vanliga gränsen är satt på initialt 5000 kr per dag men som max går den att utöka till 30 000 kr.

Viktigt att tänka på med swishlån

Swishlån och smslån är högkostnadskrediter så det är otroligt viktigt att man är säker på att man kan betala tillbaka sina lån när man tar dem annars kan man enkelt hamna i en mycket tuff situation. Ett bra sätt att säkerställa detta är att räkna ut alla kostnader som kommer med lånet och får svart på vitt exakt vad man kommer betala i avgifter ränta och avikostnad.

Gör exempelvis såhär

Först kollar vi efter ett lån som passar oss, som tex har krav på: 18 år, 20 000 kr per månad i inkomst och är ett lån utan UC med 12% nominell ränta.

Skulle du exempel låna 50 000 kr med swish idag med planering utifrån att betala tillbaka skulden under 3 år och ditt lån består av startavgift 280 kr, 12% nominell ränta, 25 kr aviavgift så blir dina kostnader följande.

Räkneexempel

50 000 * 1,12 = 56 000 (Lånebelopp gånger ränta)
25 kr * 36 (3 år) = 900 kr (Aviavgifternas totala kostnad)
56 900 kr + 280 kr = 57 180 kr (Lån, aviavgifter och ränta + startavgift)
57 180 kr / 50000 = 1,1436 (totala lånekostnad delat på lånebelopp för total effektiv ränta)
57 180 kr/ 36 (12 mån * 3) = 1 589 kr (Totala kostnad delat på 3 år i månader för att få lånets månadskostnad)

Det vi har räknat ut här är att månadskostnaden på detta lån kommer bli 1 589 kr per månad under 3 års tid och att effektiv ränta på lånet är 14,36%. Kostnaderna för lånet kommer att bli 7 180 kr och du kommer ha 57 180 kr totalt att återbetala. Det du måste utvärdera här är att även om du har råd att betala 7 180 kr och att det inte känns så dyrt för att få låna 50 000 kr så måste du betala tillbaka alla pengarna på lånet också och leva med en månadskostnad på 1 589 kr i tre års tid.

Många långivare har ett enkelt sätt du kan se totala kostnader, månadskostnad samt effektiv ränta när du lånar så denna information finns enkelt tillhanda när du ansöker om lån.

Så om du kanske tjänar 25 000 kr per månad måste du budgetera för att klara av denna nya månadskostnad. Låt oss säga att du nu får ut 19 500 kr mån efter skatt och du har en hyra på 8 000 kr mån. Internet, TV och telefoni för 1 500 kr mån. Om du bor ensam kanske du spenderar mellan 2 500 och 3 000 kr mån på mat. Sist men inte minst så har vi alla extra kostnader på underhållning och upplevelser för kanske 1000 – 2000 kr mån. Med dessa utgifter uppnår vi mellan 13 000 – 14 500 kr per månad. När vi då ser över om vi har råd att ansöka och ta emot ett lån på 50 000 kr så går våra månadskostnader upp till mellan 14 589 – 16 089 kr per månad. Detta är då ett lån vi kan klara av att ta och betala för om vi budgeterar korrekt. Budgeterar vi däremot inte korrekt, om vi tex är slösaktiga och tenderar att shoppa för 5 000 kr per månad så bör vi se över om vi verkligen har råd att ta ett lån i rådande situation.

Swish lån: Riskerar du en betalningsanmärkning?

Om du riskerar att få en betalningsanmärkning så avråder vi dig från att ta ett swishlån för att betala av annat lån eller utgift som du inte hinner ikapp, detta kan bidra till att dina utgifter ökar då ett lån inte är gratis och även om du får ett bra lån med tex med startavgift 0 kr så tillkommer aviavgiften, nominell ränta och effektiv ränta på lånet som kan göra att du hamnar ännu mer efter i dina betalningar och en högkostnadskredit som hamnar efter kommer bli extremt dyrt i längden.

Är du redan i den jobbiga sitsen att du har förseningsavgifter och inkassokrav upp till öronen och insett att du ej kan betala tillbaka hela skulden riskerar du att inkasso kommer och mäter ut dina tillgångar, vänd dig då till skuldrådgivningen i din kommun för hjälp innan det är försent. Man kommer aldrig ur en grop genom att gräva.

Risker med högkostnadskrediter
Högkostnadskrediter är svåra att hantera om det går för långt, viktigt är att du har stenkoll på att du kan betala tillbaka hela skulden. Kan du inte det bör du ta hjälp av antingen vänner och familj eller vänd dig till budget och skuldrådgivningen i din kommun som har för uppgift att hjälpa dit planera din ekonomi så du kan komma tillbaka på banan genom att se över vad du har totalt att återbetala för att bli skuldfri och hjälpa dig budgetera.

Vad du gör om du inte kan betala tillbaka och befinner dig i en svårt skuldsatt situation?
Det första du bör göra är att ta reda på varför du befinner dig i denna situationen och ta reda på om du har ett problem du måste bearbeta, kanske du spelar för mycket eller har ett shoppingberoende. Detta är otroligt viktigt att få bukt på som steg ett då det kanske är anledningen till att du har hamnat i denna jobbiga situation. Kanske är det enda som krävs att du slutar shoppa för alla dina pengar för att du ska ha råd att betala tillbaka hela skulden. Vänd dig till budget och skuldrådgivningen i din kommun för hjälp, kommun kontaktuppgifter finns på nätet om du gör en sökning efter din kommuns budget och skuldrådgivning. Vänd dig till budget och skuldrådgivningen i din kommun så att de kan hjälpa dig få koll på dina skulder och arbeta av dem. Du kan även vända dig till konsument rådgivningen på hallå konsument, kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se webbsidan.

scroll up