Hittasmslan Background Image

Minilån

Lånets namn avslöjar innebörden av lånet själv. Ett minilån är inte långt ifrån andra vanliga lån som exempelvis sms lån, mikrolån, snabblån samt andra typer av lån. Likt minilån är samtliga lån på mindre belopp och vanligtvis utan säkerhet. De har dessutom korta återbetalningstider. Minilån ligger allt mellan 500 till 50 000 kronor. Lånet finns som minilån utan säkerhet med direkta utbetalningar samt många andra låneformer. Detta är fördelaktigt för den som söker efter olika typer av lån att ansöka om. En ytterligare fördel med minilån är att lånet går att få utbetalt vanligtvis oerhört fort efter ansökan. Återbetalningen likaså, vid samma tillfälle som låntagaren har möjlighet att betala tillbaka går det att göra det. Det skiljer sig från andra lån där låntagaren behöver amortera av enligt en plan. Låter det intressant? Ta en titt hos oss Hitta SMS lån och ta reda på vilken rådgivare som fungerar för just dig!

Glöm inte att smslån är högkostnadskrediter. Du riskerar en betalningsanmärkning om du inte kan betala tillbaka hela skulden. Du kan vända dig till budget- och skuldrådgivaren i din kommun för stöd. Kontaktuppgifterna hittar du på www.hallakonsument.se.


 • Över 50 stycken långivare
 • Objektiv bedömning
 • Smslån till lägst kostnad

HittaSMSLån Rekommenderar

Lumify
Lumify
star filled star filled star filled star filled star filled star filled star filled star filled star filled star filled

(3.5)

Lumify erbjuder nya kunder 30 dagar räntefritt + 0 kr uppläggningsavgift. Ansök om ett snabbt och effektivt sms lån redan idag!

Minilån till låg kostnad

 1. Månadens rekommendation

  Lumify
  star filled star filled star filled star filled star filled star filled star filled star filled star filled star filled

  Vårt betyg 4.5

  2 000 – 70 000 kr

  Lånebelopp

  40,25 %

  Ränta

  18 år

  Åldersgräns

  Direkt

  Utbetalning
  • Utan UC
  • Ok. bet.anm
  • Enkel och tydlig ansökningsprocess
  • Ingen säkerhet krävs
  • Använder inte UC
  alert

  Detta är en högkostnadskredit

  Information om Lumify

  Utan UC: Ja, använder Creditsafe
  Svarar på ansökan: Dygnet runt
  Direktutbetalning: Ja, dygnet runt

  Till Nordea, SEB, Swedbank & Handelsbanken

  Utbet. helger & kvällar: Ja, dygnet runt

  Villkor och krav Lumify

  Betalningsanmärkningar: Accepteras Ej
  Ålderskrav: 18 år eller äldre
  Inkomstkrav: Inget min. krav - Individuell bedömning
  Lån som arbetslös: Ja
  Effektiv ränta:12,87 - 236,5 %
  Uppläggningsavgift:200 - 400kr
  Aviavgift:60kr

  En kredit på 5 000 kr till 39,5 % ränta med en återbetalningstid på sex månader (med sex återbetalningar om 929,57 kr, 1 381,57 kr, 1 344,65 kr, 1 307,74 kr, 1 270,83 kr samt 1 233,91 kr) och 685 kr i uppläggningsavgift, 685 kr i förlängningsavgift samt 360 kr i aviavgifter ger en effektiv ränta på totalt 125,59 %. Det totala beloppet att återbetala är 7 468,27 kr.

  alert

  Det här är en högkostnadskredit
  Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallakonsument.se.

 2. Northmill
  star filled star filled star filled star filled star filled star filled star filled star filled star filled star filled

  Vårt betyg 4.5

  1 000 - 50 000 kr

  Lånebelopp

  4.9 - 20,9 %

  Ränta

  20 år

  Åldersgräns
  • Utan UC
  • Ok bet. anm.
  • Enkel och tydlig ansökningsprocess
  • Ingen säkerhet krävs

  Information om Northmill

  Utan UC: Nej
  Svarar på ansökan: Vardagar
  Direktutbetalning: Nej

  Utbet. helger & kvällar: Ja

  Villkor och krav Northmill

  Betalningsanmärkningar: Accepteras
  Ålderskrav: 20 år eller äldre
  Inkomstkrav: 120 000 kronor
  Lån som arbetslös: Ja
  Effektiv ränta:6.7 - 26,5 %
  Uppläggningsavgift:0 kronor
  Aviavgift:0 kronor

  Vid kredit om 50 000 kr till 12,9 % årsränta (rörlig) under ett år med 12 återbetalningar, en uttagsavgift om 195 kr samt en administrativ månadsavgift om 19 kr blir totalt belopp att återbetala 53 999 kr (4 500 kr per månad) och den effektiva räntan 15,4 %.

Låna med minilån

Låna ett minilån ser ut ungefär på liknande sätt som smslån, snabblån med mera. Det beror på att de har ungefär samma låneform. Du ansöker om ett lån snabbt och enkelt, sedan får du svar på ansökan inom kort. Det behövs dessutom ingen kreditupplysning som måste göras hos Upplysningscentralen. Trots att kreditprövningen inte görs hos UC betyder det inte att en sådan inte behöver göras. Görs den inte hos UC måste den göras hos något annat kreditbolag. Det är inte heller något krav att du som potentiell låntagare behöver uppge någon anledning till varför du är i behov av pengar.

Mobil pengar

Vad som kan vara fördelaktigt är att du som potentiell långivare gör en lätt undersökning om summor, återbetalningstid, räntor, villkor och andra avgifter för att få det bästa lånet för just dig. Jämför även olika finansinstitut för att hitta de bästa villkoren och den lägsta räntan. Ansökan i sig tar inte heller särskilt lång tid. Det du gör är att gå till den långivarens hemsidan som du önskar ansöka hos, följer deras instruktioner. Där antecknar du hur stort lånebelopp du önskar samt återbetalningstid. Till sist överlämnar du kontaktuppgifter.

Betalningsanmärkning med minilån

En eller flera betalningsanmärkningar behöver inte nödvändigtvis innebära en underkänd låneansökan. Det varierar lite mellan långivarna men en del ser på helheten och fattar ett beslut efter det. Låt säga att det inte är särskilt stora skulder och du har en inkomst så bör det inte vara något större problem. En del långivare vill även ha en tydligare bild av din ekonomi och kan därför be om det. Det är på grund av att de helt enkelt vill se att du har utrymme i din budget för att kunna betala tillbaka på utsatt tid.

Låna förnuftigt med minilån

Det kan också vara nödvändigt att tänka på att inte ansöka om mer pengar än du faktiskt behöver. I syfte att klara av återbetalningen. De ska dessutom betalas tillbaka inom en relativt snar framtid och det bör du vara beredd på. Tänk därför igenom en extra gång innan du söker, huruvida din ekonomi klarar av att betala tillbaka den summan. Skulle du inte ha möjlighet av att betala av pengarna i tid kan du drabbas av extra avgifter, inkassokrav eller ett skuldsaldo hos kronofogden vilket du helst vill undvika. Ponera att du sköter dina minilån väl, då kan det vara ett ypperligt tillfälle för dig att snabbt och enkelt låna till oförutsägbara utgifter exempelvis. Det är också relevant att veta med sig att den effektiva räntan är högre här än andra lån på grund av att långivaren kan erbjuda lån med betalningsanmärkning vilket utsätter långivaren för risk- därför höjs räntan. Bortsett från det är ett minilån ett passande lån för dig som är i behov av pengar i studen! Se dig omkring och lycka till!

scroll up