Hittasmslan Background Image

Mikrolån

Har du ett mindre kapitalbehov? Behöver du ett litet lån snabbt? Då är ett mikrolån vad du är ute efter. Det är alltså ett lån som handlar om en mindre summa pengar. Fördelen med ett mikrolån är att du kan ansöka om det online och få svar inom några minuter. Dessutom behövs det ingen säkerhet för ett mikrolån. Ibland dyker det upp oväntade utgifter eller så behöver du den där lilla extra summan och då är ett mikrolån adekvat. Oavsett vem du är och vad du behöver lånet till, så är du välkommen att ansöka om ett mikrolån hos oss.


 • Över 50 stycken långivare
 • Objektiv bedömning
 • Smslån till lägst kostnad
Mikrolån

Mikrolån till lägst kostnad för 2022

 1. Månadens rekommendation

  Lumify
  star filled star filled star filled star filled star filled star filled star filled star filled star filled star filled

  Vårt betyg 4.5

  2 000 – 70 000 kr

  Lånebelopp

  40,25 %

  Ränta

  18 år

  Åldersgräns

  Direkt

  Utbetalning
  • Utan UC
  • Ok. bet.anm
  • Enkel och tydlig ansökningsprocess
  • Ingen säkerhet krävs
  • Använder inte UC
  alert

  Detta är en högkostnadskredit

  Information om Lumify

  Utan UC: Ja, använder Creditsafe
  Svarar på ansökan: Dygnet runt
  Direktutbetalning: Ja, dygnet runt

  Till Nordea, SEB, Swedbank & Handelsbanken

  Utbet. helger & kvällar: Ja, dygnet runt

  Villkor och krav Lumify

  Betalningsanmärkningar: Accepteras Ej
  Ålderskrav: 18 år eller äldre
  Inkomstkrav: Inget min. krav - Individuell bedömning
  Lån som arbetslös: Ja
  Effektiv ränta:12,87 - 236,5 %
  Uppläggningsavgift:200 - 400kr
  Aviavgift:60kr

  En kredit på 5 000 kr till 39,5 % ränta med en återbetalningstid på sex månader (med sex återbetalningar om 929,57 kr, 1 381,57 kr, 1 344,65 kr, 1 307,74 kr, 1 270,83 kr samt 1 233,91 kr) och 685 kr i uppläggningsavgift, 685 kr i förlängningsavgift samt 360 kr i aviavgifter ger en effektiv ränta på totalt 125,59 %. Det totala beloppet att återbetala är 7 468,27 kr.

  alert

  Det här är en högkostnadskredit
  Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallakonsument.se.

 2. Northmill
  star filled star filled star filled star filled star filled star filled star filled star filled star filled star filled

  Vårt betyg 4.5

  1 000 - 50 000 kr

  Lånebelopp

  4,9% - 21,9%

  Ränta

  20 år

  Åldersgräns
  • Utan UC
  • Ok bet. anm.
  • Enkel och tydlig ansökningsprocess
  • Ingen säkerhet krävs

  Information om Northmill

  Utan UC: Nej
  Svarar på ansökan: Vardagar
  Direktutbetalning: Nej

  Utbet. helger & kvällar: Ja

  Villkor och krav Northmill

  Betalningsanmärkningar: Accepteras
  Ålderskrav: 20 år eller äldre
  Inkomstkrav: 120 000 kronor
  Lån som arbetslös: Ja
  Effektiv ränta:6,05% - 27,41%
  Uppläggningsavgift:0 kronor
  Aviavgift:0 kronor

  Vid kredit om 25 000 kr till 13,9 % årsränta (rörlig) under fem år med 60 återbetalningar, en uttagsavgift om 195 kr samt en administrativ månadsavgift om 19 kr blir månadsbeloppet 604 kr (totalt 36 237 kr) och den effektiva räntan 16,88 %.

Vad är mikrolån?

Likt namnet avslöjar lånar du en liten summa pengar med en kort löptid. Summan ligger vanligast mellan 500- och 10 000 kr. Ett mikrolån går att jämföras med ett snabblån eller ett smslån. Det är även möjligt att få ännu högre summor till längre löptider upp till ett år, genom att finna långivare som kan erbjuda det. Mikrolån är en av de enklare lånen du kan ta i och med att summan är låg och återbetalningstiden är oftast kort.

Jämför sms lån

Ett mikrolån kan komma att vara användbart om en oförutsägbar utgift tillkommit eller tillgång till en mindre summa pengar behövs för att lösa den situation som uppstått. Exempelvis om någonting måste akut repareras, eller om det behövs det där lilla extra för att dina mål ska kunna möjliggöras, en resa kanske. Mikrolånet är däremot inte ämnat för onödiga utgifter, exempelvis shopping. Någonting som är värt att ha i åtanke är att lånet är kostsamt och att det rekommenderas att endast ta ett mikrolån förutsatt att man är säker på att man klarar av att betala tillbaka lånet inklusive dess kostnader inom utsatt tid.

Krav för att ta mikrolån

För att kunna ta ett lån måste långivaren godkänna dig som låntagare. Det är först möjligt när du uppfyller dessa krav;

 • Åldersgräns
 • God återbetalningsförmåga
 • Kreditupplysning
 • Koll av betalningsanmärkningar

Relevanta krav är att vara myndig och svensk medborgare. Det är även viktigt att kunna påvisa en deklarerad inkomst så att du har god möjlighet att kunna betala tillbaka. Det är även mycket möjligt att långivaren vill undersöka låntagarens ekonomi och göra en kreditkontroll för att se så ingen skuldkonto eller att kronofogden har någon inblandning.

Att välja mikrolån

Vi på Hitta SMS lån anser att det är viktigt att jämföra olika alternativ för mikrolån vad gäller den totala kostnaden. Genom att jämföra olika långivare ökar dina chanser att få en långivare som uppfyller dina krav bäst, istället för att välja den första bästa du finner och bli missnöjd. Långivare specialiserar sig även på olika typer av kunder. Det är bra att jämföra långivare i och med att de kommer med olika krav och kostnader. Exempelvis, uppläggningsavgifter, andra avgifter och den effektiva räntan skiljer sig även. En rekommendation är även att ansöka hos ett fåtal långivare på grund av den stundande kreditkollen.

Mikrolån med betalningsanmärkning

Det är möjligt att det uppstår diskussion om du som låntagare skulle ha en betalningsanmärkning när du ansöker om ett lån. Det behöver nödvändigtvis inte innebära något problem då det är vanligt att långivare godkänner anmärkningarna, men det förutsätter att du som låntagare kan bevisa att du har i övrigt stark ekonomi. Du riskerar även att få högre ränta. Utifrån några faktorer kan långivaren avgöra om lånet ska godkännas eller inte. Dessa faktorer är ålder, vilka belopp de uppgår till och hur stort antal anmärkningar du som låntagare har.

Mikrolån utan UC

En kreditkoll är vanlig att göra bland långivare när du ansöker om mikrolån. Det är nödvändigt för att säkerställa låntagarens återbetalningsförmåga genom att undersöka låntagarens ekonomiska tillstånd. Om man inte för sin kreditupplysningen genom upplysningscentralen (UC) innebär det alltså mikrolån utan UC. Upplysningscentralens uppgift är att samla och sälja kreditinformation. Upplysningscentralen ägs av flera banker.

Ansöka om mikrolån

Det går snabbt och enkelt att ansöka om mikrolån. Ansökan skickas in via internet till långivarens hemsida. Där fyller du i beloppet du önskar låna samt och dina personuppgifter. Vanligtvis får den som söker lånet besked direkt när ansökan skickats in, svaret tar inte lång tid efter det. Sedan utreder en handläggare ansökan för att godkänna den. Vanligtvis får man inte ett nej som slutsvar men saker och ting kan behöva korrigeras, exempelvis beloppet. Då är det också upp till långivaren att avgöra summan på det nya beloppet.

Ansöka om flera mikrolån

Tänk på att om du redan har ett mikrolån hos en långivare utan att det är återbetalt, är det inte möjligt att ansöka om ytterligare ett hos samma långivare. Vänd dig istället mot andra långivare.

Motta sitt lån

När lånet har godkänts är pengarna påväg. Tillgången till pengarna brukar inte dröja. Hur snabbt det faktiskt tar varierar från bank till bank. Allt från några minuter till en dag. Långivare godkänner vanligtvis endast ett lån under vardagar och kontorstid. Pengarna blir utbetalda under bankdagar. Är du i behov av att snabbt få tillgång till pengar kan det vara en fördel att se vilken bank ens potentiella långivare använder för att föra över de utlånade pengarna. Det går att hitta på deras hemsidor hur lång tid en transaktion till olika banker tar.

Återbetala ett mikrolån

Eftersom ett mikrolån består av en mindre summa pengar är löptiden mycket kort i många fall. Det innebär att låneavgiften är billigare, vilket är till låntagarens fördel. Det krävs en god ekonomi för att kunna betala tillbaka sina lån för att följa den korta återbetalnings-planen. Låt säga att du inte lyckas betala tillbaka pengarna, då kommer det en betalningspåminnelse ganska snart med en högre kostnad. Efter det skickas ärendet iväg till Kronofogden där risken finns att man får en betalningsanmärkning eller ett skuldkonto. Därför är det viktigt att du som låntagare säkerställer att ens ekonomi klarar av lånet.

Ränta och löptid för mikrolån

Ett mikrolån har som sagt kort löptid, mer specifikt rör det sig kring 30, 60 eller 90 dagar. Fakturan skickas hem, eller automatisk dragning från bankkontot varje månad. Det kan också vara bra att hitta ett lån som ger dig en låg totalkostnad. Det även bra att ha en låg effektiv ränta på sitt lån. Då blir den totala kostnaden för lånet mindre, i sin tur.

scroll up