Hittasmslan Background Image

Låna pengar med låg ränta

Är du i behov av att låna pengar och kanske dessutom önskar låna pengar med låg ränta? Det kan vara svårt att avgöra vilka lån som är mest lönsamma och där du inte blir betalningsskyldig det dubbla beloppet du lånade inledningsvis, vilket ibland kan vara fallet vid väldigt höga räntor. Även om lånet till synes verkar gynnsamt med diverse bra förmåner, så kan det föreligga en del mer eller mindre diskreta avgifter och räntor.

Glöm inte att smslån är högkostnadskrediter. Du riskerar en betalningsanmärkning om du inte kan betala tillbaka hela skulden. Du kan vända dig till budget- och skuldrådgivaren i din kommun för stöd. Kontaktuppgifterna hittar du på www.hallakonsument.se.

HittaSMSLån Rekommenderar

Lumify
Lumify
star filled star filled star filled star filled star filled star filled star filled star filled star filled star filled

(3.5)

Lumify erbjuder nya kunder 30 dagar räntefritt + 0 kr uppläggningsavgift. Ansök om ett snabbt och effektivt sms lån redan idag!

Låna pengar med låg ränta för 2022

 1. Månadens rekommendation

  Lumify
  star filled star filled star filled star filled star filled star filled star filled star filled star filled star filled

  Vårt betyg 4.5

  2 000 – 70 000 kr

  Lånebelopp

  40,25 %

  Ränta

  18 år

  Åldersgräns

  Direkt

  Utbetalning
  • Utan UC
  • Ok. bet.anm
  • Enkel och tydlig ansökningsprocess
  • Ingen säkerhet krävs
  • Använder inte UC
  alert

  Detta är en högkostnadskredit

  Information om Lumify

  Utan UC: Ja, använder Creditsafe
  Svarar på ansökan: Dygnet runt
  Direktutbetalning: Ja, dygnet runt

  Till Nordea, SEB, Swedbank & Handelsbanken

  Utbet. helger & kvällar: Ja, dygnet runt

  Villkor och krav Lumify

  Betalningsanmärkningar: Accepteras Ej
  Ålderskrav: 18 år eller äldre
  Inkomstkrav: Inget min. krav - Individuell bedömning
  Lån som arbetslös: Ja
  Effektiv ränta:12,87 - 236,5 %
  Uppläggningsavgift:200 - 400kr
  Aviavgift:60kr

  En kredit på 5 000 kr till 39,5 % ränta med en återbetalningstid på sex månader (med sex återbetalningar om 929,57 kr, 1 381,57 kr, 1 344,65 kr, 1 307,74 kr, 1 270,83 kr samt 1 233,91 kr) och 685 kr i uppläggningsavgift, 685 kr i förlängningsavgift samt 360 kr i aviavgifter ger en effektiv ränta på totalt 125,59 %. Det totala beloppet att återbetala är 7 468,27 kr.

  alert

  Det här är en högkostnadskredit
  Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallakonsument.se.

 2. Northmill
  star filled star filled star filled star filled star filled star filled star filled star filled star filled star filled

  Vårt betyg 4.5

  1 000 - 50 000 kr

  Lånebelopp

  4.9 - 20,9 %

  Ränta

  20 år

  Åldersgräns
  • Utan UC
  • Ok bet. anm.
  • Enkel och tydlig ansökningsprocess
  • Ingen säkerhet krävs

  Information om Northmill

  Utan UC: Nej
  Svarar på ansökan: Vardagar
  Direktutbetalning: Nej

  Utbet. helger & kvällar: Ja

  Villkor och krav Northmill

  Betalningsanmärkningar: Accepteras
  Ålderskrav: 20 år eller äldre
  Inkomstkrav: 120 000 kronor
  Lån som arbetslös: Ja
  Effektiv ränta:6.7 - 26,5 %
  Uppläggningsavgift:0 kronor
  Aviavgift:0 kronor

  Vid kredit om 50 000 kr till 12,9 % årsränta (rörlig) under ett år med 12 återbetalningar, en uttagsavgift om 195 kr samt en administrativ månadsavgift om 19 kr blir totalt belopp att återbetala 53 999 kr (4 500 kr per månad) och den effektiva räntan 15,4 %.

Lån med lägst ränta

Om du alltså är intresserad av att ta ett lån och önskar få det billigaste möjliga lånet, då är det viktigt att du jämför de olika alternativen med varandra för att se hur de skiljer sig åt och för att du ska hitta det bästa lånet för dig. Vid jämförelsen av dessa är det viktigt att du ser till de olika räntenivåerna samt hur de varierar beroende på lånets resterande förmåner. Det är alltså en konst i sig att låna pengar till låg ränta. Men för att underlätta detta arbete för dig så tillhandahåller vi på Hitta SMS lån en jämförelsefunktion, så att du kan jämföra lån och får det billigaste alternativet, sett till den lägsta möjliga räntan.

Mobil pengar

Att ha en låg ränta på dina lån är den viktigaste faktorn att ta hänsyn till på dina lån då det är mer eller mindre vad du betalar för att låna. Här på Hitta SMS lån arbetar vi aktivt för att förmedla smslån och dessutom till lägsta kostnad. Med jämförelsefunktionen får du således en överblick över alla långivare och den totala kostnaden för lånet. Därtill finns det en rad olika snabb lån som erbjuder räntefria lån och räntefria dagar, på så sätt är det det absolut billigaste lånet på marknaden. Perioden avser oftast en till fyra månader men när räntekostnaderna tilläggs efter den räntefria perioden så är de oftast högre för att kompensera för den tidigare räntefria perioden. Det gäller då att det finns kapital att betala tillbaka fullt belopp och i tid.

Låna pengar: låg ränta för att få ett billigt lån

Även om begreppet ränta och diverse avgifter tillhörande lån ofta talas om i vardagliga sammanhang, kan det vara aningen otydligt vad det faktiskt innebär. Räntan på ett lån är i princip “priset du betalar för lånet”. Utöver lånebeloppet som ska återbetalas av låntagaren, så förekommer det en annan löpande avgift, det vill säga räntan. När långivaren beviljar ett lån till låntagaren, har ett utbyte av tjänster ägt rum men tjänsten måste även vara gynnsam för långivaren så att denne har en anledning till att låna ut pengarna. Därför blir räntan den avgift som gör lån beviljandet lönsamt för långivaren. Vidare brukar det föreligga en effektiv ränta som är viktig att ta hänsyn till, den varierar mellan olika lån likaså men kan ofta vara av högre grad vid snabblån. Den effektiva räntan är den totala kostnaden för en kredit, beräknat över ett helt år. Denna kostnad är alltså utöver räntekostnaden och kan vara kostnader associerade med uppläggningsavgiften samt aviagifter. Denna ränta står alltid skriven på lånet och oftast i form av en procentsats. Uppläggningsavgiften är i sin tur den avgift för det totala administrativa arbetet som har krävts för att lägga upp ett lån.

Låna pengar med lägst ränta

Om du ska låna pengar och funderar över vilka banker och långivare du vill använda dig av, så är det bästa tillvägagångssättet att inledningsvis fundera över vilket lån du önskar ha samt vad det avser användas till. Vidare är en förutsättning för att ta lån, att du faktiskt kan återbetala fulla beloppet och därtill har en stabil inkomst. När du har rett ut detta så är nästa steg att besöka en sidan som tillhandahåller olika lån för att därefter jämföra de olika alternativen med varandra. Vid val av lån behöver du ha en del saker i åtanke, till exempel vad den effektiva räntan är på samt hur lång löptid lånet har. Därtill är det viktigt att se till räntesatsen som ska betalas utöver lånebeloppet. Räntan kan i sin tur variera väldigt mycket beroende på långivare och löptid, samt om du vill låna pengar till låg ränta måste du jämföra flera långivare och ställa deras räntor mot varandra. Därefter är det bra att väga in uppläggningsavgiften i beslutet, om lånet har en sådan eller ej och hur stor den är i sådana fall. Kom även ihåg att det kan vara smartare att låta lånet ha längre löptid för att du ska få låg ränta då de ofta kompenserar kortare lån med högre ränta för att tjäna mer pengar. Här hos oss på Hitta SMS lån tillhandahåller vi jämförelsefunktion så att det blir väldigt enkelt för dig att se de olika lånen och jämföra dem.

Vilket lån är bra för att låna pengar med låg ränta?

Det finns flera olika typer av lån med varierande förmåner och avgifter. Dessutom finns det lån av olika kategorier, beroende på levnads- och livsstil finns det olika lån att ansöka om. Nedan presenteras en del av dessa.

 • Bolån: Om du exempelvis är ute efter att renovera ditt hem eller flytta till en ny bostad, kan du behöva ett större kapital för detta eftersom dessa summor är i allmänhet stora. Ett bolån avses finansiera ett köp såsom en villa eller bostadsrätt, det går även att använda ett bolån för att bekosta en ombyggnad eller renovering av bostaden. Vid detta lån är säkerhet i bostaden viktigt för långivare. Givet att ett bostadsköp är bland den största investeringen som kan göras, behövs det ofta därför ett lån till köpesumman. Vid dessa lån är det ofta banker som är långivaren, i vissa fall kreditmarknadsbolag. Därtill är det marknadsvärdet på bostaden samt låntagarens betalningsförmåga som är den avgörande faktorn för hur stort lånet får bli, det vill säga hur mycket pengar du får låna. Även i detta fall gäller det att jämföra lånen och dess ränta. Tips: kontakta flera långivare och begär offerter för att jämföra alternativen innan du tar ett lån.
 • Blancolån: Eller privatlån, är ett lån som inte är knutet till ett visst objekt. Detta lån har oftast högre ränta då det är ett lån utan säkerhet, än ett lån med säkerhet. De allra flesta banker erbjuder ett blancolån, lånebeloppet varierar men brukar ligga mellan 10 000 kr och upp till 600 000 kr. Återbetalningstiden varierar även den men brukar vara upp till 20 år. Fortsättningsvis gör banken en kreditprövning för att bedöma återbetalningsförmågan, detta är vidare viktigt eftersom lånet är ett lån utan säkerhet. Det finns därtill ångerrätt på 14 dagar om du inte längre önskar låna pengar av någon anledning. Slutligen erbjuder lånet två olika återbetalningsmodeller som kallas för rak amortering eller annuitet, lånet måste även börja betalas av från låneperiodens start.
 • Kreditlån: Ett kreditlån används som ett samlingsnamn för privatlån och kreditkort. Men det finns emellertid en väsentlig skillnad mellan dessa. Kreditkortet ger tillgång till en kredit med en särskild räntefri avbetalningstid, medan ett privatlån fungerar som ett vanligt banklån. Med ett kreditkort till skillnad från ett betalkort, så är krediten obegränsad och pengarna återbetalas i slutet av månaden än betalkortet där pengarna är direkt kopplade till banken.
 • Snabblån: Ett snabblån är mer anpassat för den som är i behov av pengar snabbt men samtidigt har en stabil inkomst och kan därför betala tillbaka samtliga pengar så småningom och i tid. Det finns således lån som kan erbjuda räntefria lån eller räntefria perioder, det blir alltså på kort tid det billigaste lånet att få samt snabbaste.
 • Studielån: Ett studielån är anpassat för dig som studerar eller läser en utbildning på universitet, komvux, yrkeshögskola eller högskolenivå. Ett studielån har den stora fördelen att det föreligger en oerhört låg ränta, därtill berättigas du detta lån först när du fyllt 20 år gammal. Fördelen med detta lån är det uppenbara, till skillnad från ett snabblån så är det inte samma tidspress på att betala tillbaka lånet eftersom löptiden är lång.

Vanliga frågor om att låna pengar med låg ränta

Vad krävs då egentligen för att kunna låna pengar snabbt med låg ränta? Nedan presenteras frågor och svar på de vanligaste frågorna som ställs vid lån av pengar och om låga räntor.

Hur får jag lägre ränta?
Det finns några knep att tänka som du som kund kan ta med dig till banken. Generellt gäller det att du letar efter ett lån som du kan tänka dig med den lägsta möjliga räntan. Nedan är emellertid några stycken av dem och gäller framför allt vid bolån.

 • Varje procentenhet gör skillnad: Varje procent du kan “pruta” ner gör faktiskt skillnad på det stora hela.
 • Ha bra koll på hur länge rabatten gäller: Ta reda på vad din bolånerabatt är och hur länge den gäller. Annars kan du riskera att förlora mycket pengar om din rabatt har gått ut.
 • Gör även din hemläxa. Ha koll på din ekonomi för att avgöra din återbetalningsförmåga, samt vad din bostad är värd för att hålla koll på marknadspriset. Ju bättre koll du har, desto mer trovärdig framstår du. Det gör också att du kan argumentera bättre, vilket är viktigt för långivaren eftersom ditt lånbeviljande är helt och hållet beroende av den uppfattning som långivare får av dig, i form av trovärdighet.
 • Spela ut bankerna mot varandra. Använd den första banken du får ett erbjudande från som grund och begär lägre ränta hos nästa bank, ha alltså alla kort på bordet och jämför dina alternativ. Har du redan ett existerande bolån kan du ta andra bankers erbjudanden för att pressa din nuvarande bank.

Vilka faktorer påverkar räntan jag får när jag lånar?
Det är först och främst långivaren som bestämmer räntan, men i allmänhet är det även den nominella räntan samt effektiva räntan som avgör räntans nivå på lånet.

Kan man betala tillbaka lån i förtid?
Låntagaren har alltid rätt att återbetala lånet i förtid, i vissa fall och beroende på långivare kan det förekomma en avgift för detta. Det bästa är att se med din långivare för att se vilka krav och villkor som förekommer hos dem.

Vad krävs för att få låna pengar?
Det förekommer diverse olika krav vid ett lån, många långivare ställer ofta kravet att man är minst 18 år gammal och har ett visst inkomstkrav. Oftast brukar inkomstkravet ligga på 100 000 kr per år. Framförallt påverkar din återbetalningsförmåga i form av trovärdighet som låntagare, eftersom långivaren gör en investering i dig som låntagare likaså så är det en risk för denne som står på spel. Därtill spelar även marknadsvärdet på din bostad in en roll vid bolån.

När betalas pengarna ut?
Detta är likaså beroende på lånets karaktär. Med ett snabblån eller smslån kan pengarna betalas ut inom några minuter eller dygn. Medan andra lån kan dröja upp till 1 eller några bankdagar. Detta är beroende på långivaren så det bästa är att se vilka villkor som gäller för din långivare och deras lånevillkor.

scroll up