Hittasmslan Background Image

Kreditlån

Är du i behov av att betala något men du vet inte exakt hur mycket pengar som behövs? Ett kreditlån kan då vara ett alternativ för dig. Med hjälp av ett kreditlån kan du ansöka om ett visst belopp och endast använda den mängd du är i behov av. Du behöver alltså inte bruka hela beloppet. Sedan är det vanligast att du betalar endast ränta för det belopp du använt.

Ett kreditlån kan även i vissa fall vara billigare än smslån och enklare att få godkänt än privatlån. Den som är ute efter ett enkelt och smidigt lån gör rätt i att ansöka om ett kreditlån direkt här på Hitta SMS lån. Vet du inte hur mycket pengar som behövs för en renovering hemma, en resa som du vill åka på eller något speciellt som du vill handla? Isåfall kan ett kreditlån hjälpa.


 • Över 50 stycken långivare
 • Objektiv bedömning
 • Smslån till lägst kostnad
Kreditlån

Kreditlån till låg kostnad

 1. Månadens rekommendation

  Lumify
  star filled star filled star filled star filled star filled star filled star filled star filled star filled star filled

  Vårt betyg 4.5

  2 000 – 70 000 kr

  Lånebelopp

  40,25 %

  Ränta

  18 år

  Åldersgräns

  Direkt

  Utbetalning
  • Utan UC
  • Ok. bet.anm
  • Enkel och tydlig ansökningsprocess
  • Ingen säkerhet krävs
  • Använder inte UC
  alert

  Detta är en högkostnadskredit

  Information om Lumify

  Utan UC: Ja, använder Creditsafe
  Svarar på ansökan: Dygnet runt
  Direktutbetalning: Ja, dygnet runt

  Till Nordea, SEB, Swedbank & Handelsbanken

  Utbet. helger & kvällar: Ja, dygnet runt

  Villkor och krav Lumify

  Betalningsanmärkningar: Accepteras Ej
  Ålderskrav: 18 år eller äldre
  Inkomstkrav: Inget min. krav - Individuell bedömning
  Lån som arbetslös: Ja
  Effektiv ränta:12,87 - 236,5 %
  Uppläggningsavgift:200 - 400kr
  Aviavgift:60kr

  En kredit på 5 000 kr till 39,5 % ränta med en återbetalningstid på sex månader (med sex återbetalningar om 929,57 kr, 1 381,57 kr, 1 344,65 kr, 1 307,74 kr, 1 270,83 kr samt 1 233,91 kr) och 685 kr i uppläggningsavgift, 685 kr i förlängningsavgift samt 360 kr i aviavgifter ger en effektiv ränta på totalt 125,59 %. Det totala beloppet att återbetala är 7 468,27 kr.

  alert

  Det här är en högkostnadskredit
  Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallakonsument.se.

 2. Northmill
  star filled star filled star filled star filled star filled star filled star filled star filled star filled star filled

  Vårt betyg 4.5

  1 000 - 50 000 kr

  Lånebelopp

  4,9% - 21,9%

  Ränta

  20 år

  Åldersgräns
  • Utan UC
  • Ok bet. anm.
  • Enkel och tydlig ansökningsprocess
  • Ingen säkerhet krävs

  Information om Northmill

  Utan UC: Nej
  Svarar på ansökan: Vardagar
  Direktutbetalning: Nej

  Utbet. helger & kvällar: Ja

  Villkor och krav Northmill

  Betalningsanmärkningar: Accepteras
  Ålderskrav: 20 år eller äldre
  Inkomstkrav: 120 000 kronor
  Lån som arbetslös: Ja
  Effektiv ränta:6,05% - 27,41%
  Uppläggningsavgift:0 kronor
  Aviavgift:0 kronor

  Vid kredit om 25 000 kr till 13,9 % årsränta (rörlig) under fem år med 60 återbetalningar, en uttagsavgift om 195 kr samt en administrativ månadsavgift om 19 kr blir månadsbeloppet 604 kr (totalt 36 237 kr) och den effektiva räntan 16,88 %.

Vad är kreditlån?

Vad är kreditlån? Det går att jämföra ett kreditlån med ett kreditkort. Du har tillgång till en summa pengar som du kan använda för situationen du befinner dig i och sedan betala tillbaka det senare. Med ett kreditlån får du istället pengarna på förhand och behöver inte använda ett kort. Tanken är att du har tillgång till pengar ifall att det skulle komma att bli nödvändiga att använda, sedan använder du den summa du behöver. Fördelen med kreditlån är att när det är dags att betala tillbaka pengarna betalar du endast den summa du har använt och inte hela beloppet som du har lånat.

Lånebeloppet varierar beroende på varifrån du lånar. Exempelvis storbanker kan erbjuda en större summa pengar, det vill säga 20.000 kronor eller mer. Medan ett kreditbolag erbjuder en mindre summa pengar som 200 kronor upp till 20. 000 kronor. Återbetalningstiden är allt från 3-12 månader.

Jämför sms lån

Fördelar och nackdelar med kreditlån

Fördelar

 • Möjligt att ansöka om en större summa
 • Återbetalning för endast summan som använts
 • Möjligt att ta kreditlån utan UC
 • Hög procent av låneansökningar för kreditlån blir godkända

Nackdelar

 • Hög effektiv ränta
 • Ju längre återbetalningstid desto högre total kostnad
 • Krav för att bli godkänd ett kreditlån

Krav för kreditlån

Likt de flesta lånen förekommer det en del krav som måste uppfylla i syfte att bli en godkänd låntagare. Dessa inkluderar;

 • Åldersgräns (18)
 • Svensk medborgare
 • Deklarerad inkomst
 • Kreditupplysning
 • Betalningsanmärkningar

Naturligtvis är det viktigt att göra en kreditupplysning för att utvärdera privatekonomin hos låntagaren. Det är även viktigt att en potentiella låntagaren har fast och deklarerad inkomst så att det går att säkerställa ens återbetalningsförmåga. Hur mycket du måste deklarera beror på hur stort det lånebeloppet som du ansökt om är. Vanligt är att du åtminstone har deklarerat de två senaste åren.

Att välja kreditlån

Något som är fördelaktigt är att jämföra olika långivare och kreditlån som de erbjuder, för att hitta den som erbjuder bäst lån och villkor för dina egna behov. Det som behövs jämföras är bland annat lånevillkor, räntor och återbetalningstider i syfte att finna ett så förmånligt lån som möjligt. Viktigt när du ansöker om lån är att ansöka om ett lån med en summa som din egna ekonomi tillåter. I annat fall finns risken att bli nekad. I de allra flesta fallen blir ansökan för kreditlån godkänd och i somliga fall får långivaren lov att justera beloppet till det mindre så att låntagaren ska kunna ha möjlighet att betala tillbaka inom den utsatta tiden. Glöm inte att leta efter vilka löptider som finns samt extra avgifter. Det är nämligen en låg ränta och få utgifter som kan ge dig det billigaste lånet. Tänk smart!

Kreditlån med betalningsanmärkning

Du behöver inte vara alltför orolig över betalningsanmärkningar. Långivaren utvärderar dessa och utifrån hur gamla de är och storleken på beloppet finns möjligheten att få kreditlån i alla fall. Chansen att få kreditlån är ännu större om du även kan uppvisa en översiktligt god ekonomi och en bra återbetalningsförmåga. Vad som är svårt är om du har har ett skuldkonto hos kronofogden. Det är upp till varje låneförmedlare och kreditbolag att avgöra om den potentiella låntagaren är godkänd.

Kreditlån utan UC

En kreditkoll är viktigt för att säkerställa den potentiella låntagarens återbetalningsförmåga. En del långivare utgör sin kreditkoll genom UC, alltså upplysningscentralen. UC är ett gemensamt ägt företag av flera storbanker som samlar in och registrerar data. De erbjuder kreditupplysningar till banker och kreditgivare. De flesta storbanker använder just av UC när de tar kreditupplysningar. Det finns även de företag som erbjuder kreditlån utan UC, vanligtvis är det mindre kreditbolag. Ett exempel på sådana företag är Bisnode och Creditsafe. Det är också smidigt att ansöka utan UC.. Oavsett vilket tillvägagångssätt som önskas använda så är det nödvändigt med någon form av kreditupplysning enligt lag. Något som är värt att nämna är att UC registrerar och sparar alla kreditupplysningar som lämnats ut. Om du bestämmer att ansöka om ett kreditlån utan UC, tänk på att kontrollera vilket kreditupplysningsföretag långivaren använder sig av.

Även företagare kan ansöka om ett företagslån utan UC. Här görs precis som ovan nämnt en kreditupplysning istället via Bisnode eller Creditsafe.

Kreditlån utan inkomst

Det finns långivare som erbjuder kreditlån utan inkomst, men glöm inte att dessa lån kommer ha en högre ränta i de allra flesta fall, detta för att du som lånar löper större risk att inte kunna betala tillbaka. Därför behöver långivaren gardera sig utifrån det.

Ansök om kreditlån

Det är inga svårigheter att ansöka om kreditlån. Du går in på respektive långivarens hemsida och fyller in ett ansökningsformulär. Där fyller du i hur mycket som önskas låna, sina personliga utgifter och sedan legitimera sig med sitt Bank-ID. Det är vanligt att du får ett preliminärt svar direkt när du har ansökt. Det slutgiltiga svaret få du bara efter någon dag efter det.

Mobil pengar

Motta sitt kreditlån

Vid en skuld hos kronofogden kommer de i sista fall ta hand om ärendet, om skulden ej kan betalas till varken borgenären eller inkasso. Då kronofogdemyndigheten har andra behörigheter samt befogenheter än dessa kan de använda sig av andra alternativa medel för att driva en den uteblivna skulden. Det kan leda till en så kallad skuldsanering, processen går till på följande sätt, kronofogdemyndigheten förhandlar ner den aktuella skulden som gäldenären är skyldig till borgenären. Efter denna förhandling kommer en avbetalningsplan att upprättas, som gäller över fem år. Gäldenären, det vill säga den skuldsatte, kommer att leva på ett “existensminimum” på omkring 4800 kronor för att de överblivna tillgångarna och inkomst ska gå till skuldregleringen.

Återbetala ett kreditlån

Återbetalningstiden variera mellan 3 och 12 månader. Beroende på hur stort kreditlån du har tagit, är löptiden olika lång. Det måste naturligtvis vara inom rimliga krav så att det är möjligt att betala tillbaka varje månad. Vanligtvis finns det en procent som ska delbetalas varje månad. Någonting som är viktigt att ha i beräkningen är att det tillkommer ibland uppläggnings- och avi avgifter. Det kan vara bra att vara eftertänksam med hur mycket pengar du vill låna, innan du lånar dem. Till och med göra upp en betalningsplan så du vet hur mycket du kommer att betala tillbaka varje månad.

Ränta och löptid för kreditlån

Kreditlånet blir dyrare och dyrare ju längre tid du har det eftersom den har vanligtvis en hög effektiv ränta. Håll därför ner den totala kostnaden genom att ha en så kort återbetalningstid som möjligt. Kreditlån är billigare än snabblån exempelvis, i och med att kreditlån är ämnat för mer omfattande lån vilket resulterar till en längre återbetalningstid. I sin tur undviker du större månadskostnader som tillkommer med smslån exempelvis.

scroll up