Allt om kreditlån

Är du i behov av att betala något men du vet inte exakt hur mycket pengar som behövs? Ett kreditlån kan då vara ett alternativ för dig. Med hjälp av ett kreditlån kan du ansöka om ett visst belopp och endast använda den mängd du är i behov av. Du behöver alltså inte bruka hela beloppet. Sedan är det vanligast att du betalar endast ränta för det belopp du använt.

Ett kreditlån kan även i vissa fall vara billigare än smslån och enklare att få godkänt än privatlån. Den som är ute efter ett enkelt och smidigt lån gör rätt i att ansöka om ett kreditlån direkt här på Hitta SMS lån. Vet du inte hur mycket pengar som behövs för en renovering hemma, en resa som du vill åka på eller något speciellt som du vill handla? Isåfall kan ett kreditlån hjälpa.

Glöm inte att smslån är högkostnadskrediter. Du riskerar en betalningsanmärkning om du inte kan betala tillbaka hela skulden. Du kan vända dig till budget- och skuldrådgivaren i din kommun för stöd. Kontaktuppgifterna hittar du på www.hallakonsument.se.


 • Över 50 stycken långivare
 • Objektiv bedömning
 • Smslån till lägst kostnad

HittaSMSLån Rekommenderar

Ferratum
Ferratum
star filled star filled star filled star filled star filled star filled star filled star filled star filled star filled

(5)

Ferratum är en långivare som är känd för att ge ut sms lån som beviljar alla, eller nästintill. De beviljar hela 98 % av alla ansökningar som kommer in hos dem.

Kreditlån till låg kostnad

 1. SMSPengar

  Månadens rekommendation

  SMSPengar: 1,000 - 30,000 kr

  star filled star filled star filled star filled star filled star filled star filled star filled star filled star filled

  (3.5)

  Eff. Ränta

  53.12 - 84.23 %

  Betalningsanmärkning

  Betalningsanm.

  Accepteras ej

  UC

  Nej

  Åldersgräns

  18 år

  Löptid

  1 - 12 Mån.

  Belopp: 1,000 kr
  Ränta: 39.8 %
  Effektiv ränta: 53.12 - 84.23 %
  Löptid: 1 - 12 Mån.
  Ålderskrav: 18 år eller äldre
  Utan UC: Ja
  Ansök med BankID: Ja
  Betalningsanmärkningar: Accepteras Ej
  Låneskydd kan tecknas: Nej
  Direktutbetalning: Ja

  Lånexempel

  Lånexempel (2021-01-04): En kontokredit utnyttjad om 15 000 kr till 39.8 % rörlig ränta som återbetalas på 12 avbetalningar på 1 787 kr i snitt, 280 kr i uppläggningsavgift, 45 kr i månads/aviavgift och 95 kr i uttagsavgift ger en effektiv ränta på totalt 58,91 %. Totalt att återbetala 21 430 kr

 2. Lendo

  Lendo: 10,000 - 600,000 kr

  star filled star filled star filled star filled star filled star filled star filled star filled star filled star filled

  (3.5)

  Eff. Ränta

  2.95 - 29.95 %

  Betalningsanmärkning

  Betalningsanm.

  Accepteras

  UC

  Ja

  Åldersgräns

  18 år

  Löptid

  1 - 15 År

  Belopp: 10,000 kr
  Ränta: 2.95 - 29.95 %
  Effektiv ränta: 2.95 - 29.95 %
  Löptid: 1 - 15 År
  Ålderskrav: 18 år eller äldre
  Utan UC: Nej
  Ansök med BankID: Nej
  Betalningsanmärkningar: Accepteras
  Låneskydd kan tecknas: Nej
  Direktutbetalning: Nej

  Lånexempel

  Annuitetslån 12 år. Effektiv årsränta 5.56 %. Ett lån på 600 000 kr kostar då 5 677 kr/månad (144 avbetalningar), dvs totalt 817 408 kr. Ingen start-/aviavgift. 5.42 % nominell ränta (rörlig ränta, sätts individuellt baserat på dina förutsättningar).

 3. Zmarta

  Zmarta: 5,000 - 600,000 kr

  star filled star filled star filled star filled star filled star filled star filled star filled star filled star filled

  (5)

  Eff. Ränta

  2.99 - 29.9 %

  Betalningsanmärkning

  Betalningsanm.

  Accepteras

  UC

  Ja

  Åldersgräns

  18 år

  Löptid

  1 - 20 År

  Belopp: 5,000 kr
  Ränta: 2.95 - 27 %
  Effektiv ränta: 2.99 - 29.9 %
  Löptid: 1 - 20 År
  Ålderskrav: 18 år eller äldre
  Utan UC: Nej
  Ansök med BankID: Nej
  Betalningsanmärkningar: Accepteras
  Låneskydd kan tecknas: Nej
  Direktutbetalning: Nej

  Lånexempel

  Annuitetslån 10 år, 180 000 SEK, rörlig ränta 5.95 % (startavg. 0 SEK / aviavg. 0 SEK) ger eff. ränta 6.11 %, tot. belopp 239 262 SEK, kostnad 1 994 SEK/mån (120 mån avbet.). Räntor 2020-02-15. Individuell ränta 2,95 till 27,0% (effektiv ränta 2,99 till 29,90%). Återbet. tid 1-20 år.

Vad är kreditlån?

Vad är kreditlån? Det går att jämföra ett kreditlån med ett kreditkort. Du har tillgång till en summa pengar som du kan använda för situationen du befinner dig i och sedan betala tillbaka det senare. Med ett kreditlån får du istället pengarna på förhand och behöver inte använda ett kort. Tanken är att du har tillgång till pengar ifall att det skulle komma att bli nödvändiga att använda, sedan använder du den summa du behöver. Fördelen med kreditlån är att när det är dags att betala tillbaka pengarna betalar du endast den summa du har använt och inte hela beloppet som du har lånat.

Lånebeloppet varierar beroende på varifrån du lånar. Exempelvis storbanker kan erbjuda en större summa pengar, det vill säga 20.000 kronor eller mer. Medan ett kreditbolag erbjuder en mindre summa pengar som 200 kronor upp till 20. 000 kronor. Återbetalningstiden är allt från 3-12 månader.

mobile money

Fördelar och nackdelar med kreditlån

Fördelar

 • Möjligt att ansöka om en större summa
 • Återbetalning för endast summan som använts
 • Möjligt att ta kreditlån utan UC
 • Hög procent av låneansökningar för kreditlån blir godkända

Nackdelar

 • Hög effektiv ränta
 • Ju längre återbetalningstid desto högre total kostnad
 • Krav för att bli godkänd ett kreditlån

Krav för kreditlån

Likt de flesta lånen förekommer det en del krav som måste uppfylla i syfte att bli en godkänd låntagare. Dessa inkluderar;

 • Åldersgräns (18)
 • Svensk medborgare
 • Deklarerad inkomst
 • Kreditupplysning
 • Betalningsanmärkningar

Naturligtvis är det viktigt att göra en kreditupplysning för att utvärdera privatekonomin hos låntagaren. Det är även viktigt att en potentiella låntagaren har fast och deklarerad inkomst så att det går att säkerställa ens återbetalningsförmåga. Hur mycket du måste deklarera beror på hur stort det lånebeloppet som du ansökt om är. Vanligt är att du åtminstone har deklarerat de två senaste åren.

Att välja kreditlån

Något som är fördelaktigt är att jämföra olika långivare och kreditlån som de erbjuder, för att hitta den som erbjuder bäst lån och villkor för dina egna behov. Det som behövs jämföras är bland annat lånevillkor, räntor och återbetalningstider i syfte att finna ett så förmånligt lån som möjligt. Viktigt när du ansöker om lån är att ansöka om ett lån med en summa som din egna ekonomi tillåter. I annat fall finns risken att bli nekad. I de allra flesta fallen blir ansökan för kreditlån godkänd och i somliga fall får långivaren lov att justera beloppet till det mindre så att låntagaren ska kunna ha möjlighet att betala tillbaka inom den utsatta tiden. Glöm inte att leta efter vilka löptider som finns samt extra avgifter. Det är nämligen en låg ränta och få utgifter som kan ge dig det billigaste lånet. Tänk smart!

Kreditlån med betalningsanmärkning

Du behöver inte vara alltför orolig över betalningsanmärkningar. Långivaren utvärderar dessa och utifrån hur gamla de är och storleken på beloppet finns möjligheten att få kreditlån i alla fall. Chansen att få kreditlån är ännu större om du även kan uppvisa en översiktligt god ekonomi och en bra återbetalningsförmåga. Vad som är svårt är om du har har ett skuldkonto hos kronofogden. Det är upp till varje låneförmedlare och kreditbolag att avgöra om den potentiella låntagaren är godkänd.

Kreditlån utan UC

En kreditkoll är viktigt för att säkerställa den potentiella låntagarens återbetalningsförmåga. En del långivare utgör sin kreditkoll genom UC, alltså upplysningscentralen. UC är ett gemensamt ägt företag av flera storbanker som samlar in och registrerar data. De erbjuder kreditupplysningar till banker och kreditgivare. De flesta storbanker använder just av UC när de tar kreditupplysningar. Det finns även de företag som erbjuder kreditlån utan UC, vanligtvis är det mindre kreditbolag. Ett exempel på sådana företag är Bisnode och Creditsafe. Det är också smidigt att ansöka utan UC.. Oavsett vilket tillvägagångssätt som önskas använda så är det nödvändigt med någon form av kreditupplysning enligt lag. Något som är värt att nämna är att UC registrerar och sparar alla kreditupplysningar som lämnats ut. Om du bestämmer att ansöka om ett kreditlån utan UC, tänk på att kontrollera vilket kreditupplysningsföretag långivaren använder sig av.

Kreditlån utan inkomst

Det finns långivare som erbjuder kreditlån utan inkomst, men glöm inte att dessa lån kommer ha en högre ränta i de allra flesta fall, detta för att du som lånar löper större risk att inte kunna betala tillbaka. Därför behöver långivaren gardera sig utifrån det.

Ansök om kreditlån

Det är inga svårigheter att ansöka om kreditlån. Du går in på respektive långivarens hemsida och fyller in ett ansökningsformulär. Där fyller du i hur mycket som önskas låna, sina personliga utgifter och sedan legitimera sig med sitt Bank-ID. Det är vanligt att du får ett preliminärt svar direkt när du har ansökt. Det slutgiltiga svaret få du bara efter någon dag efter det.

document

Motta sitt kreditlån

Vid en skuld hos kronofogden kommer de i sista fall ta hand om ärendet, om skulden ej kan betalas till varken borgenären eller inkasso. Då kronofogdemyndigheten har andra behörigheter samt befogenheter än dessa kan de använda sig av andra alternativa medel för att driva en den uteblivna skulden. Det kan leda till en så kallad skuldsanering, processen går till på följande sätt, kronofogdemyndigheten förhandlar ner den aktuella skulden som gäldenären är skyldig till borgenären. Efter denna förhandling kommer en avbetalningsplan att upprättas, som gäller över fem år. Gäldenären, det vill säga den skuldsatte, kommer att leva på ett “existensminimum” på omkring 4800 kronor för att de överblivna tillgångarna och inkomst ska gå till skuldregleringen.

Återbetala ett kreditlån

Återbetalningstiden variera mellan 3 och 12 månader. Beroende på hur stort kreditlån du har tagit, är löptiden olika lång. Det måste naturligtvis vara inom rimliga krav så att det är möjligt att betala tillbaka varje månad. Vanligtvis finns det en procent som ska delbetalas varje månad. Någonting som är viktigt att ha i beräkningen är att det tillkommer ibland uppläggnings- och avi avgifter. Det kan vara bra att vara eftertänksam med hur mycket pengar du vill låna, innan du lånar dem. Till och med göra upp en betalningsplan så du vet hur mycket du kommer att betala tillbaka varje månad.

Ränta och löptid för kreditlån

Kreditlånet blir dyrare och dyrare ju längre tid du har det eftersom den har vanligtvis en hög effektiv ränta. Håll därför ner den totala kostnaden genom att ha en så kort återbetalningstid som möjligt. Kreditlån är billigare än snabblån exempelvis, i och med att kreditlån är ämnat för mer omfattande lån vilket resulterar till en längre återbetalningstid. I sin tur undviker du större månadskostnader som tillkommer med smslån exempelvis.

scroll up