Hur blir man skuldfri | HittaSMSlån.se hittasmslån logga

Hur blir man skuldfri

Så blir du skuldfri

Att vara skuldfri är något många drömmer om, men tror är omöjligt. Tyvärr är det svenska folket oerhört skuldsatt och många ser ingen väg ut ur eländet. Enligt kronofogden 2017 har 500 000 svenskar en skuld på 78 miljarder. Vill ni läsa mer om det kan ni göra det på: Kronofogden

Vi här på hitta smslån är här för att säga, det finns en väg till att bli skuldfri. Låt oss hjälpa er bli skuldfria med 7 tips som vi vet har hjälpt och kommer hjälpa människor till ett liv med minimala skulder.

OBS att bli skuldfri är inte lätt, och kräver oerhört stora uppoffringar för dig, under en längre tid. Återigen vad gör det om du behöver göra en stor uppoffring under ett par år om den sen kan leva skuldfri resten av ditt liv.

1. Skapa en budget, det är bland det viktigaste du kan göra för din privatekonomi. Se vårt inlägg om hur du skapar en effektiv budget i Excel för en bättre privatekonomi. En budget hjälper dig att hålla koll på vart pengarna tar vägen varje månad. Det är första steget för en hälsosam ekonomi.

2. Detta kan låta skrämmande, men något som många behöver göra. Klipp kreditkorten för att direkt sluta bygga på kredit skulderna. När man inte har tillgång till att spendera mer pengar än vad som kommer in varje månad har du redan kommit långt på vägen till att bli skuldfri.

3. Detta kan låta löjligt, men något som är extremt effektivt. Sätt dig ner med din partner, om du har en, och förklara den ekonomiska situation ni befinner er i och gå igenom de steg som måste utföras för att bättre din privatekonomi. Det är alltid mycket lättare om alla är med på noterna och faktiskt arbetar åt samma gemensamma mål.

5. Ofta är bostadskostnaden bland det mest kostsamma på kostnadssidan av budgeten. Därför kan det vara klokt att leta efter ett billigare bostads alternativ. Då menar vi inte att endast leta efter en mindre bostad utan att faktiskt, om möjligheten finns, flytta in till en familjemedlem eller kompis.

6. Har du mycket prylar som du faktiskt inte behöver? Gå igenom alla dina ”onödiga” prylar som du egentligen inte behöver och sälj dem. Exempel på prylar kan vara, tidningsprenumerationer, onödiga abonnemang eller materiella ting

7. Vårt sista tips gäller inte för alla utan beror helt på situation. Har du många smålån så som smslån, snabblån eller kreditskulder, kan det vara ett alternativ att belåna din bostad för att få bort alla smålån eftersom att räntan på ditt bolån är betydligt lägre än de räntor som erbjuds på smslån och snabblån generellt

OBS: Detta är endast tips, och kanske inte är applicerbart i alla fall.

Har ni några tips som har hjälpt er och vill dela med er, maila oss gärna på: info@hittasmslån.se

Med vänliga hälsningar,