Bakgrunden till smslån | HittaSMSlån.se hittasmslån logga

Bakgrunden till smslån

Lär dig mer om smslån

När man började med smslån i sverige, behövdes ett sätt att kunna verifiera låntagarens personuppgifter. Då valde man att skicka en verifierings kod via sms till låntagaren. Det är alltså det här som är ursprunget till namnet sms lån. Som fortfarande används för lån som du kan ta snabbt i en brådskande situation.

Det är inte speciellt ovanligt att de flesta idag förknippar smslån med oseriösa långivare, höga räntor och utnyttjande av människor i ekonomisk kris. Även om den bilden inte stämmer överens med hur marknaden ser ut idag.

I Början av sms låns eran var maxbeloppet för ett lån runt 3000 kronor, för att sedan stiga till 5000 enbart några år efter. Inte långt efter steg taket ännu en gång och den här gången till 10 000 kronor.

Tittar vi på max beloppen idag varierar dom mellan 10 000 till 25 000 kronor.

Vilket gjort det svårt för kunder att urskilja mellan ett sms lån och ett så kallat snabb lån. Om du vill läsa mer om skillnaden mellan sms lån och snabb lån har vi även skrivit en artikel om det här.

Läs mer om skillnaden mellan smslån och snabblån

Tar du ett sms lån idag behövs ingen sms verifiering utan det går alldeles utmärkt att ansöka ett lån via en dator. Oftast används bank ID, mobilt bank ID eller E-legitimation.

Svarade den här artikeln på din fråga? Om inte tveka inte att höra av dig till oss på info@hittasmslån.se

Med vänliga hälsningar,